Mama challenge - Wat voor moeder ben ik?
30 dagen mama challenge 2019

Mama Challenge || Wat voor moeder ben ik?

Eigenlijk denk ik er nooit zo over na wat voor moeder ik ben. Daarom vind ik deze vraag in de challenge ook wel leuk, ik moet nu namelijk even naar mezelf kijken als moeder zijnde! Benieuwd tot welke conclusie ik kom? Lees dan zeker verder…

Wat voor moeder ben ik?

Oef, ik moet dus even in de spiegel gaan kijken, best lastig ๐Ÿ˜‰ .

Als ik kijk naar wat voor moeder ik ben qua opvoeding, dan is het denk ik zoals ik vroeger ook opgevoed ben. Duidelijk regels en regelmaat, maar Daan wel zelf dingen laten ontdekken. Ik ben geen curlingouder (de luizenmoeder kijkers kennen het wel), iemand die de weg vrij maakt voor zijn kindje zeg maar. Ik vind het belangrijk dat Daan zelf ondervindt dat het best moeite mag kosten om iets te bereiken en dat je soms ook met tegenslagen te kampen hebt. Vallen en weer opstaan, maar natuurlijk kan hij op onze hulp rekenen als hij het nodig heeft.

Normen en waarden vind ik heel belangrijk! Je bent netjes tegen elkaar, heb respect voor elkaar en houdt rekening met elkaar. Daan moet u zeggen tegen ouderen, behalve als ze aangeven dat het niet hoeft. Binnen de familie zegt hij trouwens geen u.

Verder vind ik het belangrijk dat hij plezier heeft, je bent maar รฉรฉn keer kind en voor je het weet ben je volwassen. Ik (we) doen veel leuke dingen samen en genieten zo echt van en met elkaar. We zijn best streng, maar er zijn ook momenten dat we de regels even lekker laten voor wat te zijn! Moet ook kunnen vind ik hoor ๐Ÿ˜‰ .

Wat ik trouwens niet meer doe is me iets aantrekken van wat andere mensen van onze opvoeding vinden. Ieder zo zijn eigen ding en ik wordt af en toe zo moe van die “moedermaffia”. In deze blog heb ik er al eens mijn hart over gelucht ๐Ÿ˜‰ . Nee, goede adviezen neem ik ter harte en de rest laat ik lekker aan mij voorbij gaan ๐Ÿ˜‰ .

Wat voor moeder ben jij?ย 

Alle posts uit de 30 dagen mama challenge vind je onderaan deze post.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


11 Comments

  • Sherry

    Leuk om te lezen wat voor een moeder je bent. Altijd leuk! Ik heb geen kinderen. Als ik naar mijn vriendin kijk die wel kinderen heeft merk ik dat ze een strenge moeder is. Maar het is zeker af en toe wel nodig om streng.

  • Frederique

    Omdat mijn kids al wat ouder zijn, hoef ik mezelf geen spiegel voor te houden, zij vertellen me de hele tijd wat voor moeder ik ben haha. Meestal is het iets positiefs maar zo nu en dan krijg ik ook wat minders naar mijn hoofd geslingerd ๐Ÿ˜‰

  • Deborah

    Ik ben zonder meer een strenge (alleenstaande) moeder. En dat vinden mijn kinderen ook, laten ze vaak genoeg blijken. Hier thuis gelden regels, worden die overtreden dan volgen er consequenties. Klusjes doen in huis en dat soort dingen hoort daar ook bij. Huiswerk eerst, dan thuiswerk (klusjes in huis) en dan andere dingen. Doordeweeks geen TV, geen tablet en ze hebben geen telefoontje (10 en 12). Beleefdheid vind ik ook erg belangrijk ; met 2 woorden spreken en u zeggen tegen volwassenen, inclusief mijzelf. Dus dat losbandige wat tegenwoordig zo populair is, daar doe ik niet aan mee…..

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.