mama challenge - kind corrigeren
30 dagen mama challenge 2019

Mama Challenge || Ons kind corrigeren?

Moet je je kind corrigeren? Ik ben van mening dat je echt wel de grenzen aan mag geven en dat wanneer je kind erover heen gaat, je hem mag corrigeren. Nu heeft iedereen natuurlijk zijn eigen manier van opvoeden en corrigeren en dat vind ik ook goed! Zo kan je ook nog eens van elkaar leren als het met je eigen methode niet helemaal lekker gaat. Hoe wij hier mee om gaan? Dat vertel ik je in dit artikel.

Ons kind corrigeren.

Kinderen groeien met vallen en opstaan op en wij ouders doen vrolijk met ze mee! Allebei ben je aan het zoeken hoe je om kunt gaan met deze fase in je leven. Je kind is aan het opgroeien tot een eigen persoon en als ouders zijnde probeer je je kind hier zo goed mogelijk in te begeleiden. De ene periode is gemakkelijker dan de andere, maar al doende leer men toch? Wat mij betreft hoort je kind corrigeren bij de opvoeding, je kind moet immers nog veel leren over hoe verschillende zaken in zijn werk gaan.

Grenzen stellen

Grenzen stellen is bij ons zeker nodig. Bij ons ja, want ik denk dat dit in ieder gezin anders is! Alle kinderen verschillen, maar ouders natuurlijk ook. Vanaf hier ga ik het dus even hebben over hoe het bij ons thuis gaat. Hiermee wil ik niet oordelen over de methodes van anderen trouwens! Dat moet iedereen lekker voor zichzelf beslissen.

Wij hebben thuis een aantal regels en omgangsnormen waar iedereen zich aan moet houden. Wordt dit niet gedaan, dan corrigeren we elkaar. Wij corrigeren Daan, maar als wij ons niet aan een regel houden, dan mag Daan dat ook gerust benoemen. Elkaar corrigeren hoeft niet direct zijn dat je elkaar ergens voor straft, je mag elkaar ook gewoon ergens op aanspreken.

Ik vind het belangrijk om elkaar op dingen aan te spreken, zo leer je immers hoe het moet. Stel je voor Daan laat in een restaurant een keiharde boer, dat vind ik niet kunnen. Ik zal hem dan ook zeker corrigeren, zodat hij voor de volgende keer weet dat het niet zo hoort.

Hoe gaan jullie om met het corrigeren van je kind? Of hou je het zelf aan willen pakken?

Alle posts uit de 30 dagen mama challenge vind je onderaan deze post.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


3 Comments

  • Juliette - Strongbody.nl

    Corrigeren hoort zeker bij opvoeden. Ieder kind is natuurlijk weer anders en heb gemerkt dat ieder kind een ander aanpak nodig heeft wat dat betreft.

  • Lipstickencupcakes

    Ik vind dat je een kind zeker mag wijzen op wat wenselijk is en wat niet. Ik zelf heb nog geen kindjes, maar ik denk dat grenzen stellen zeker belangrijk is.

  • MC Kleuver

    Ik denk dat ouders hun best doen om op te letten hoe hun kinderen zich gedragen. Slaan hoeft van mij niet, mag ook niet, maar ik denk dat je wel iets mag doen waardoor duidelijk is dat een kind bijvoorbeeld ergens niet aan mag komen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.