Mama challenge - regels
30 dagen mama challenge 2019

Mama Challenge || Wat mag Daan niet?

Regels, regels, regels… Een kind mag natuurlijk niet alles wat hij maar wil. Althans, bij ons in huis niet ;). Het kan dan om kleine dingen gaan, of om dingen die voor ons echt niet door de beugel kunnen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat een kind regels nodig heeft, al is ieder kind natuurlijk anders!

De regels thuis

Het is nou niet echt zo dat er bij ons een flip over staat met daarop een arsenaal aan regels 😉 . Wel proberen we een duidelijk lijn in de regels aan te houden, al verschillen papa en mama nog wel eens van mening. Dat proberen we natuurlijk niet te laten merken aan Daan, want die maakt daar direct gebruik van! Geef hem ook eens ongelijk haha.

En de regels zijn…

 • Schoppen, slaan en bijten doe we niet! Tja, soms komt je kind in zo’n fase dat het nodig is om deze regel even goed duidelijk te maken.
 • We laten elkaar rustig uitpraten. Nu meneer zijn praten beter gaat, denkt hij dat hij te pas en te onpas zijn zegje mag doen. Helaas!
 • Spelen doen we niet met eten! Het is was een fase, spelen en pielen met eten. Laat ik daar nou heel allergisch voor zijn! Je eet gewoon wat de pot schaft en anders heb je pech.
 • LUISTEREN Dat is nog een dingetje, want zijn eigen wil voert vaak de boventoon. Aan de ene kant is het super dat hij zou zijn eigen wil heeft, aan de andere kant soms ook heel lastig.
 • We zijn aardig voor elkaar en helpen elkaar. Als je vriendelijk bent voor anderen, dan kan je dat ook terug verwachten. Zeker belangrijk bij het maken van vriendjes. En elkaar helpen? Dat vind ik niet meer dan logisch, als je zelf hulp nodig hebt vind je het ook fijn als er iemand voor je is.

Valt wel mee toch 😉

Wat is/was jou belangrijkste regel voor je kinderen? Of wat mochten ze echt niet?

Alle posts uit de 30 dagen mama challenge vind je onderaan deze post.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


5 Comments

 • Felicia

  wij hebben 4 kinders een drukke boel 😂
  toch benik niet streng en regels tja het is gewoon zo dat ik mijn kinderen volg hoe zijn ze wat hebben ze nodig ik verplaats mij heel erg in het kind zelf en er is ruimte voor fouten maken druk zijn of een keer een bui het hoort erbij hier doe ik niet aan straf of regels door rustig en relax op te voeden zijn de kinderen vanzel al relax en begrijpen ze vanzelf dat sommige dingen niet kunnen. ik leg veel dingen uit aan mijn kinderen en ga wijs met ze om
  en de 2 kleinste van 1 en 2 jaar leid ik af als ze een bui hebben of ergens aan zit wat niet kan maar gebeur zelden moet ik zegen. ik doe niet aan time-out of straf een tik al helemaal niet hier leid ik af en leg ik de dingen uit 🙂 gelukkig is mijn man ook aan het mee veranderen want wij liggen kwa opvoeden niet altijd op 1 lijn hij is wat ouderwets 😂

 • Lodi

  het is sowie so belangrijk dat er regels in huis zijn, nu ze ouder worden zijn er minder regels, omdat veel bespreekbaar is en ze nu weten wat wel en niet mag.

 • An

  Tja, opvoeden is een klus hé. Ik heb altijd heel erg op beleefdheid gehamerd en vind het fijn als ik van andere mensen hoor dat mijn kinderen zich netjes gedragen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.