mama challenge - meegeven
30 dagen mama challenge 2019

Mama Challenge || Wat willen wij Daan meegeven?

Wij voeden Daan op met de gedachte dat hij het straks alleen gaat doen in het leven. Dat klinkt dramatisch, maar dat is het niet hoor. Zolang wij het kunnen, zullen we voor hem klaar staan en hem helpen waar dat nodig is. Maar in principe willen we hem zo opvoeden dat hij zichzelf straks kan redden. We willen hem een aantal dingen meegeven die hij mee kan nemen in de rest van zijn leven. Benieuwd naar welke dingen dan zijn?

Wat willen wij Daan echt meegeven?

Een kindje dat opgroeit tot zijn eigen persoon. Die zichzelf ontwikkeld en bepaalde dingen in het leven belangrijk gaat vinden. Die waarde hecht aan zaken waar hij echt voor kan staan. Een kind dat zich ontwikkeld tot een volwassene met zijn eigen ideeën en idealen. Kinderen krijgen natuurlijk ook aardig wat zaken mee vanuit de opvoeding die ze van hun ouders krijgen. Wij leggen de basis voor zijn verdere leven, maar welke dingen willen wij, of laat ik alleen voor mezelf spreken, Daan nu echt meegeven?

  • Ik vind het belangrijk dat hij anderen respecteert. Iedereen is anders en dat is mooi, want je kunt zoveel van elkaar leren. Het maakt niet uit hoe iemand eruit ziet, het gaat erom hoe een persoon is.
  • Een eigen mening en daarvoor blijven staan. Het maakt niet uit of een groep mensen iets anders vindt, als je zelf een mening hebt, dan moet je dit zomaar laten gaan.
  • Wees behulpzaam, verleen hulp aan mensen die het nodig hebben, mocht je dan zelf een keer hulp nodig hebben, dan zijn er (hopelijk) ook mensen waar je op terug kunt vallen.
  • Vecht voor wat je wilt! Laat je niet zomaar uit het veld slaan als iets niet lukt, maar zet door. Er zijn vele wegen die naar Rome leiden.
  • Heb je familie en naasten lief. Waardeer elkaar en besteed aandacht aan elkaar want (een fijne) familie is één van de belangrijkste dingen in het leven.

En verder… doe vooral dat waar je gelukkig van wordt! Het is je eigen leven en je leeft hem maar één keer, dus maar er wat van!

Wat zou jij je kind echt mee willen geven?

Alle posts uit de 30 dagen mama challenge vind je onderaan deze post.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.