Mama challenge - Verdriet
30 dagen mama challenge 2019

Mama Challenge || Wat maakt mij verdrietig?

Dit is toch wel één van de vragen die ik lastig vind in deze challenge. In welke context moet ik de vraag zien? Ik kijk maar naar wat mij verdrietig maakt sinds ik moeder ben, want eerlijk is eerlijk, er is wel iets veranderd in mijn gevoelens sinds Daan er is. Of ik het uit kan leggen weet ik niet, maar ik ga een poging doen in deze blog!

Wat maakt mij verdrietig?

Menno zei vroeger wel eens dat ik een ijskonijn was… Ik had natuurlijk wel gevoelens, maar deelde ze niet. Dat heeft natuurlijk niet veel met verdriet te maken, maar sinds ik zwanger was heb ik een verandering in mijn emoties gemerkt.

Op het nieuws komen geregeld berichten voorbij over kinderen in oorlogen, kinderen die niet genoeg eten en kleding hebben, kinderen die achter gelaten worden of bij een gezinsdrama om het leven komen. Allemaal even verschrikkelijk als je het mijn vraagt.

Voordat ik zwanger was, nam ik deze berichten aan en dacht ik er verder niet over na. Sinds Daan zijn geboorte maken deze berichten mij echter wel heel verdrietig. Soms twijfel ik erover of ik het allemaal wel goed doe met Daan, maar als ik dan dit soort berichten lees, dan besef ik dat we het goed doen. Aan de andere kant maken deze berichten mij dus heel verdrietig, omdat ik vind dat alle kinderen zo’n fijne jeugd verdienen. Ze vragen niet om de ellende die ze soms voor de kiezen krijgen.

En dat besef, dat kan mij wel een aanvliegen. Soms kan ik echt met tranen in mijn ogen of een brok in mijn keel naar dit soort berichten kijken. Het is zo oneerlijk, maar ook het besef dat je het zelf niet kan veranderen vind ik moeilijk.

Als ik dan kijk naar wat mij verdrietig maakt, dan is dat echt het leed dat ik bij andere kinderen zie. Ze hebben er niet om gevraagd en komen in vervelende en nare situaties terecht die hen waarschijnlijk voor de rest van hun leven tekenen. Dat vind ik verdrietig.

Wat kan jou echt verdrietig maken?

Alle posts uit de 30 dagen mama challenge vind je onderaan deze post.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.