Mama Challenge || Waarom de naam Daan?

mama challenge - naam

Mama Challenge || Waarom de naam Daan?

Een naam voor je kindje kiezen… Sommige mensen hebben er veel moeite mee, terwijl andere mensen het direct al weten. Wij waren er vrij snel uit, kort maar krachtig en lekker makkelijk. Een naam die ook verrassend goed bij hem blijkt te passen!

Welkom op de wereld Daan

Waar veel mensen voor een naam kiezen die je bijna niet hoort, bijzonder is of een speciale betekenis heeft, hebben wij gewoon voor Daan gekozen. Een naam die veel aan jongens gegeven wordt, maar dat hield mij niet tegen. Wij wilden iets dat makkelijk was, niet te lang en een naam die bij ons paste. Daarnaast moeten Menno en ik hem allebei mooi vinden natuurlijk! Voor een jongens was het al een hele tijd duidelijk.

We hebben Daan ook een tweede naam gegeven. Hij is min of meer naar beide opa’s vernoemd, maar wel op onze eigen manier. Zijn twee voorletters zijn hetzelfde als die van zijn ene opa en zijn tweede naam is een soort van samengesteld uit mijn vaders naam. Ach, het gaat erom wat voor gevoel wij erbij hebben.

En wat als het een meisje was?

Voor een meisje hebben we het heel lang op Sophie gehouden. Dat vind ik nog steeds heel mooi, maar er zijn ook een aantal namen met vier letters die ik mooi vind. Dat past dan ook weer goed bij Daan haha! Zo vind ik Saar en Noor heel erg leuk.

Mocht er ooit nog een meisje komen, dan staat een tweede naam ook al vast. Dit zeiden we vier jaar geleden al toen ik zwanger was en daar blijf ik nog altijd bij. Een mooie naam en ook een vernoeming 🙂 .

Een passende naam

Heb je dat ook wel eens? Dat je iemand een naam hoort roepen en dat je de naam helemaal niet bij het kindje vind passen? Nou, ik heb dat dus wel… Ik bedoel het niet veroordelend hoort, het is mijn gevoel. Misschien hebben andere mensen dat ook wel bij Daan haha! Ik vind zijn naam helemaal bij hem passen. Een speciale naam had niet bij hem gepast, waarom weet ik niet, het is een gevoel. We zeggen wel eens, het is gewoon een echte Daan !

Je hoort wel eens mensen die spijt hebben van een naam die ze gekozen hebben. Ik heb dat niet, ik ben er nog altijd helemaal blij mee.

Een beetje hulp

Heb je geen idee, twijfel je of kom je er echt niet uit? Online zijn er een heleboel websites te vinden over namen. Altijd leuk om even tussen te neuzen! Ook zijn er diverse namenboeken te krijgen, altijd leuk om even door te bladeren en misschien kunnen ze je wel helpen bij het kiezen van een naam.

Als je kinderen hebt, was jij snel over de namen uit? Heb je er ooit spijt van gehad?

Alle posts uit de 30 dagen mama challenge vind je onderaan deze post.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


6 thoughts on “Mama Challenge || Waarom de naam Daan?

  1. Wij vonden het heel erg moeilijk om een leuke naam te vinden. We hadden er allebei namelijk wel andere ideeen over 🙂
    Maar uiteindelijk is het helemaal goed gekomen en hebben we geen spijt van de namen Maud en Eline

  2. Ik heb natuurlijk geen kinderen, maar voor diverse verhalen zit ik regelmatig in namenboekjes te kijken en daar zit wat leuks tussen. Stiekem weet ik het al en waar ik laatst achter ben gekomen: namen die eindigen op een A vind ik mooi 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
Copyright © 2020 Happinessfromme. - Op deze blog lees je gesponsorde content en affiliate links. Lees hier meer over in de disclaimer. Tevens kan je in de privacyverklaring alles lezen over hoe we je privacy waarborgen en meer over de cookie policy. Happinessfromme is onderdeel van Nadia Media en staat bij de KvK geregistreerd onder nummer 73544523.
error: Helaas...