Mama challenge - Genante momenten
30 dagen mama challenge 2019

Mama Challenge || Gênante momenten…

Eerlijk is eerlijk, ik ben zo iemand die het altijd wel grappig vind als een kind uitspraken doet die eigenlijk net niet kunnen of niet gewaardeerd worden. Ik zie ouders dan wel eens door de grond gaan, maar weet ook dat het later waarschijnlijk een verhaal wordt waar ze om kunnen lachen. Althans, als ik naar de gênante momenten kijk die ik met Daan heb meegemaakt, zijn ze achteraf toch wel grappig…

Gênante momenten

Oké, het bovenstaande komt misschien een beetje sadistisch over, maar ik ben dan ook wel weer zo iemand die te hulp schiet als ik zie dat een ouder het echt niet trekt. Ik denk dat je dat als ouder zijnde wel herkent. Helpen kan soms in de vorm van een grapje maken, waardoor de betrokken partijen even afgeleid worden, of echt even een helpende hand natuurlijk! Als ik naar mezelf kijk, dan zou ik dat op sommige momenten ook wel kunnen waarderen.

Ervaringsdeskundige?

Natuurlijk heb ik wel eens momenten gehad dat ik wel door de grond kon gaan met Daan, maar het zijn gelukkig geen hele vervelende dingen!

Winkelen!

Het meest, achteraf, humoristische wat ik met Daan in een winkel meegemaakt hebt, was in de Action. Hij zat destijds nog lief in een karretje en we waren dus even rustig aan het shoppen. Ik was niet de enige, er waren meer mama’s met kindjes van de dezelfde leeftijd. Komt er opeens een oudere man voorbij met een wat dikkere buik. Daan roept heel enthousiast: “jaaaaaa opa!!!”. De man kijkt een beetje norsig om en loopt door. Ik dacht echt, nee hé… Daan gaat er nog even over door en een meisje dat ook in de kar bij haar moeder zit zegt: “mijn opa heeft ook een dikke buik”! Ik was niet meer de enige die wel door de grond kon hahaha, maar zag er ondertussen gelukkig de humor van in.

Lekker zwemmen

In de zomer waren we eens lekker aan het zwemmen bij een plas in de buurt van de camping. Het was midden in de hitte golf en we hadden besloten om Daan geen zwemluier om te doen. Hij had zijn grote boodschap al gedaan (daar kan je de klok zowat op gelijk zetten) en dachten een klein plasje in die grote plas kan geen kwaad. Daarnaast was hij toen druk bezig met zijn potje (nu niet meer 🙁 ), dus het leek ons een goede stap. Het ging ook goed! Totdat hij op een moment naar de bosrand liep (de plas ligt midden in het bos) en daar rustig gaat staan plassen naar een ouder echtpaar. Ik kon wel door de grond gaan, maar het echtpaar zag er gelukkig wel de humor van in!

Heb jij ook wel eens gênante dingen (met je kinderen) meegemaakt, waar je achteraf toch ook wel om kunt lachen?

Alle posts uit de 30 dagen mama challenge vind je onderaan deze post.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


2 Comments

  • Lodi

    Het hoort er toch een beetje bij he! 😉 ik heb meegemaakt dat mijn jongste in het ziekenhuis naar een wild vreemde medewerker ‘papa’ riep terwijl wij op zijn vader aan het wachten was. Toen dacht ik ook wel even’ oeps’ 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.