Een elektrische fiets, fijn als je samen gaat fietsen.
Activiteiten & Uitjes

Een elektrische fiets, fijn als je samen gaat fietsen.

Fietsen is heerlijk om te doen… Zeker met een lekker weertje, even lekker het hoofd leegmaken! Toch pak ik vaker dan nodig is de auto, waarom? Met name door alle spullen die altijd meegesjouwd moeten worden. En eerlijk is eerlijk, soms moet ik zoveel op een dag heen en weer, dat de auto toch net een beetje makkelijker is. Eigenlijk zou ik vaker de fiets moeten pakken, maar dan wel graag een elektrische fiets die van alle gemakken voorzien is! Waar ik dan aan denk?

Samen fietsen…

Sinds de dag dat ik mijn rijbewijs heb gehaald ben ik lui geworden… Want ja, die auto is toch wel heel gemakkelijk om even te pakken. En daarbij, anders betaal je ervoor, terwijl hij alleen maar stil staat. Excuses, excuses, ik weet het! Ik moet ook eerlijk zijn en dat gebied mij ook om te zeggen dat sinds Daan oud genoeg is om achterop de fiets te zitten, ik wel vaker met hem fiets. Het enige nadeel is dat er dan soms zoveel mee moet, dan het bijna niet te doen is op de fiets.

Gemak voorop!

De laatste tijd heb ik eens rond zitten kijken voor een elektrische fiets. Mijn moeder heeft er één en is er erg enthousiast over. Het kost minder moeite om er mee op weg te gaan, wat dus ook inhoud dat je veel meer mee kan nemen. Je hoeft het gewicht immers niet meer alleen te verplaatsen! Een mandje voorop, fietstassen onder het kinderzitje, eigenlijk ideaal! Maar aan de andere kant hangt er natuurlijk ook een prijskaartje aan een elektrische fiets…

De elektrische fiets, een luxe aanschaf of noodzakelijk?

Ik heb mezelf dus de vraag gesteld of een elektrische fiets pure luxe zou zijn en daarbij alle voors en tegens die voor mij gelden op een rijtje gezet.

Voordelen elektrische fiets

 • Comfort! Wat mij betreft het aller grootste voordeel! Door de ondersteuning is het veel makkelijker fietsen en wordt het ook niet te zwaar om van alles mee te nemen op de fiets. Een mand voorop en fietstassen achterop die ik helemaal vol kan gooien en Daan die ook nog eens achterop kan.
 • De snelheid. Met een elektrische fiets kan je hogere snelheden halen dan met een gewone fiets. Handig als je naar veel plekken toe moet op een dag en niet te lang onderweg wilt zijn.
 • Het milieu! Als ik met de auto ga vervuil ik het milieu veel meer dan wanneer ik de fiets pak.
 • Fijn voor langere afstanden. Niet dat ik veel moet fietsen, maar het is natuurlijk wel uitnodigender om met een elektrische fiets langere stukken te fietsen.

Nadelen elektrische fiets

 • De aanschaf. Een elektrische fiets is niet een goedkope uitgave. Voor mij is dat een nadeel, want er staat immers ook al een auto bij huis. Als ik naar mijn situatie kijk, dan is het een dure en luxe aanschaf. Maar… iemand die van zijn fiets afhankelijk is, kijkt daar waarschijnlijk heel anders tegenaan. Zeker als je fiets je vervoersmiddel van huis naar werk is.
 • Onderhoudskosten. Als je voor een elektrische fiets kiest, dan moet je ook rekening houden met onderhoudskosten. Bij een gewone fiets heb je die natuurlijk ook, maar bij een elektrische fiets veel meer. Denk ook aan de accu die op den duur vervangen moet worden!

