#19 De inhoud van mijn koelkast

De inhoud van mijn koelkast

#19 De inhoud van mijn koelkast

Als ik op dit moment een foto van mijn koelkast bij dit bericht moet plaatsen, dan zie je een lege koelkast. We moeten deze week nog op boodschap (doen we altijd aan het einde van de week), dus hij is gewoon zo goed als leeg. Op een aantal basis dingen na natuurlijk! Maar wat ligt er normaal allemaal in? Lees ook vooral de bewaartips tips voor in de koelkast.

De inhoud van mijn koelkast

Nou, op dit moment is de koelkast dus zo goed als leeg! Er is een pakje boter voor op brood in te vinden, bak boter, kaas, vleeswaren, een paar pakken (magere) melk, een fles wijn en een paar biertjes en verder alleen de sausjes. Tijd om boodschappen te doen dus! Dat staat voor de komende dagen nog op de planning. We redden ons nog en andere kan manlief het zo meenemen vanuit het werk.

Eerlijk is eerlijk, onze koelkast ligt nooit heel erg vol. Maar wat er nu wel echt mist is de youghurt of een ander toetje, wat fruit (tenminste het deel dat in de koelkast bewaard mag worden), ranja en groente/vlees voor het avondeten.

Bewaartips

Hoe kan je nu het beste eten in de koelkast bewaren? Dat vond ik in het begin nog wel eens lastig. Want wat moest er nu precies in de koelkast, hoe hoog moest de koelkast staan en waar in de koelkast kan je het beste bepaalde voedingsproducten bewaren? Ondertussen heb ik een fijne indeling gevonden en zet ik altijd alles netjes weg.

 • Zet je koelkast op 4 graden. Heb je net veel ongekoelde producten in de koelkast gelegd? Zet de temperatuur dan even lager. Vergeet hem trouwens niet weer omhoog te zetten, voordat alles bevroren is!
 • FIFO! First in, First out… Dat vergeet ik niet, dan krijg ik zowat een officiële waarschuwing van manlief. Vanuit zijn werk is hij daar heel kieskeurig in, ik kijk wel uit dus!
 • Geef alle producten zoveel mogelijk hun eigen plekje, zodat je ze gemakkelijk terug kunt vinden.
 • Bewaar de producten in de originele verpakking wanneer dat mogelijk is. Als je iets open hebt gemaakt, dek het dan goed af.
 • Restjes? Je kunt ze na bereiding maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Laat warme gerechten eerst goed afkoelen, maar zet ze wel binnen 2 uur in de koelkast.
 • Groente of fruit over? Zorgt dat je het goed afgedekt bewaard in de koelkast.
 • Zet producten die gekoeld bewaard moeten blijven (vlees, vleeswaren, salades) zo snel mogelijk terug in de koelkast.
 • Bewaar rauwe producten gescheiden van bereide producten. (Vooral van belang bij vlees en vis.)
 • Rauwe producten kan je het beste onderin de koelkast bewaren, daar is het het koudst.
 • Doe je eten in afgesloten bakjes of trommels om het te beschermen tegen uitdrogen, bacteriën en andere stoffen. Je kunt gebruik maken van stickers en er een datum op zetten.
 • Maak één keer per drie maanden je koelkast schoon, zo voorkom je besmetting met mogelijke schadelijke bacteriën.

Deze tips kan ik je geven met dank aan het Voedingscentrum.

Vroeger gooide ik zo alles in de koelkast, ik keek gewoon waar plek was, maar tegenwoordig let ik wel beter op. Ik vind het vooral fijn als alles zijn vaste plekje heeft. Zo hoef ik niet te zoeken en gaan er ook niet snel dingen over datum doordat je het niet terug kunt vinden. Ook nog eens fijn tegen voedselverspilling dus!

Heb jij een bepaalde indeling voor je koelkast?

Alle berichten in de 52 weken blog challenge lezen? Dat kan! Ze zijn allemaal hier terug te vinden.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Bron uitgelichte afbeelding; Canva


One thought on “#19 De inhoud van mijn koelkast

 1. Geen vaste indeling eigenlijk. Ja de eieren, broodbeleg, boter en frisdrank staan op een vast plekje. Voor de rest zie ik wel. In inderdaad, hier ook FIFO, mijn man werkt in de logistiek 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
Copyright © 2020 Happinessfromme. - Op deze blog lees je gesponsorde content en affiliate links. Lees hier meer over in de disclaimer. Tevens kan je in de privacyverklaring alles lezen over hoe we je privacy waarborgen en meer over de cookie policy. Happinessfromme is onderdeel van Nadia Media en staat bij de KvK geregistreerd onder nummer 73544523.
error: Helaas...
%d bloggers liken dit: