mama challenge - karakter
30 dagen mama challenge 2019

Mama Challenge || Daan zijn karakter

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen karakter! Een karakter maakt je tot wie je bent. Aangezien we allemaal anders zijn, hebben we allemaal ons eigen karakter! Zo ook onze kinderen… Ze nemen soms karaktertrekjes van de ouders over, maar worden ook lekker zichzelf. Heerlijk om een kind zichzelf te zien ontwikkelen! Benieuwd naar Daan zijn karakter?

Karakter

Je karakter is iets wat jou kenmerkt. Iedereen heeft daarom zijn eigen karakter, al kunnen karakter wel op elkaar lijken.

Bij kinderen zie je vaak dat ze karaktereigenschappen van de ouders overnemen, dit is natuurlijk ook wat ze zien en dus meenemen in hun ontwikkeling als ze nog klein zijn. Op een gegeven moment zul je wel merken dat ze een eigen wil en mening krijgen en zichzelf ook steeds meer gaan vormen. Ik vind het prachtig om te zien!

Als ik dan kijk naar Daan, dan zie ik verschillende dingen bij hem terug.

  • Zorgzaam Daan is heel zorgzaam, hij wil dat het goed gaat met ons en wil ons verzorgen als we bijvoorbeeld ziek zijn. Ook heeft hij een konijn en hij denkt er echt elke dag zelf om dat het beestje eten en water krijgt. (Daar waar papa en mama het nog wel eens vergeten, shame on us!)
  • Eigenwijs Meneer kan ook heel eigenwijs zijn, maar dat heeft hij niet van een vreemde. Menno en ik zijn eigenwijs, maar ook zijn opa’s en oma’s en overgroot opa’s en oma’s zijn eigenwijs! Een familie trekje van beide kanten zeg maar.
  • Behulpzaam Thuis wil hij altijd graag helpen. Met het huishouden of koken, in de tuin of met het klussen. Met alles wat we doen wil hij wel helpen. Maar ook als we een keer wat vragen, dan helpt hij graag een handje.
  • Nieuwsgierig Daan wil graag alles weten, zeker als het iets is wat hij interessant vindt. Soms moeten we de antwoorden wel opzoeken, want als we het niet weten dan accepteert hij het gewoon niet.
  • Afwachtend Als hij zich eenmaal op zijn plek voelt en de situatie in zich opgenomen heeft, dan is het helemaal goed, maar over het algemeen kijkt hij in het begin even de kat uit de boom.

Dit is natuurlijk hoe ik Daan ken, zoals hij thuis is, maar ik heb geen idee of dit past bij hoe hij ergens anders is! Op de opvang gaat het goed, maar ik weet niet of ze bovenstaande dingen ook bij hem terug zien. Verder is hij wel bij oma of bij mijn zusjes, ik zal ze eens vragen!

Het zorgzame heeft hij trouwens echt van zijn vader! Dat gen lijk ik een beetje te missen 😉 .

Herken jij dingen van jezelf in het karakter van je kind?

Alle posts uit de 30 dagen mama challenge vind je onderaan deze post.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.