Leuke Kerstfilms voor het hele gezin!(1)
Activiteiten & Uitjes

9 Leuke kerstfilms voor het hele gezin!

De dagen worden donkerder en kouder, we zijn meer binnen samen aan het cocoonen en de Kerstdagen komen eraan! Het is de tijd om leuke kerstfilms voor het hele gezin te gaan bekijken! Lekker op de bank met een dekentje en een hapje en drankje erbij… Klinkt niet vervelend toch? Maar wat zijn nu echt leuke kerstfilms voor het hele gezin? Ik heb wel een paar leuke tips voor je!

De films in dit artikel zijn over het algemeen ook wel op de streamingdiensten te vinden. Ik ga mijn best doen om dit erbij te vermelden, maar wij hebben niet alle streamingdiensten, dus ik kan niet alles voor je opzoeken. Daarnaast wisselt het aanbod natuurlijk regelmatig, maar het is het zeker waard om je streamingdienst even te checken. Veel films zijn natuurlijk ook op dvd verkrijgbaar of eenmalig te huren via verschillende platforms!

Kerstfilms voor het hele gezin

Kerst is bij uitstek een leuk thema om een film over te maken! Er zijn dan ook ontzettend veel kerstfilms, sommige doen het al jaren goed rond de feestdagen, andere films komen net om de hoek kijken. In mijn overzicht probeer ik om er een leuke mix van te maken.

Frozen

Frozen is enorm populair en waarschijnlijk ken je het ook wel. In het begin had ik het idee dat het vooral een film voor de meiden was, maar ik moet zeggen dat Daan hem ook erg leuk vindt! Naast Frozen is er ook Frozen 2, waarin het avontuur verder gaat! (Te zien op Disney+.)

Frozen

De dappere Anna beleefd samen met de ruige bergman Kristoff en zijn rendier Sven een spannend avontuur. Anna is op zoek naar haar zus Elsa, die met haar krachten het koninkrijk Arendelle in een eeuwige winter gevangen heeft. Anna en Kristoff krijgen gezelschap, een super grappige sneeuwpop genaamd Olaf. Samen trotseren ze de winterse omstandigheden, ontmoeten ze mystieke trollen en staan er magische verrassingen op ze te wachten. Lukt het ze om Arendelle op tijd te redden van de barre omstandigheden?

Frozen 2

In Frozen 2 volg je Anna, Elsa, Olaf, Kristoff & Sven in een nieuw en spannend avontuur. Hoe kan het dat Elsa geboren werd met magische krachten? Er volgt een nieuwe bedreiging voor het koninkrijk van Elsa. Samen met Anna, Kristoff, Olaf en Sven gaat ze een spannend avontuur tegemoet om antwoorden te vinden. In Frozen vreesde Elsa dat haar krachten te veel voor de wereld waren, maar nu hoopt ze dat ze sterk genoeg is.

Home alone!

Home alone is een echte kerstklassieker die je een keer gezien moet hebben. Kevin, een achtjarige jongen, wordt door zijn familie vergeten als ze op vakantie gaan. Kevin is dus alleen thuis en tijdens deze dagen beschermt hij het huis op hilarische wijze tegen twee domme inbrekers. De man des huize is dol op deze film en Daan giert het ondertussen ook uit! Ik vind de films ook wel leuk, maar dan met name Home alone 1&2, de andere delen vind ik wat minder. (Te zien op Disney+.)

The Polar Express

Het is tijd voor de rit van je leven in The Polar Express! Het wordt een kerstavond om nooit te vergeten… Welkom aan boord van de The Polar Express, waarin je op en neer zult roetsjen over hoge bergen. Je glijdt langs uitgestrekte ijsvelden en drinkt warme chocolademelk die geserveerd wordt door zingende obers! (Te zien op Netflix.)

Niko

Ook van de film Niko zijn meerder delen! Is deel één uit, dan kan je dus direct verder met het volgende deel… (Te zien op Videoland.)

