Activiteiten & Uitjes

Herfstactiviteiten tijdens de herfstvakantie!

Het is oktober en dat betekent dat het alweer bijna herfstvakantie is! Ik vind het vaak zo’n vakantie waarvoor wij niet echt plannen hebben, dus ging ik mij verdiepen in leuke herfstactiviteiten tijdens de herfstvakantie. Die zijn er natuurlijk genoeg te vinden! Aangezien ik altijd graag mijn tips met jullie deel, wilde ik ook de ideeën voor herfstactiviteiten tijdens de herfstvakantie jullie niet onthouden!

Wat je leuk vindt om te doen in de herfstvakantie, dat is natuurlijk heel persoonlijk! Misschien heb je wel een leuke vakantie gepland, besluit je om een weekje lekker helemaal niets te doen of misschien heb je al allemaal uitjes op de planning staan. Het kan natuurlijk allemaal! Voor nu is onze planning voor de herfstvakantie nog leeg, ruimte genoeg dus om leuke dingen te plannen!

Herfstactiviteiten tijdens de herfstvakantie

Herfstactiviteiten kunnen natuurlijk allerlei soorten activiteiten zijn. Het kunnen bijvoorbeeld gewoon gratis activiteiten zijn in je eigen buurt, of misschien juist een uitje iets verder weg waar jullie al lang naar uitkeken. De titel van dit artikel is “Herfstactiviteiten tijdens de herfstvakantie!”, maar alle activiteiten kan je natuurlijk ook gewoon op een ander moment doen. Lees de ideeën eens door en misschien zit er wel iets voor jullie tussen!

Ga er lekker op uit!

De herfst is natuurlijk een heerlijk seizoen om er nog even lekker op uit te gaan. Dat kan door de natuur in te gaan, waar je alle prachtige kleuren van de herfst kunt bewonderen. Is het regenachtig weer? Gelukkig zijn er dan ook een aantal opties wat je kunt gaan doen met de kinderen.

In de natuur

Ga lekker de natuur in om een heerlijke herfstwandeling te maken. Geniet van de veranderende bladeren, de frisse lucht en je kunt natuurlijk ook direct allemaal herfst item verzamelen om lekker mee te knutselen. Maken jullie een lange wandeling? Doe dan een gezellige herfstpicknick met warme chocolademelk.

Bij huis moet natuurlijk ook genoeg gebeuren in de herfstperiode. Ga samen de tuin klaarmaken voor de herfst en de winter. De kinderen kunnen prima de bladeren bij elkaar vegen en vervolgens in de grote hoop springen! Of ze kunnen ze als confetti omhooggooien, nadeel is dat ze dan wel weer overnieuw moeten vegen.

Ga kamperen!

Wij zijn natuurlijk echt team kamperen, maar helaas is de camping met ons vaste plekje altijd vanaf eind september gesloten. Al onze “meuk” ligt in de caravan, dus het is ook niet echt te doen om hem even een weekje op een andere camping te zetten. Toch lijkt het mij heerlijk als je het kan doen! Misschien wel gezellig bij een kampvuur marshmallows roosteren en griezelige verhalen vertellen.

Gooi de energie eruit!

Geen zin in een herfstwandeling, de tuin vegen of kamperen? Je kunt er ook voor kiezen om de energie er even uit te gooien in één van de vele speelgelegenheden voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan de welbekende krijspaleizen, een jumppark (daar is Daan op dit moment helemaal weg van) of kies voor een leuk pretpark.

Heb je zin in iets dat ook meer voor de volwassenen is? Kijk dan eens of er lokaal ook een herfstfestival, boerenmarkt of ander evenement is waar jullie heen kunnen gaan.

Gewoon lekker thuis…

Ik kan me ook goed voorstellen dat je helemaal geen zin hebt om eropuit te gaan. Zeker als het regenachtig weer is, is het natuurlijk heerlijk om gewoon lekker thuis te zijn. Dat betekent natuurlijk niet dat je je hoeft te vervelen! Ook thuis zijn er een heleboel leuke activiteiten te doen.

Creatief bezig zijn

Zijn jullie lekker crea Bea? Dan is het natuurlijk heerlijk om lekker te gaan knutselen. In de herfst zijn er veel knutselmaterialen in de natuur te vinden, waar je natuurlijk gebruik van kunt maken. Met herfstbladeren knutselen is iets heel simpels, maar de resultaten zijn zo leuk! Ook heel erg leuk is samen een pompoen uithollen en er leuke gezichten insnijden. Een lampje erin en je hebt direct leuke herfstdecoratie!

Lekker eten

Houden jullie van lekker eten? Dan is samen lekker bakken misschien wel een goed plan. Denk daarbij aan heerlijke herfst lekkernijen, zoals appeltaart of koekjes met kaneel. Heerlijk bij een kopje warme chocolademelk met slagroom! Zelf zet ik in de herfst graag de slowcooker aan, afwisselen met een lekker soepje, een stamppot of een stoofschotel. Daarnaast vinden we het in de vakantie tussen de middag ook heerlijk om van een lekker brood uit de slowcooker te genieten.

Gewoon chillen…

Klaar met knutselen en lekker eten? Ga ook gewoon eens lekker chillen. Even lekker niets, gezellig samen op de bank en een leuke film aan op de televisie. Misschien is er wel een leuke herfstfilm of hebben jullie een favoriete familiefilm? Of misschien ligt dat gezelschapsspelletje al veel te lang in de kast en gaan jullie die gezellig spelen? Wanneer er jonge kinderen in huis zijn, check dan eens deze junior spelletjes, spelletjes waarbij iedereen mee kan doen.

Het gaat er niet om wat je gaat doen, het belangrijkste is om samen te genieten van het prachtige herfstseizoen!
Heb jij nog een tip voor herfstactiviteiten tijdens de herfstvakantie? Laat die dan vooral achter…

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron (uitgelichte) afbeelding(en); HansLinde van pixabay (Gratis stockfoto – Canva)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.