mama challenge - screentime
30 dagen mama challenge 2019

Mama Challenge || Onze screentime regels

De kinderen van nu groeien op met schermpjes. Ik vind dat niet per se slecht, jong geleerd is oud gedaan! Zelf zit je deze blog ook op een schermpje te lezen ๐Ÿ˜‰ . Wat wel belangrijk is, zijn de regels voor het kijken op schermpjes. Als we niet ingrijpen kijkt meneer gerust de hele dag op zijn Ipad, iets wat absoluut niet wenselijk is. Benieuwd hoe wij om gaan met screentime?

Screentime

In principe mag Daan een uurtje per dag op de Ipad. Meestal is dit het uurtje voor de warme maaltijd aan. Na het warm eten mag de Ipad in ieder geval niet meer aan. Ik schrijf bewust in principe, want ook ik houd me hier niet altijd aan! Soms moet ik iets voor mijn bedrijf doen en dan is het wel even fijn als hij een keer extra op de Ipad kan.

Ik verbaas me er echt over hoe handig hij met dat ding is! Met gemak gaat hij op YouTube van het ene naar het andere filmpje. Is hij zat van TouTube? Dan gaat hij op Videoland of Netflix kijken naar iets dat hij leuk vindt. We hebben hem dat niet bewust uitgelegd, maar waarschijnlijk heeft hij het ons een keer zien doen en heeft hij dat onthouden.

Deze regels gelden voor zijn Ipad, maar met de televisie zit het anders. Ik beken eerlijk dat hij eigenlijk veel te veel aan staan, want soms fungeert hij ook als een soort achtergrond. We hebben hier geen strikte regels in. Wel let ik erop dat hij niet de hele dagen naar een schermpje zit te kijken, maar ook lekker aan het spelen is. Wat dat betreft hebben we wel geluk, want hij legt vaak zelf zijn Ipad weg om te gaan spelen. Zeker als het mooi weer is, is hij lekker veel in de tuin aan het spelen. Mij hoor je er niet over klagen!

Als hij straks ouder wordt, dan zullen we wel consequenter moeten worden, maar dat komt tegen die tijd wel. Ik denk dat het ook echt per kind verschilt hoe je er mee om gaat.

Hoe gaan jullie thuis met screentime om?

Alle posts uit de 30 dagen mama challenge vind je onderaan deze post.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


4 Comments

  • Felicia

    persoonlijk vind ik het regels opstellen over schermtijd een beetje onzin en gezeur hier zitten ze alle 4 regelmatig elke dag wel achter de tablet of op mijn mobiel youtube te kijken. de oudste van 10 die van 8 de jongste dochter van haast 3 en ons knulletje die wordt in augustus 2 zit ook al tegenwoordig op mijn mobiel naar kids youtube te kijken hij heeft al van zijn zussen gezien hoe het werkt haha hij kan nu zelf al maanklikken wat hij wilt zien en kijkt dan ook rustig.
    ik maak er hier thuis geen punt van het is de tijd opgroeien met schermpjes en heel eerlijk ik kan rustig mijn ding doen en de kinderen vermaken zich ook heel fijn.

  • Janet

    Ik werk in het onderwijs en toch schrik ik er nog van hoe lang en veel sommige leerlingen achter de computer mogen. En ik verbaas me er inderdaad ook over hoe goed kinderen hiermee overweg kunnen haha.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.