52 weken blog challenge

#6 Mijn verzamelingen en/of obsessies.

Verzamelingen en/of obsessies, ik denk dat we ze (stiekem) allemaal wel hebben! Zo kan ik ook niet ontkennen dat ik een zwak heb voor bepaalde zaken en een irritante obsessie heb! Vandaag ga ik jullie alles opbiechten ๐Ÿ˜‰ Ik ben wel benieuwd of ik de enige ben, of dat jullie er ook last van hebben?

Verzamelingen

Vroeger spaarde ik zeepjes. In allerlei vormen, maten, kleuren en geuren! Heerlijk vond ik het als mijn grote open ging! Ik heb ze nu niet meer, eigenlijk wel jammer, maar zo gaat dat. Ook spaarde ik vroeger gekleurde pennen, waarschijnlijk zoals zoveel meiden van mijn leeftijd destijds! Ik had een heleboel verschillende kleuren en soorten, maar schreef er niet veel mee.

Tegenwoordig heb ik niet echt een verzameling. Tenminste, ik reken een schoenen tik en heel veel sjaals niet tot een verzameling! Ik heb er wel veel van, meer dan nodig, maar ik ben er dol op!

Mijn moeder heeft wel een leuke verzameling. Ze spaart al heel lang lepeltjes die ze koopt op plekken waar ze geweest is! Dit is ook altijd iets wat ik voor haar mee neem als we op vakantie gaan.

Stiekem zou ik een echte verzameling wel leuk vinden, maar het moet natuurlijk wel iets zijn dat ik echt heel leuk vind om te verzamelen. Dat heb ik tot nu toe nog niet gevonden. Dus mocht je een idee hebben ๐Ÿ˜‰ .

Obsessies

Ik heb een hele vervelende obsessie, of eigenlijk is het meer neurotisch gedrag. Als ik weg ga, moet ik namelijk volgens een bepaald patroon controleren of de deur wel goed dicht is. Ik heb periode’s dat het vrij goed gaat, maar soms moet ik gewoon terug om het hele ritueel nog eens te doen. Heel irritant, maar kom er maar eens vanaf!

Eigenlijk is het niet zoveel spannends… Van mijn obsessie zou ik wel graag af willen komen, maar wat er eenmaal in zit, gaat er niet zo makkelijk weer uit natuurlijk!

Heb jij ook een verzameling of obsessie? Als wel, ben ik heel benieuwd hoe die eruit ziet!

Alle berichten in de 52 weken blog challenge lezen? Dat kan! Ze zijn allemaal hier terug te vinden.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram,ย Bloglovin of Pinterest?

Bron uitgelichte afbeelding: Pixabay

17 Comments

 • lodi

  Hier ook dat neurotische gedrag, ik check ook of alles dicht en uit is, heel irritant. Verzamelingen heb ik tegenwoordig niet meer, toen ik jong was verzamelde ik van alles ๐Ÿ™‚

 • Jessica - Foodie Feest

  Ja ik wordt ook altijd zenuwachtig of ik de voordeur wel goed dicht heb gedaan! Soms loop ik nog even terug om het te checken haha. Niet โ€˜echtโ€™ een verzameling, maar ik koop graag servies ๐Ÿ™‚ Ik heb allerlei verschillende bordjes, kommetjes en glazen.

 • Armande

  Een obsessie heb ik gelukkig niet. En ik ben ook geen fanatieke verzamelaar, maar ik hou wel erg van aardewerk en servies. Ik heb รฉรฉn kast met poezen theepotten, die staat vrij vol, maar er zouden er nog wel een paar bij kunnen.

 • Felice Veenman

  ik heb heel lang pruttelpotjes gespaard, waar j eop het gasfornuis koffie in kan zetten. En melkkannen..op een dag houdt het sparen weer op , en dan hou ik alleen de echt mooie exemplaren.
  drie keer controleren of de deur op slot is?
  Daar heb ik manlief voor ๐Ÿ™‚

 • Danielle

  Wat leuk deze challenge, als ik er niet al een heleboel van had beantwoord in de 30 dagen challenge dan had ik deze wel meegedaan. Ik heb heel veel verzamelingen en obsessies, ik spaar onder andere games, stofjes, mooie papiertjes, pez-automaatjes etc etc…

 • Inge

  Ik spaarde vroeger altijd spaarpotten. Heb meer dan 100 verschillende exemplaren. Het moesten wel altijd aardewerken beesten zijn. Stiekem probeer ik mijn vriend nog over te halen dat ze mee mogen naar ons plekje

 • Manon van der Werf

  Wat grappig zeg. Dat dwangmatig controleren van alles voor je weggaat, is iets wat ik ook echt regelmatig doe. Of betergezegd ; elke dag!

 • Gabrielle

  Naarmate de jaren verstrijken nemen mijn obsessies en verzamelwoede af. Ik sluit heel bewust in รฉรฉn keer alles af. Als ik daarna toch nog twijfel, spreek ik mezelf streng toe. Nieuwe verzamelingen komen er niet meer in, waar moet ik het laten? Maar verzamelingen koesteren, jaaaa dat wel hoor. Sieraden vanaf geboorte, oorbellen (ook al zijn ze niet meer compleet).

 • Nanda

  Mijn verzameling bestaat uit alles waar een klavertje vier op staat. Kaartjes, aansteker, doosjes, pennen, stickers, mok, servies, sieraden, sleutelhangers, taartvorm, kleding, inpakpapier of fotolijstjes enz. enz.
  Het is te lezen en te zien op http://www.moetjekijken.nl Mocht u nog wat hebben liggen en u wilt er afstand van doen, denk aan mij.
  M’n liefde voor het klavertje gaat heel diep.

 • Nanda

  Mijn verzameling bestaat uit het klavertje vier.
  Spaar alles, als er maar een klavertje vier op staat. Mag en kan van alles zijn. Mok, stickers, sieraden, kleding, pennen, inpakpapier, kaarten, kaarsjes en al dat andere.
  Mocht u nog iets hebben liggen?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.