mama challenge - eten
30 dagen mama challenge 2019

Mama Challenge || Wat lust Daan graag en wat niet?

Kinderen en eten. De ene keer lust hij alles, de andere keer is niets goed. Gelukkig zijn het altijd maar fases, maar het heeft me wel eens tot wanhoop gedreven! De afgelopen periode lust hij eigenlijk alles weer en loopt hij niet meer te miepen over het eten. Hij eet dan ook de gekste dingen, waarvan je niet zou verwachten dat je kind het echt lekker zou vinden!

Wat lust Daan niet?

Laat ik hier maar mee beginnen, want dit lijstje is niet zo heel lang! Zoals ik hierboven al schreef eet hij de laatste tijd eigenlijk alles wel weer. Iets waar hij echt niet dol op is zijn rode bieten en rode kool. Vroeger at hij het wel, toen we het nog pureerden, maar van de ene op de andere dag was het over. Waar hij verder niet zo dol op is, is aardappelpuree. Ik denk dat het de substantie is wat hij niet lekker vindt.

Wat lust hij dan wel?

Nou, verder eet hij eigenlijk alles! Zelf had ik verwacht dat hij bijvoorbeeld spruitjes en witlof zou eten. In het begin was dat ook niet zo, dus we maakten altijd iets anders voor hem klaar. Maar hij wilde steeds proeven en op een gegeven moment at hij de spruitjes en de witlof en hadden wij zijn worteltjes.

Zijn lievelingseten is echt patat met een frikandel en mayonaise. Maar ook pannenkoeken en pizza staan hoog op zijn verlanglijstje als hij zelf mag kiezen. Macaroni/lasagne en bami, als we dat eten, dan eet hij altijd zijn bord schoon leeg.

Als ik er zo over nadenk, dan hebben wij echt niet te klagen over de eetgewoontes van meneer. Hij eet graag groente en fruit en verkiest ook vaak een stukje fruit boven een toetje. Nou, daar kan ik toch geen negatief woord over zeggen 😉 .

Wat was bij jullie een favoriet? Of wat juist helemaal niet?

Alle posts uit de 30 dagen mama challenge vind je onderaan deze post.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


6 Comments

  • Marion

    Onze kinderen zijn gelukkig makkelijke eters, lusten eigenlijk alles wel. Natuurlijk zijn de 3 P’s ook bij hen vfavoriet maar ze waarderen gelukkig ook gewone maaltijden. Maar de eetgewoontes zijn de loop der jaren wel veranderd.

  • Mieke | mieksmind

    Bij mij was vroeger speklap groot favoriet, en dan gebakken door oma. Eenmaal bij oma dook deze dame meteen de oven in om spek te pakken, want die had oma standaard klaarliggen.

  • Amanda

    Van kinds af aan ben ik al een echte alleseter, ik vond kinderen die dingen niet lusten altijd een beetje stom en aanstellerig. Begreep nooit waarom ze iets niet lekker vonden, waarschijnlijk omdat ik gewoon alles lekker vond als kind. Zoveel mensen, zoveel smaken natuurlijk 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.