Mama challenge - Leuke aan het moederschap
30 dagen mama challenge 2019

Mama Challenge || Het leukste aan het moederschap

Het moederschap, het voelt voor mij als een soort rollercoaster. Soms hoge pieken, soms diepe dalen en alles daar tussen in! Maar wat vind ik nu het leukste aan het moederschap? Ai, even denken hoor… Er is wel meer dan één ding 😉

Het leukste aan het moederschap

Heel mijn leven wilde ik al moeder worden, ik zag het helemaal voor me. Nu moet ik wel zeggen dat het moederschap niet altijd zo is als ik mij had voorgesteld, maar ach. Het leek me altijd super leuk en gezellig, een aantal kinderen, iedereen samen rond de tafel en één en al gezelligheid. Ik had even niet door dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is. Maar goed, ben daar vast niet de enige in! Nu heb ik natuurlijk maar één kindje en heeft hij niemand om ruzie mee te maken, zou je denken! Als hij is een recalcitrante bui is, dan zijn papa en mama gewoon de sjaak.

Even to the point

Maar goed, even terug naar het onderwerp. Het leukste aan het moederschap, eigenlijk denk ik meer aan het mooiste van het moederschap. Het mooiste vind ik namelijk de onvoorwaardelijke liefde! Dat een klein mensje je mama noemt en er altijd op vertrouwd dat je er bent. Dat het niet uitmaakt of je net uit bed stapt en er niet uit ziet of je jezelf opgedoft hebt, ik blijf gewoon zijn mama. Zelfs tijdens toilet bezoeken wijkt hij niet van mijn zijde 😉 . Nu ga ik er wel vanuit dat dat niet eeuwig duurt en anders gaat de deur straks op slot, maar voor nu is het wel schattig!

Daarnaast vind ik het heerlijk om als gezin leuke dingen te doen. Met alleen je partner kan je uiteraard ook genieten, maar ik vind het heerlijk met ons ventje erbij! Bij sommige dingen is het jammer dat hij alleen is, maar hé, ik heb een hele horde neefjes en nichtjes, dus ik kan er zo één ophalen! Ideaal 🙂 . Lekker genieten van en met elkaar, dat vind ik ook erg leuk aan moederschap!

Als je moeder bent, wat vind jij het leukste aan het moederschap?

Alle posts uit de 30 dagen mama challenge vind je onderaan deze post.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


4 Comments

  • Frederique

    Samen dingen doen. Ik ben bijv net terug van een weekje vakantie met de kids en er is weinig waar ik meer van kan genieten dan die tijd die we samen hebben doorgebracht en de nieuwe dingen die we samen ontdekt hebben en samen beleefd hebben. Ja, samen, dat is mijn toverwoord denk ik, wat moederschap betreft.

  • charlotte swart

    Het leukste aan het moederschap vind ik het zien opgroeien van de kinderen. Ieder met hun eigen unieke identiteit. De gezellige momenten aan tafel met het hele stel, als iedereen over zijn en haar dag vertelt vind ik echte geniet momenten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.