52 weken blog challenge

#12 Mijn favoriete films!

Mij straf je er echt niet mee om op een regenachtige dag films te kijken. Lekker met een kleedje, een kopje thee en wat te knabbelen op de bank. Maar ja, welke film moet er aan gezet worden? We zijn met zijn drieën, allemaal een andere smaak. De films die ik leuk vind staan dus niet altijd aan, maar als dat wel zo zou zijn, dan zouden dat de volgende films (en series) zijn.

Films

Nu ik het zo over films heb, besef ik me ineens dat we eigenlijk veel meer naar series kijken! Dus dat lijstje ga ik ook maar direct met jullie delen later in deze blog!

Hunger games

Op nummer één van mijn lijstje met favoriete films. Voordat ik de films heb gekeken, had ik de boeken al gelezen. Soms vind ik een film erg tegenvallen als ik het boek gelezen heb, maar dit heb ik bij de Hunger Games echt niet. Bij het lezen van het boek had ik bepaalde beelden voor ogen en dat kwam in de film ook echt overeen. In totaal zijn er vier films gemaakt.

In het toekomstige land Panem (het huidige Noord-Amerika) wordt ieder jaar in elk district met een loting onder alle 12- tot 18-jarigen één jongen en één meisje getrokken die mee moeten doen in de landelijke Hongerspelen. Bij deze “spelen” moeten de deelnemers elkaar doden tot er nog maar één over is. Het volk wordt gedwongen hier op beeldschermen naar te kijken. Lees hier verder…

Fifty Shades

Ook van Fifty Shades heb ik eerst de boeken gelezen. Ik was dan ook super benieuwd naar de films! Met name naar hoe ze bepaalde scenes in beeld zouden brengen en of ze het verhaal op de juiste manier konden vertellen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er zelf wat meer van verwacht had. Niet dat ik veel seks had willen zien, maar op de één of andere manier vond ik de boeken mooier. Ondanks dit min puntje, zijn de films toch wel favoriet!

Het verhaal speelt zich af in de Amerikaanse stad Seattle en gaat over de net afgestudeerde Anastasia Steele die een seksuele relatie krijgt met de jonge zakenman Christian Grey. Christian en Anastasia onderhandelen over de inhoud van een bdsm-contract waarin staat dat Christian haar mag onderwerpen in sadomasochistische rollenspellen. Lees hier verder…

Films van eigen bodem

Nederlandse films vind ik ook altijd leuk! We hebben tegenwoordig zoveel goede acteurs (vind ik). De films die steeds uit komen mag ik dan ook graag zien. Een echte uitschieter weet ik zo niet, de meeste vind ik leuk om te zien!

Series

Prison Break

Een mooie serie op Netflix. Ik was blij dat er onlangs een nieuw seizoen op stond, want de andere seizoenen hadden we ondertussen twee keer gezien. Het is een serie die we allebei leuk vinden, dus hij stond vrij vaak aan. Hij gaat over een man die zich vrijwillige laat opsluiten, omdat zijn broer ten onrechte de doodstraf heeft gekregen en hij hem wil bevrijden. Met zijn meesterbrein bedenkt hij meesterlijke plannen. Die plannen, daar draait het eigenlijk in ieder seizoen weer om. Lees hier alles over Prison Break.

Orange is the new black

Wat gebeurd als je veroordeelde vrouwen bij elkaar opsluit? Ik heb geen idee, het zal vast niet zo zijn als in deze serie. Een vrouwen gevangenis met uiteenlopende problemen, maar allemaal met humor gebracht. In de hoofdrol Piper Chapman die veroordeeld is voor het vervoeren van drugsgeld voor haar geliefde. En die geliefde, die komt ze tegen in de gevangenis! Ook dit is een serie die we allebei leuk vinden. Lees hier meer over Orange is the new black.

Gooische Vrouwen

Hoe vaak ik de serie en de films al wel niet gezien heb? Ik kan bijna het script na vertellen. Zowel de serie als de films heb ik dan ook op dvd. Ik zet hem met name aan als ik even een dipje heb ofzo, op de één of andere manier krijgen ik altijd een positieve vibe als ik er naar kijk. De humor, de sores van anderen, ik weet niet wat het is dat mijn opvrolijkt. Of ik de serie of de films leuker vind? Eigenlijk vind ik ze even leuk. De laatste film is wel een beetje anders, maar ook wel weer erg leuk. Ik houd er gewoon van 😉 .

Videoland en / of Netflix?

Of ik Videoland of Netflix leuker vind? Ai, moeilijke keuze. Wij hebben ze allebei en we kijken ook allebei veel. Op Videoland kijk ik met name programma’s terug en wat Nederlandse series. Daan kijkt ook veel op Videoland. Ik kijk graag Nederlandse films en series en dan zit je bij Videoland echt goed. Netflix daarentegen heeft natuurlijk alle leuke Amerikaanse series. Naast Prison break en Orange is the new black vind ik ook The vampire diaries erg leuk om te kijken. Voor de Nederlandse series en films zeg ik dus Videoland en anders Netflix! Gelukkig hoef ik niet te kiezen 😉

Wat is jou top drie met favoriete films? En die van series? Misschien zitten er nog leuke tips bij voor op mijn lijstje.

Alle berichten in de 52 weken blog challenge lezen? Dat kan! Ze zijn allemaal hier terug te vinden.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. affiliate link(s).
Bron uitgelichte afbeelding; Canva


4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.