52 weken blog challenge

#11 Hoe gastvrij ben ik?

Ben ik gastvrij? Ja, dat denk ik wel. Bijna iedereen is altijd welkom en met gemak zet ik er een bordje bij tijdens het eten. De deur staat altijd open zeg maar! En dat terwijl ik zelf niet een super sociaal persoon ben. Wat ik gastvrij vind? Dat je lees je vandaag!

Gastvrijheid

Gastvrijheid is het gebruik om gastvrij te zijn. Gastvrij wil zeggen het ontvangen en onderhouden van gasten, bezoekers of vreemdelingen.  Dit doe je uit eigen beweging en met een goede wil.

Gastvrij

Zoals ik in de inleiding al schrijf vind ik dat ik best gastvrij ben. De meeste mensen zijn altijd welkom om een vorkje mee te prikken of te blijven slapen. Als is dat wel op de bank 😉 . Wel ben ik alleen gastvrij voor mensen die dat ook voor mij (ons) zijn. Heb je me een streek geleverd, dan blijft de deur helaas dicht! Maar goed, dat is niet meer dan logisch denk ik.

Een vorkje mee prikken?

Dat kan eigenlijk altijd, al moet je niet met een hele familie aankomen. Of nou ja, een beetje extra eten is altijd wel in huis en zo klaar gemaakt. Ook voor een kopje koffie of thee of een borreltje staat de deur altijd open. Heerlijk die gezelligheid en de mensen over de vloer.

Blijven slapen?

Ja hoor, dat is geen probleem. Extra bedden hebben we niet, maar op de bank of op een luchtbed is echt geen probleem! Een paar extra dekens zijn er ook wel. In de ochtend gezellig ontbijten met zijn alleen, ja hoor, dat vind ik helemaal prima!

Moet je sociaal zijn?

Moet je sociaal zijn om gastvrij te zijn? Nee, dat denk ik niet. Zelf ben ik niet iemand die super sociaal is, vreemde mensen zal ik bijvoorbeeld niet zomaar aanspreken. Met de mensen om mij heen ben ik dan weer wel sociaal, het is vaak even de kat uit de boom kijken. Ach, niets mis mee toch? Online heb ik er trouwens minder last van 😉 . Mijn gastvrijheid heeft daar niets mee te maken, vrienden, familie en kennissen zijn ten aller tijden welkom bij ons. Vreemden, daar ben ik huiverig voor dankzij alle nare berichten die je altijd hoort.

Durf jij over jezelf te zeggen dat je gastvrij bent? Of juist helemaal niet?

Alle berichten in de 52 weken blog challenge lezen? Dat kan! Ze zijn allemaal hier terug te vinden.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking, ontvangen product(en) of affiliate link(s).
Bron uitgelichte afbeelding; Canva


2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

|| WIN - Lichtgevende Miniset van Klorofil

Klik op de afbeelding
om naar de winactie te gaan!

Lichtgevende minisets van Klorofil, lekker spelen