Social Media en ik...
52 weken blog challenge

#18 Social Media en ik…

Social Media en ik… Ja ja, nu zal ik ook echt eerlijk moeten zijn over mijn social media gebruik, want anders heeft dit artikel ook niet zoveel zin. En eigenlijk is dat ook wel een keer goed… Want hoeveel ben ik eigenlijke met social media bezig? Wat doe ik er allemaal op en waar ben ik allemaal lid van? Ik zal eens een boekje open doen 😉

Social Media

Social media is tegenwoordig bijna niet meer weg te denken. Het doel ervan verandert ook steeds en dat maakt het interessant.

Het begon ooit met Hyves, leuk contact hebben met vrienden, elkaar porren of plaatjes sturen. Veel meer was het niet, maar het was wel leuk! Vooral gericht op vrienden en niet zozeer op reclame en nieuws.

Toen kwam Facebook en al vrij snel was Hyves verleden tijd. Ik maakte natuurlijk ook een Facebookprofiel aan en tegenwoordig kan ik eigenlijk niet meer zonder. Niet dat ik nou zo super veel vrienden op Facebook heb, waar ik ook echt leuke dingen van lees. Nee, ik gebruik het met name voor mijn werk. Veel van mijn lezers komen via Facebook (jij ook?) en daarnaast kan ik er ook contact leggen met nieuwe opdrachtgevers. Nee, ik zou niet meer zonder kunnen, zakelijk gezien dan! Wat ik eerder al noemde is het privé heel anders. Op mijn privé pagina post ik niet veel en ook van vrienden zie ik steeds minder voorbij komen.

Instagram, ook dat mag tegenwoordig niet meer ontbreken! Ik heb zowel een persoonlijk account als een account voor de blog. Op het account van de blog deel ik veelal berichten die ook op de blog verschijnen. Mijn persoonlijke account gebruik ik minder, maar deel ik wel foto’s die persoonlijker zijn. Daarnaast volg ik vrienden op Instagram, omdat je daar meer leuke dingen voorbij ziet komen dan op Facebook. Ik doe trouwens niet mee aan de perfecte plaatjes en de perfecte feed. Op het account van Happinessfromme gebruik gebruik ik wel een bepaalde lay-out, maar op mijn persoonlijke account post ik gewoon wat ik leuk vind!

Verder gebruik ik graag Pinterest, maar dat vind ik niet echt social media als ik eerlijk ben… Wel vind ik het heerlijk om er leuke ideeën op te doen! Lekker rond kijken bij anderen. En het fijne is dat je alles super makkelijk kunt bewaren. Ik ben fan 😉

En eigenlijk hé… moet ik social media soms iets meer laten voor wat het is en lekker met andere dingen bezig zijn. Of ik verslaafd ben weet ik niet, ik denk het eigenlijk wel. Het is vooral ook dat ik het zoveel voor werk doeleinden gebruik, anders was het een stuk makkelijker geweest om het even te laten voor wat het is.

Hoe zit het met jou relatie met social media?

Alle berichten in de 52 weken blog challenge lezen? Dat kan! Ze zijn allemaal hier terug te vinden.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Bron uitgelichte afbeelding; Canva


7 Comments

 • lodi

  Ik ben er de hele dag mee bezig, posten, delen, reageren. Social Media is echt mijn dagbesteding. Ik heb het idee dat het ook echt bij deze tijd past en hoort. En ik ben er ook wel weer blij mee, want door Social Media is het contact met mijn zus die in Amerika woont super makkelijk.

  • Happinessfromme

   Het hoort er idd ook gewoon bij tegenwoordig, heb je helemaal gelijk in! Het contact houden met dierbaren die verder weg wonen is inderdaad wel heel fijn via social media!

 • Henk

  Ik merk wel dat ik kieskeuriger ben geworden met social media. Ik heb nog wel een twitteraccount maar dat gebruik ik eigenlijk nooit meer. Facebook gebruik ik nog wel. Instagram heb ik nooit gehad en zal ik waarschijnlijk ook nooit nemen, aangezien ik niet echt behoefte heb om foto’s te delen.

 • Linda

  Dit is een van de redenen waarom ik het heerlijk vind om buiten Europa op vakantie te gaan. Dan heb je simpelweg overdag geen internet en ben je zoveel meer in het moment omdat je telefoon checken simpelweg géén zin heeft ☺️🌿

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

|| WIN - Lichtgevende Miniset van Klorofil

Klik op de afbeelding
om naar de winactie te gaan!

Lichtgevende minisets van Klorofil, lekker spelen