Mijn conclusie

Als ik naar mijn persoonlijke situatie kijk, dan zie ik vier voordelen tegenover twee nadelen… De voordelen hebben met het comfort te maken, de nadelen met de financiën. Aangezien ik gewoon een auto bij huis heb, zijn de kosten voor een elektrische fiets helemaal niet nodig. Maar mocht ik geen auto bij huis hebben, dan zou ik het zeker overwegen! Voor mij zou het op dit moment echt een luxe uitgave zijn in plaats van noodzakelijk.

Zou een elektrische fiets iets voor jou zijn?

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron beeld; Sipa Pixabay (Gratis stockfoto – Canva)

Je kind stimuleren om te Vakantielezen, de bibliotheken helpen jou!
Je kind stimuleren om te Vakantielezen is niet altijd even gemakkelijk, maar de bibliotheken helpen jou! Vanaf 1 juli lanceren 93 bibliotheekorganisaties in heel Nederland de zomerleescampagne voor kinderen: Vakantielezen. De campagne is gericht op kinderen van 6 tot 9 jaar en stimuleert hen om tijdens de vakantie vooral te blijven lezen. Gerelateerd
Verder Lezen
4x Speelgoed voor een fijne en leerzame vakantie!
Speelgoed voor een fijne en leerzame vakantie, welk kind wil dat nu niet? Natuurlijk is leren in een vakantie niet het belangrijkste, maar wat als je dit nu kan doen zonder dat je het merkt? De zomervakantie staat ondertussen alweer voor de deur en jeetje, wat is de tijd dit jaar voorbij gevlogen! Wij zijn wel toe aan lekker vakantie vieren, lekker uitrusten en spelen! Gerelateerd
Verder Lezen
mooie grote keukentafel
Een keukentafel is natuurlijk best een groot object in je huis. Dat mag wat mij betreft ook wel, want een mooie grote keukentafel is voor mij de plek om samen te zijn als gezin. Wij hebben een keukentafel voor zes personen, terwijl wij maar met zijn drieën zijn. Toch hebben we soms nog ruimte gebrek! Voor mij is een mooie grote keukentafel dus echt een must… Gerelateerd
Verder Lezen
XOO Sieraden
Sieraden, ik vind ze prachtig en ben ook altijd weer enthousiast als ik iets aan mijn collectie toe mag voegen! Zeker sieraden waar voor mij een betekenis achter zit draag ik graag. Een tijdje geleden werd ik door XOO sieraden geattendeerd op hun mooie merk. Ik zocht vervolgens twee mooie sieraden uit, die totaal buiten mijn comfortzone zijn, maar waar ik toch ontzettend blij mee ben! Gerelateerd
Verder Lezen
Horse Academy, hoe snel galoppeer jij naar de finish
Horse Academy is een nieuw spel van SmartGames! Super leuk voor paardenfans, maar daarnaast natuurlijk voor iedereen die van een spelletje houdt! Je hoeft namelijk helemaal geen paardenfan te zijn om dit leuke spel te spelen. Horse Academy is een super leuke uitbreiding op alle spelletjes van SmartGames die al op de markt zijn. Gerelateerd
Verder Lezen

2 Comments

 • Alexandra

  Dat dacht ik ook, maar ik loop liever dan dat ik fiets, dus staat mijn elektrische fiets op stal en wordt bijna niet gebruikt. Zou je niet voor een week een fiets kunnen huren of lenen? Om het uit te proberen. Als je geen fietser bent, dan maakt het feit dat de fiets elektrisch is ook niets uit. Succes met je keuze.

 • Marie de Jonge

  Nu mijn man en ik ook een elektrische fiets hebben gekocht, gaan we regelmatig op pad in de weekenden. We vinden het ideaal, omdat je zelf kan kiezen of je ondersteuning wil of niet. Ook verplaatsen we ons sneller van A naar B. Ik raad het iedereen aan!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paasactie 2022

30% Korting !

Op alle betaalde downloads...

Met de code Pasen2022!

Deze code is niet geldig in combinatie met andere acties en geldt alleen voor downloads.
Deze code is geldig van vrijdag 15 april 2022 tot en met maandag 18 april 2022.