Een elektrische fiets, fijn als je samen gaat fietsen.
Activiteiten & Uitjes

Een elektrische fiets, fijn als je samen gaat fietsen.

Fietsen is heerlijk om te doen… Zeker met een lekker weertje, even lekker het hoofd leegmaken! Toch pak ik vaker dan nodig is de auto, waarom? Met name door alle spullen die altijd meegesjouwd moeten worden. En eerlijk is eerlijk, soms moet ik zoveel op een dag heen en weer, dat de auto toch net een beetje makkelijker is. Eigenlijk zou ik vaker de fiets moeten pakken, maar dan wel graag een elektrische fiets die van alle gemakken voorzien is! Waar ik dan aan denk?

Samen fietsen…

Sinds de dag dat ik mijn rijbewijs heb gehaald ben ik lui geworden… Want ja, die auto is toch wel heel gemakkelijk om even te pakken. En daarbij, anders betaal je ervoor, terwijl hij alleen maar stil staat. Excuses, excuses, ik weet het! Ik moet ook eerlijk zijn en dat gebied mij ook om te zeggen dat sinds Daan oud genoeg is om achterop de fiets te zitten, ik wel vaker met hem fiets. Het enige nadeel is dat er dan soms zoveel mee moet, dan het bijna niet te doen is op de fiets.

Gemak voorop!

De laatste tijd heb ik eens rond zitten kijken voor een elektrische fiets. Mijn moeder heeft er één en is er erg enthousiast over. Het kost minder moeite om er mee op weg te gaan, wat dus ook inhoud dat je veel meer mee kan nemen. Je hoeft het gewicht immers niet meer alleen te verplaatsen! Een mandje voorop, fietstassen onder het kinderzitje, eigenlijk ideaal! Maar aan de andere kant hangt er natuurlijk ook een prijskaartje aan een elektrische fiets…

De elektrische fiets, een luxe aanschaf of noodzakelijk?

Ik heb mezelf dus de vraag gesteld of een elektrische fiets pure luxe zou zijn en daarbij alle voors en tegens die voor mij gelden op een rijtje gezet.

Voordelen elektrische fiets

 • Comfort! Wat mij betreft het aller grootste voordeel! Door de ondersteuning is het veel makkelijker fietsen en wordt het ook niet te zwaar om van alles mee te nemen op de fiets. Een mand voorop en fietstassen achterop die ik helemaal vol kan gooien en Daan die ook nog eens achterop kan.
 • De snelheid. Met een elektrische fiets kan je hogere snelheden halen dan met een gewone fiets. Handig als je naar veel plekken toe moet op een dag en niet te lang onderweg wilt zijn.
 • Het milieu! Als ik met de auto ga vervuil ik het milieu veel meer dan wanneer ik de fiets pak.
 • Fijn voor langere afstanden. Niet dat ik veel moet fietsen, maar het is natuurlijk wel uitnodigender om met een elektrische fiets langere stukken te fietsen.

Nadelen elektrische fiets

 • De aanschaf. Een elektrische fiets is niet een goedkope uitgave. Voor mij is dat een nadeel, want er staat immers ook al een auto bij huis. Als ik naar mijn situatie kijk, dan is het een dure en luxe aanschaf. Maar… iemand die van zijn fiets afhankelijk is, kijkt daar waarschijnlijk heel anders tegenaan. Zeker als je fiets je vervoersmiddel van huis naar werk is.
 • Onderhoudskosten. Als je voor een elektrische fiets kiest, dan moet je ook rekening houden met onderhoudskosten. Bij een gewone fiets heb je die natuurlijk ook, maar bij een elektrische fiets veel meer. Denk ook aan de accu die op den duur vervangen moet worden!

