Mama challenge - Grootste zorg/angst
30 dagen mama challenge 2019

Mama Challenge || Mijn grootste zorg/angst als moeder

Moeder zijn, het was (en is) mijn grootste droom! Wat ik me eerder niet besefte is dat het moeder zijn niet alleen maar zonneschijn is. Ik had er nooit over nagedacht dat een kindje ook de nodige zorgen en angsten met zich mee brengt. Angsten en zorgen die je er mogen zijn, maar je leven niet mogen beheersen. Ik denk dat bijna alle moeders het wel herkennen. Maar wat is nou mijn grootste zorg/angst als moeder?

Mijn grootste zorg/angst als moeder

Als moeder zijn wil je het beste voor je kind(eren), althans, daar ga ik vanuit! Ik doe er alles aan dat Daan het goed heeft. Een dak boven zijn hoofd en een leuk kamertje waar hij lekker kan slapen. Hij heeft de nodige kleding en schoenen en krijgt voldoende eten en drinken. Daarnaast is er nog iets wat niet te koop is, liefde! Een kindje heeft aandacht en liefde nodig, nog meer dan spullen als je het mij vraagt. Dit zijn allemaal dingen die je voor je kindje kunt doen, maar er zijn ook zaken waar je geen invloed op hebt!

Gezondheid

De gezondheid van je kindje heb je niet veel invloed op. Je kunt er natuurlijk voor zorgen dat er gezond gegeten wordt en er genoeg beweging is, maar daar houdt het ook wel op. ร‰รฉn van mijn grootste angsten is dat hij heel erg ziek wordt en wij niets kunnen doen. Het is geen angst die mijn leven beheerst, maar soms kan het je wel overvallen. Als je berichten leest over hele zieke kindjes, dan bekruipt die angst me soms wel. Ik denk dat dit wel herkenbaar is voor alle ouders en dat is prima, zolang het je leven niet beheerst.

Ongelukken

Een ongeluk zit natuurlijk in een klein hoekje. Zowel kleine als grote kinderen kunnen een ongeluk krijgen met gevolgen die ronduit verdrietig kunnen zijn! Het liefst zou je ze in bubbeltjesplastic in een glazen kistje zetten, maar dat kan natuurlijk niet. Ze moeten zelf de wereld ontdekken! Zolang ze nog klein zijn kan je gemakkelijker een oogje in het zeil houden, maar als ze groter zijn, dan moet je maar hopen dat ze onthouden wat ze in de afgelopen jaren geleerd hebben. Goed nadenken en verstandige keuzes maken! Toch blijft die angst, want er kan natuurlijk ook iets gebeuren waar je kind geen invloed op had.

Mama zijn is mooi

Moeder zijn vind ik prachtig, maar het brengt dus ook de nodige zorgen en angsten met zich mee. Ik ben er niet dagelijks mee bezig, maar als ik berichten lees of items op de televisie voorbij zie komen, dan bekruipt de angst mij soms wel. Gelukkig kan ik het vaak naast me neerleggen. Soms al snel, soms duurt het iets langer.

Herken jij het bovenstaande? Ik ben vast niet de enige mama die dit zo ervaart, hoop ik ๐Ÿ˜‰

Alle posts uit de 30 dagen mama challenge vind je onderaan deze post.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.