Activiteiten & Uitjes

Cinekid MediaLab 2021, waar je testpiloot, uitvinder en verhalenverteller in één wordt

Naast premières van (inter)nationale films en series is Cinekid van 16 – 31 oktober ook dé plek om op ontdekking te gaan in het MediaLab. Het Cinekid MediaLab 2021 laat je niet alleen je ogen uitkijken, het prikkelt ook al jouw andere zintuigen en je hersenen… Het Cinekid MediaLab 2021 is de plek waar je de meest bijzondere interactieve kunstinstallaties, apps, games en mediaworkshops kunt ervaren. 

Naast de hoofdlocatie in Pathé Amsterdam Noord kun je Cinekid’s MediaLab 2021 ook op diverse locaties in het land vernieuwende ervaringen en interactieve avonturen beleven.

Cinekid Medialab 2021

Het Cinekid MediaLab 2021 biedt ook dit jaar een bijzondere, leuke én leerzame ontdekkingstocht in een levendige festivalsetting. Het MediaLab presenteert prikkelende projecten op het snijvlak van kunst, nieuwe media, technologie en beeldcultuur. Het is een interactieve speeltuin waarin kinderen op speelse wijze zien hoe de werelden van film, tv en nieuwe media elkaar beïnvloeden en hun eigen plek en perspectief in de digitale werkelijkheid kunnen bepalen en ontdekken.

Virtual realitywerk The Miracle Basket beleeft wereldpremière op Cinekid

De interactieve tentoonstelling presenteert zo’n 40 werken van zowel jong talent als toonaangevende kunstenaars uit binnen- en buitenland. Daaronder bevinden zich in de editie van 2021 ook een aantal bekende namen, zoals Abner Preis, winnaar van de Cinekid Gouden Leeuw voor beste internationale mediaproject Eden’s Adventures.

Het nieuwste virtual realitywerk van deze eigenzinnige verhalenverteller, The Miracle Basket, beleeft op Cinekid 2021 zijn wereldpremière. Het is een kleurrijk collagewerk dat naadloos aansluit bij een van de centrale thema’s: de wereld om ons heen. The Miracle Basket  is een optimistische ecologische parabel die een zaadje wil planten bij de kijker.

“Kunst moet inspireren wil het de kracht hebben een revolutie aan te jagen of sociale verandering te bewerkstelligen. Dat kun je bereiken door ogen te openen, in plaats van mensen negatieve beelden of fysiek ongemak door de strot te rammen. Met The Miracle Basket wil ik het publiek duidelijk maken dat er uiteindelijk hoop is, maar dat we ook in het verleden moeten graven om de zaadjes te vinden om een hoopvolle toekomst te kunnen planten” aldus Preis…

Workshop

Cinekid presenteert bij The Miracle Basket een workshop, die gebruik maakt van de augmented reality-app Weird Cuts. Deze speciaal ontwikkelde workshop geeft de deelnemers de middelen om van de ‘ervaren en ondergaan’-dimensie zelf actief aan de slag te gaan met de thematiek en er hun éigen verhaal uit te destilleren.

Natuur en klimaat in Field

Kunstenaars Theodore Watson en Emily Gobeille (Design I/O) laten je in Field nadenken over de natuur en het klimaat en hoe ecosystemen precies werken. Door middel van bewegingen zoals lopen, rennen, kruipen of zwaaien zet je de plantjes in dit digitale veld in bloei. De planten reageren op jouw bewegingen. Ze bestuiven elkaar, er groeien bloemen en die trekken weer vlinders aan. Hoe reageert de natuur op jou? En op de seizoenen? In Field is alles met elkaar verbonden. Net als in een écht ecosysteem.

Over Cinekid

Cinekid wil verwonderen, vermaken, verbinden en bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen tot zelfstandige, bewuste en weldenkende wereldburgers. Om dit te bereiken presenteert, produceert, leert en communiceert Cinekid met, door en over film en bewegend beeld in een taal die kinderen bereikt.

Maar ook is Cinekid hét internationale platform gericht op kinderfilmproducties om daarmee het aanbod en de kwaliteit van de filmproducties te vergroten en de industrie te verbinden. Cinekid Festival vindt plaats van 13 t/m 31 oktober in het hele land. Het programma staat vanaf 30 september 2021 online. Dan start ook de kaartverkoop via cinekid.nl. Volg het laatste Cinekid-nieuws op Facebook, Instagram en via de Cinekid nieuwsbrief.

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron beeld; gebruikt met toestemming en in samenwerking met Triple P Entertainment (persbericht)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.