Activiteiten & Uitjes

Emoji Explosie (8+), een voorstelling als een game met emoties als superpowers!

Van vrijdag 22 december ´23 tot en met vrijdag 23 februari ´24 is de voorstelling Emoji Explosie te zien in verschillende theaters in Nederland! Het is een visueel neon-spektakel over het omgaan met wat je voelt en hoe dit voor iedereen anders kan zijn. Een leuk theater uitje in de periode van de kerstvakantie tot en met de voorjaarsvakantie!

De voorstelling speelt in verschillende theaters in Nederland. Benieuwd of hij ook bij jou in de buurt speelt en wanneer? Check dan hier even de speeldata. Wij gaan op 21 februari ’24 naar de voorstelling in Groningen, het lijkt ons een super leuke voorstelling, dus ik ben heel benieuwd wat we er uiteindelijk van vinden! Ik kan je wel vertellen dat we er nu al zin in hebben!

Emoji Explosie

Emoties hebben we allemaal, maar hoe gaan we daar mee om? Iedereen doet dat op zijn eigen manier en dat is soms best lastig om te begrijpen. Toen ik deze voorstelling voorbij zag komen was ik direct enorm nieuwsgierig! Ik ben heel benieuwd hoe wij dit gaan beleven en we kijken nu al erg uit naar 21 februari ’24!

Over de voorstelling

Ben je ondertussen een beetje nieuwsgierig geworden naar de voorstelling? Dat kan ik mij heel goed voorstellen! Voor alle informatie en de tourneedata kan je terecht op www.hnt.nl/emoji, maar ik vertel je ook graag in het kort waar de voorstelling over gaat.

Rollercoaster van emoties

De voorstelling gaat over Mo. Ze voelt met name tijdens gym de spanning vaak erg oplopen, als ze weer als laatste gekozen wordt en als ze dan ook nog verliest. Haar bloed begint te koken en het lijkt wel of ze ontploft van emoties. Ze voelt dan dat iedereen naar haar kijkt en schaamt zich voor haar tranen. Haar grootste wens is op zo’n moment dat de vloer lava is, zodat ze zich naar haar favoriete game kan teleporteren. In die game voelt ze zich op haar gemak.

Het liefst heeft ze op school ook een controller om haar offline emoji’s mee te besturen.

In Mo haar dromen gaan de gymzaal en de gamewereld steeds meer op elkaar lijken. Ze wordt achtervolgd door hypergevoelige basketballen, vuurt tranen af op tegenstanders en haar gymleraar verandert in de Oppereindbaas. In deze wereld durft ze haar gevoelens te laten zien en gaat ze alle uitdagingen aan. Lukt het mo om het hoogste niveau te bereiken en haar innerlijke angsten tijdens de echte gymles aan te gaan?

Een voorstelling als een game

Emoji Explosie is de nieuwe jeugdvoorstelling van regisseur Eva Line de Boer en HNTjong over het fascinerende gebied tussen de online en offline wereld. Een voorstelling over emoties, lichtjes geïnspireerd door games als Roblox, gebaseerd op gesprekken met kinderen. Een visueel neon-spektakel waarin het perspectief continu switcht. Met acteurs Ayisha Siddiqi als Mo, Paul R. Kooij als gymleraar Arend & Oppereindbaas en Roben Mitchell als alle obstakels.

Emoji Explosie (8+) is een visueel neon-spektakel. Een voorstelling als een game, met emoties als superpowers. Over omgaan met wat je voelt en hoe dit voor iedereen anders kan zijn.

Over de makers

Eerder regisseerde Eva Line de Boer de voorstelling Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie (2019) bij HNTjong en voor Oma is een Avatar (2021-2022) co-produceerden beide gezelschappen samen. HNTjong bestaat sinds 2013 en maakt jeugd- en jongerenvoorstellingen bij Het Nationale Theater onder artistieke leiding van Noël Fischer.

Eva Line de Boer is een theatermaker met een grote fascinatie voor digitale tussen werelden en het internet. Sinds haar afstuderen in 2014 maakt zij eigen werk waarvoor zij de Ton Lutz Award voor de meest veelbelovende afstudeer regie (Euphoria, 2014) en de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs (dit gebeurt allemaal tegelijk, 2016) ontving.

Wij hebben zin in de voorstelling! Ga jij ook naar deze voorstelling? Laat dan vooral even een berichtje achter met wat je ervan vond. Wij zijn heel nieuwsgierig!

Hier vind je meer leuke activiteiten en uitjes.

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.