Mijn conclusie

Als ik naar mijn persoonlijke situatie kijk, dan zie ik vier voordelen tegenover twee nadelen… De voordelen hebben met het comfort te maken, de nadelen met de financiën. Aangezien ik gewoon een auto bij huis heb, zijn de kosten voor een elektrische fiets helemaal niet nodig. Maar mocht ik geen auto bij huis hebben, dan zou ik het zeker overwegen! Voor mij zou het op dit moment echt een luxe uitgave zijn in plaats van noodzakelijk.

Zou een elektrische fiets iets voor jou zijn?

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron beeld; Sipa Pixabay (Gratis stockfoto – Canva)

Zar en de gouden druppel
Zar en de gouden druppel is één van de boeken uit de nieuwe leesboeken serie van; Ik leer lezen met Zwijsen! Deze serie is geschreven door bekende schrijvers. Leren lezen wordt nog leuker met deze boeken voor beginnende lezers. Paul van Loon, Bette Westera, Manon Sikkel, Yorick Goldewijk en nog veel meer andere schrijvers werkten mee aan de nieuwe serie Ik leer lezen met Zwijsen. Wij lazen het boek “Zar en de gouden druppel” en in dit artikel lees je meer over dit boek. Gerelateerd
Verder Lezen
Snoozle Loop Krabpaal voor Katten Lana
Een krabpaal voor katten is bij ons in huis echt nodig! We hebben twee schatten van katten, maar die nageltjes… Beide katten hebben we uit een benarde situatie gered en ik zou echt niet zonder ze willen. Wel zonder hun nageltjes trouwens! Nu hadden we natuurlijk wel een krabpaal in huis, maar dat was het niet. Nu mochten we de Snoozle Loop krabpaal proberen en ik kan je al verklappen dat iedereen daar blij mee is! Gerelateerd
Verder Lezen
De tuin klaarmaken voor de lente en de zomer!
Lentekriebels! Wanneer het zonnetje na de donkere winterdagen steeds vaker tevoorschijn komt, komen de lentekriebels! De tuin klaarmaken voor de lente en de zomer vind ik altijd heerlijk om te doen. In de herfst en in de winter doen wij niet zo heel veel in de tuin. We beginnen de lente dus altijd met “puinruimen”. Gerelateerd
Verder Lezen
Een appelboom, voor appels uit je eigen tuin!
Wij hebben een klein appel monstertje in huis wonen! Dat maakt dat ik benieuwd ben of een appelboom in onze tuin een optie is. Naast dat het appels kopen scheelt, is het natuurlijk ook super leuk als je appels uit je eigen tuin hebt! Nu hebben we wel een moestuin met bijvoorbeeld aardbeien, frambozen en besjes. Een appelboom is alleen wel even wat anders! Gerelateerd
Verder Lezen
Een origami 3D Pauw vouwen!
Een origami 3D pauw vouwen, ik had zelf nooit bedacht om dit setje te kopen als ik eerlijk ben! Aangezien we het wel altijd leuk vinden om nieuwe dingen uit te proberen gingen we de uitdaging aan om een origami 3D pauw in elkaar te vouwen. In dit artikel ga ik je er meer over vertellen, maar ik kan je wel vertellen dat geduld een schone zaak is en je een flinke dosis doorzettingsvermogen nodig hebt! Gerelateerd
Verder Lezen

2 Comments

 • Alexandra

  Dat dacht ik ook, maar ik loop liever dan dat ik fiets, dus staat mijn elektrische fiets op stal en wordt bijna niet gebruikt. Zou je niet voor een week een fiets kunnen huren of lenen? Om het uit te proberen. Als je geen fietser bent, dan maakt het feit dat de fiets elektrisch is ook niets uit. Succes met je keuze.

 • Marie de Jonge

  Nu mijn man en ik ook een elektrische fiets hebben gekocht, gaan we regelmatig op pad in de weekenden. We vinden het ideaal, omdat je zelf kan kiezen of je ondersteuning wil of niet. Ook verplaatsen we ons sneller van A naar B. Ik raad het iedereen aan!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.