1e baantje
52 weken blog challenge

#24 Mijn 1e baantje

Mijn 1e baantje… Dat is lang geleden! Ik denk dat ik een jaar of 15 was toen ik een kranten/folder wijk ging lopen… Of dat een succes was? Dat lees je straks… Ook ben ik op mijn 16e begonnen met werken in de supermarkt, een baantje dat een beetje uit de hand gelopen is ๐Ÿ˜‰ .

Mijn 1e baantje

De krantenwijk!

Toen ik een jaar of 15 was ben ik begonnen met een krantenwijk… Of nou ja, het waren kranten en folders. Het betaalde super slecht en er was altijd wel wat aan de hand! Soms moest ik vier keer op een dag heen en weer om steeds te horen dat ze er nog niet waren en ik later weer moest komen. Vervolgens moest alles gevouwen worden en bezorgen maar. Als ik iets doe, dan doe ik het goed en ik bezorgde altijd alles netjes. Elke week was er wel weer wat te zeuren! Het was te laat, niet bezorgd of iets anders… Er was niets van waar, want zoals ik al zei deed ik alles netjes. Op een gegeven moment ben ik ermee gestopt, want het betaalde zo vreselijk slecht en als je er dan zoveel gezeik van hebt… Ik en vooral mijn moeder was er helemaal klaar mee.

Op naar de supermarkt…

In een winkel werken leek me ook wel wat… Ik had diverse sollicitaties, maar steeds als ik het uurloon hoorde vroeg ik me af waarvoor ik dan aan het werk zou. Daarnaast kon er geen rekening gehouden worden met mijn sport, iets wat ik echt niet op wilde geven. Ik kwam bij de supermarkt terecht, waar in verhouding veel meer wordt betaald dan in de rest van de detailhandel en er werd rekening gehouden met mijn sport, ideaal.

School liep in die tijd niet helemaal zo als zou moeten, maar via het werk kon ik een bbl-mbo opleiding volgen. Wel een niveau lager dan wat ik wilde, maar wat ik op het hbo moest doen, daar kwam ik ook maar niet uit. Ik haalde in รฉรฉn jaar tijd mijn mbo-4 diploma filiaalbeheer en had in elk geval een diploma op zak. Op het werk kon ik uren draaien in de slijterij, dus kon ik ook nog eens mijn sociale hygiรซne halen. Niet veel later werd ik leidinggevende en dan heb ik heel veel jaren met veel plezier gedaan!

Mijn eerste serieuze bijbaantje is dus uitgegroeid tot een mooie baan!

En nu?

Ik heb in totaal dertien jaar bij de supermarkt gewerkt… Een korte cv dus ๐Ÿ˜‰ Ik heb er een leuke tijd gehad en veel geleerd! Nu ben ik ook erg blij met de dingen die ik doe. Ik werk weer in de slijterij en ik hoop daar nog meer te kunnen leren over wijn, bier en al die andere dranken. Wie weet krijg ik die kans ooit! Daarnaast heb ik natuurlijk mijn eigen bedrijf, waarin ik al mijn creativiteit in kwijt kan en kan doen waar ik goed in ben. Schrijven en met cijfers bezig zijn. Voor nu vind ik dit een hele mooie balans en ik hoop dit allebei dan ook nog lang te kunnen doen!

Wat was jou eerste baantje?

Alle berichten in de 52 weken blog challenge lezen? Dat kan! Ze zijn allemaal hier terug te vinden.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Bron uitgelichte afbeelding; Pixabay


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.