Een stacaravan of een chalet op een mooie vaste plek of liever toeren met de caravan
Activiteiten & Uitjes

Een stacaravan of een chalet op een mooie vaste plek of liever toeren met de caravan?

Wij zijn echte kampeerliefhebbers! Ieder jaar zetten wij onze caravan neer op een seizoensplek. Een fijne plek, in het mooie Drenthe op nog geen half uurtje rijden van ons huis. Maar toch kriebelt het altijd wel een beetje! Willen we niet liever toeren met de caravan of vinden we deze plek zo fijn dat een stacaravan of een chalet een mooi doel is?

Uiteraard zijn wij super blij met onze sleurhut! Omdat we een seizoensplek hebben, kamperen we wellicht iets luxer dan dat veel mensen gewend zijn. Het opzetten is altijd best een klusje, een stacaravan of een chalet op ons plekje zou ideaal zijn! Helaas is die mogelijkheid er niet. Toeren met de caravan is natuurlijk ook erg leuk, allemaal nieuwe plekjes ontdekken!

Een vaste plek of toeren?

Zowel een stacaravan of een chalet op een mooie vaste plek als het rondtoeren met een caravan hebben hun voor- en nadelen. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen wensen en ideeën. Daarmee wil ik zeggen dat de voor- en nadelen die ik in dit artikel ga noemen misschien niet voor jou van toepassing zijn. Ik schrijf vanuit mijn eigen oogpunt, maar wellicht kan jij iets met de dingen die ik noem!

Een stacaravan of een chalet op een mooie vaste plek

Wanneer je altijd op een vaste plek op vakantie gaat, dan is een stacaravan of een chalet natuurlijk een prachtig vakantieverblijf! Dat kan natuurlijk zowel in Nederland als in een ander mooi land. Persoonlijk vind ik het wel een voorwaarde dat de stacaravan of een chalet op een prachtige plek staat waar je ook echt tot rust kunt komen.

Voordelen

 • Altijd een prachtige plek waar je heen kunt gaan.
 • Je hoeft niet alles op en af te bouwen.
 • Niet hoeven rijden met een caravan (als je dat normaal bezwaarlijk vindt).
 • Geen gesjouw met veel camping spullen.
 • Kleren inpakken en gaan!

Nadelen

 • Zowel een voordeel als een nadeel; je hebt een vaste plek.
 • Je kunt niet zomaar de stacaravan of een chalet verplaatsen.
 • Wil je het wel verplaatsen dan kost dat veel geld.

Lekker rondtoeren met de caravan

Ben jij iemand die graag veel van de wereld ziet? Dan is een vaste plek niets voor jou denk ik! Het is dan natuurlijk veel fijner dat je je tweede huisje achter de auto kunt koppelen om lekker rond te gaan toeren. Rondtoeren met de caravan kan natuurlijk in Nederland, maar als je het niet erg vindt om verder met de caravan te rijden, dan kan je natuurlijk ook heel Europa gaan verkennen! Je hebt dan geen vaste plek waar je het hele jaar naartoe kan op vakantie, maar je hebt wel alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt!

Voordelen

 • Je kunt heel Nederland/Europa ontdekken als je de caravan achter de auto koppelt.
 • Vrijheid om te gaan en staan waar je wilt!
 • Je zit niet op één vaste plek, je kunt zelfs tijdens de vakantie gemakkelijk van camping wisselen.

Nadelen

 • Je moet altijd de caravan meenemen als je weg gaan.
 • Niet het hele jaar een plekje om naartoe te gaan.

Kan je niet kiezen?

Als je niet kan kiezen tussen de opties een vaste plek of liever rondtoeren, dan kan je natuurlijk voor dezelfde optie kiezen als wat wij doen! Wij hebben gekozen voor een seizoensplek en zetten de caravan dus altijd voor een heel seizoen neer. Voordeel is dat je het allemaal net iets luxer kan maken met vlonders (wel fijn in het voor- en naseizoen met regen) en een extra koelkast. Het is dicht genoeg bij huis om ook in het weekend heen te rijden, maar ondertussen heb je wel iedere keer een vakantie gevoel.

Voordelen

 • In de mooie maanden van het jaar altijd de mogelijkheid om er even lekker tussenuit te gaan.
 • Een vaste plek, maar ook de mogelijkheid om in komende jaren toch rond te gaan toeren.
 • Altijd je eigen spulletjes bij de hand.
 • Kleren inpakken en gaan! De rest staat immers het gehele seizoen al klaar.
 • Iets meer luxe opties dan wanneer je met de caravan rondtoert.

