leren in mijn leven
52 weken blog challenge

#20 Wat wil ik nog leren in mijn leven?

Ik heb wel al geleerd dat je nooit uitgeleerd bent! Het kunnen de kleine dingen zijn die je bij moet leren, maar misschien ook wel een hele nieuwe opleiding? In principe zijn de mogelijkheden eindeloos, de uitdaging zit hem er in hoe je het één en ander kan financieren. Althans, als ik naar onze thuis situatie kijk! Er zijn nog genoeg dingen die ik wel zou willen leren in mijn leven…

Wat wil ik nog leren in mijn leven?

Ik zou heel graag nog een keer een nieuwe opleiding op het HBO willen volgen. Een hele tijd heb ik geroepen dat ik graag in de jeugdgevangenis zou willen werken en dat is iets wat ik nog altijd wel zou willen doen. Het enige probleem is dat ik daar de papieren niet voor heb, ik zou dus opnieuw naar school moeten. Op zich is het geen probleem, maar het moet natuurlijk wel gefinancierd worden. Aangezien ik ouder ben dan dertig en nog netjes mijn studieschuld aan het aflossen ben zit studiefinanciering er niet in, toch?

Levenslanglerenkrediet

Voor studiefinanciering kom ik inderdaad niet meer in aanmerking, maar ik kwam laatst het levenslanglerenkrediet tegen. Dit is een krediet voor personen die geen recht meer hebben op studiefinciering, maar wel graag willen leren. Als je aan bepaalde voorwaarden voldoet, dan kan je gebruik maken van dit krediet.

Ik vind dit een goede zaak, want het financiële plaatje zou mij echt tegen kunnen houden om een nieuwe weg in te slaan. Onze vaste lasten en dagelijkse behoeften moeten natuurlijk wel gewoon betaald worden! Nu redden we dat met alleen het loon van mijn partner, maar er is dan geen geld over voor de studiekosten. Met het levenslanglerenkrediet is de mogelijkheid er dus wel om de studiekosten te betalen.

Maar wat wil ik dan leren?

Nou, zoals ik hierboven al noemde zou ik wel in de jeugdgevangenis willen werken. Maar weet je wat mij ook aanspreekt? Iets met financiën. Mensen die het zelf niet meer zien helpen om de financiën weer op orde te krijgen. Een soort budgetcoach of iets dergelijks, dat is ook iets dat echt bij mij past. Zowel met cijfertjes als met mensen werken en (hopelijk) ook nog eens resultaten zien van je werk. Dromen genoeg dus!

En verder…?

Het leven bestaat natuurlijk niet alleen uit een opleiding en werk. Ook qua persoon zou je je moeten ontwikkelen, of nou ja moeten, ik denk dat iedereen daar de behoefte wel aan heeft. Zo zou ik graag willen leren om minder onzeker te zijn en meer op mezelf te vertrouwen. Ik ben er wel mee bezig en het gaat steeds beter, misschien is het ook wel een beetje mijn karakter en een beetje onzekerheid is natuurlijk helemaal niet erg. En verder? Ik heb geen idee eigenlijk… Ik kom de komende jaren vast nog genoeg dingen tegen 😉

Heb jij nog dingen die je graag zou willen leren in je leven?

Alle berichten in de 52 weken blog challenge lezen? Dat kan! Ze zijn allemaal hier terug te vinden.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Bron uitgelichte afbeelding; Canva


9 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.