Mijn (t)huis
52 weken blog challenge

#23 Mijn (t)huis

Ik schrijf deze blog de avond voordat hij online komt… En nu zie ik pas het onderwerp! Het was natuurlijk leuk geweest als ik wat leuke foto’s van ons huisje erbij had gedaan, maar ja, het is nu donker en nog niet alles is netjes genoeg voor foto’s (vind ik). Nu hoeft het ook niet allemaal perfect netjes, want zo ben ik ook gewoon niet, maar er liggen overal nog dingetjes die opgeruimd moeten worden. Maar goed, dat weerhoudt mij er niet van om een leuke blog over ons (t)huis te schrijven en wie weet volgen de foto’s later!

Mijn (t)huis…

Ik schrijf op de blog natuurlijk wel vaker over ons huisje en de tuin… We zijn nog altijd aan het verbouwen en dat zal allemaal ook nog wel een tijdje gaan duren!

Er was eens

Toen Menno en ik een paar jaar samen waren besloten we een huis te kopen. We hadden allebei een vaste baan en Menno zijn huisje was gewoon te klein. Huren was duur en de rentes waren destijds laag (al zijn ze nu nog lager). Het leek ons dus beter om te kopen, zodat we ook iets voor de toekomst op konden bouwen. We verdienden allebei nog geen volwassen loon, dus een hele hoge hypotheek konden we niet krijgen. Het moest dus een klushuis worden en die vonden we. Alles, maar dan ook echt alles moest eruit! Wat een werk is en was dat… Maar ik ben blij dat we die keuze gemaakt hebben!

Klein maar fijn

We hebben geen heel groot huis, maar wel een mega tuin in het centrum van het dorp. Een heerlijk plekje om te wonen! We hebben een kamer en een keuken, die gescheiden zijn voor een gang. Beneden hebben we dan een bijkeuken waar ook een toilet zit en daarachter een douche. Die douche is wel echt heel fijn, we hebben een inloop douche met twee douches, een groot bad en een dubbele wasbak.

Boven hebben we twee slaapkamers, die vrij groot zijn. Ook is er een zolder, maar die is nog niet klaar… Daar moet nog een trap komen en hij moet nog netjes gemaakt worden, zodat het een soort logeer kamer wordt en we er ook netjes spullen op kunnen bergen.

De trap is nog in originele staat, lees: donker bruin! Niet echt mijn ding, maar ik ben er ook nog niet helemaal over uit hoe we hem naar deze tijd krijgen. Traprenovatie is een optie, maar de kosten daarvan zijn zo hoog! We hebben al een poging gedaan hem zelf te verven, maar dat is hem ook nog niet helemaal…

Buiten

Buiten is het dus wel heel groot! In de winter heb je er niet zo heel veel aan, maar als het lekker weer is, is het echt heerlijk! Op dit moment is het echt Daan zijn speelparadijs. Een zwembad, trampoline, glijbaan, zandbak, schommel en gras… Een heerlijke plek om lekker te spelen! Achter in de tuin hebben we een mooie overkapping waar je lekker uit de wind kunt zitten. Buiten is het nu bijna klaar, dus we kunnen volop genieten deze zomer!

Moet er nog veel gebeuren?

Eigenlijk wel… Maar goed, we moeten maar net de tijd en het geld hebben om het af te maken. Na jarenlang al het geld in het huis te stoppen, kiezen we er nu voor om ook als gezin te genieten. Het huis is prima leefbaar en daar gaat het om. Dat de hal en de trapopgang nog geen schoonheidsprijs verdienen, dat is dan maar zo! Ook in de douche zijn nog wat puntjes die gedaan moeten worden, maar dat komt wel. We hadden nooit verwacht er meer dan tien jaar over te doen, maar er is die tien jaar zoveel gebeurd, dat het ook wel prima is zo…

Ons thuis

Ik voel me thuis in ons huisje… We zijn er gelukkig en iedereen heeft zo zijn eigen plekje. Ik voel me er veilig en fijn en dat is het belangrijkste. Met zijn drieΓ«n is het groot genoeg, nee we mogen niet klagen! Natuurlijk is het fijn als het op een dag allemaal klaar is (al ben je nooit klaar in een eigen huis), maar het is ook niet zo dat ik me er dagelijks aan irriteer… Het komt wel, langzaamaan wordt het echt ons droompaleis en op een dag is het af.

Voel jou huis ook echt als thuis?

Alle berichten in de 52 weken blog challenge lezen? Dat kan! Ze zijn allemaal hier terug te vinden.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Bron uitgelichte afbeelding; Canva


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.