Nadelen

 • Aan het begin en aan het einde van het seizoen moet je alles inpakken. (Oei, dat is soms best veel als je ziet wat je gedurende zo’n seizoen verzameld.)
 • Het kan best klein zijn als je het niet treft met het weer. Met een stacaravan of een chalet heb je net wat meer ruimte.

Wat je ook kiest, als het maar als ontspannen voelt!

Zoals ik al schreef; zoveel mensen, zoveel wensen! En dat is maar goed ook, want anders werd het leven wel heel erg saai! Nadelen voor mij kan jij als voordelen zien en andersom natuurlijk! Wij kozen nu en voorgaande jaren voor een seizoensplek redelijk dicht bij huis maar wel vol in de natuur. Daan vermaakt zich er prima en we kunnen er heen wanneer wij willen. Het leuke vinden wij dat we er ook gemakkelijk bezoek kunnen ontvangen, want vakantie is ook tijd voor anderen hebben! Het is een plekje waar we ontspannen en wat ook na twee dagen al als vakantie voelt. Wat de toekomst ons brengt, dat gaan we zien! Voor nu en aankomend jaar is dit helemaal perfect!

Ben jij het type stacaravan of een chalet, ga je liever toeren met de caravan of ben je gewoon helemaal geen kampeer mens?

 

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Slowcooker pastasaus, boordevol groenten met een zoete twist.
Alweer een tijdje geleden maakte ik een heerlijke slowcooker pastasaus! Eindelijk vond ik de tijd om het recept uit te schrijven en bij deze deel ik hem dan ook graag met jullie. Zoals altijd kan je natuurlijk variëren wat je wilt; ingrediënten toevoegen of juist weglaten, het is allemaal aan jou! Hier wordt de pan nog net niet leeg gelikt, dus dat is een goed teken! Gerelateerd
Verder Lezen
KidiZoom Vloggercam van VTech
Met de KidiZoom Vloggercam van VTech wordt je kind zelf een vlogger! Nu heeft iedere ouder natuurlijk wel een mening over of vloggen geschikt is voor kinderen of niet en dat mag! Ik vind het niet zo’n probleem en Daan heeft dan ook met heel veel plezier de KidiZoom Vloggercam uitgeprobeerd! Zelf kijkt hij graag naar YouTube filmpjes tijdens het spelen van Minecraft op de Switch en nu kan hij zijn eigen filmpjes opnemen. Gerelateerd
Verder Lezen
Beginnen met borduren, ideaal om te ontspannen en iedereen kan het!
Waarom zou je beginnen met borduren zie ik je denken. Is dat niet voor oudere mensen? Om die vraag maar direct te beantwoorden; “nee, borduren is zeker niet voor oudere mensen”! Waar eerst haken een hele hype was (en is), komt ook het borduren nu steeds meer naar voren. Dat moest ik natuurlijk ook proberen en wat heb ik een spijt dat ik dat niet eerder gedaan heb! Het is wel een klusje, maar ook zo ontspannend om te doen. Gerelateerd
Verder Lezen
Een moderne keuken in een jaren 30 huis
Toen wij ons huis meer dan tien jaar geleden kochten, vond ik een moderne in een jaren 30 huis niet passen. Inmiddels ben ik daar wel van terug gekomen, want waarom zou het niet kunnen? Op dit moment zijn de huizenprijzen natuurlijk extreem hoog en je ziet dan ook dat veel mensen voor een opknaphuis gaan. Een goed voorbeeld daarvan vind ik wel het programma “kopen zonder kijken”. Ook daar wordt wel vaker voor een moderne keuken in een ouder huis gekozen en het resultaat vind ik altijd prachtig! Gerelateerd
Verder Lezen
Je kind stimuleren om te Vakantielezen, de bibliotheken helpen jou!
Je kind stimuleren om te Vakantielezen is niet altijd even gemakkelijk, maar de bibliotheken helpen jou! Vanaf 1 juli lanceren 93 bibliotheekorganisaties in heel Nederland de zomerleescampagne voor kinderen: Vakantielezen. De campagne is gericht op kinderen van 6 tot 9 jaar en stimuleert hen om tijdens de vakantie vooral te blijven lezen. Gerelateerd
Verder Lezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.