Niko en de vliegende brigade

In Niko en de vliegende brigade gaat het jonge, maar dappere rendier Niko op zoek naar zijn biologische vader. Zijn biologische vader maakt deel uit van de mythische Vliegende Brigade. Niko heeft enorme hoogtevrees, maar toch wil hij graag vlieglessen. Julius, een oudere vliegende eekhoorn gaat Niko daarmee helpen! Wilma, een zingende nerst, staat Niko bij tijdens zijn gevaarlijke zoektocht.

Niko 2

In Niko 2 is het Niko zijn wens dat zijn vader en moeder weer bij elkaar komen en ze samen een gezin worden. Op een dag heeft zijn moeder een nieuwtje voor hem! Ze heeft ene Lenni leren kennen, een rendiervent, en hij en zijn zoontje Jonni komen bij hen wonen. Niko zijn wereld staat op zijn kop en als het nog niet erg genoeg is, wordt Jonni ook nog eens ontvoerd! Lukt het om Jonni te redden en kan Niko zijn nieuwe familie accepteren?

Harry Potter

Met het kijken van alle acht Harry Potter films ben je wel even zoet! Je ontmoet Harry Potter en beleefd in iedere film een nieuw avontuur met hem, Ron en Hermelien. Ze beleven spannende avonturen en moeten vaak vechten voor hun leven. Harry Potter is geen film voor de jongste kinderen, maar wel erg leuk voor jezelf of als de kinderen al een beetje ouder zijn! (Te zien op Amazone Prime.)

Beethoven

Ook van Beethoven zijn acht films uitgebracht! Beethoven kwijlt je er helemaal onder, hij weegt bijna honderd kilo, maar heeft ook een hart van goud. Ga mee met Beethoven en beleef samen met hem hondsdolle avonturen!

Sjakie en de chocoladefabriek

Wat voor wonderbaarlijke dingen staan je allemaal te wachten in de fabriek van Willy Wonka in Sjakie en de Chocoladefabriek? In de chocoladekamer kan je suikergras verkennen, langs de Chocoladerivier waren in een boot van suiker of je kaken lam kauwen op de eindeloze toverballen uit de uitvindkamer. Je zult er veel grappige en geheimzinnige avonturen beleven! (Te zien op Netflix.)

Ice Age the Christmas Special

In Ice Age the Chrismas Special gaan je favoriete ijshelden een gloednieuw vakantieavontuur beleven! Wanneer Sid per ongeluk het erfstuk van Manny vernield en de Kerstman hem op zijn lijst met stoute deugnieten zet, begint hij aan een hilarische zoektocht naar de Noordpool om het goed te maken… althans, hij maakt alles alleen maar erger. Manny moet nu samen met zijn prehistorische vrienden de krachten bundelen om Kerstmis te redden! (Te zien op Disney+.)

Annie

Annie, de film waar ik mee opgegroeid ben rond de kerstdagen! Wat een prachtige film vond ik dat… Of vond, ik vind hem nog steeds geweldig! Annie is het verhaal van het moedige, roodharige weesmeisje. Op een dag wordt Annie gekozen om een week te gaan logeren bij de beroemde miljardair “Daddy” Warbucks. Een week worden meerdere weken en de enige persoon die Annie’s plezier vergalt, is Miss Hannigan, de tirannieke directrice van het weeshuis.

Wat vind jij leuke kerstfilms voor het hele gezin?

Kerstfilms voor kinderen?

Ik schreef al eens een artikel over kerstfilms voor kinderen op de streamingdiensten. Als je benieuwd bent naar deze films, lees dan zeker even het artikel over kerstfilms voor kinderen!

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron beeld; Olya Kobruseva Pexels (Gratis stockfoto – Canva)

Je kind stimuleren om te Vakantielezen, de bibliotheken helpen jou!
Je kind stimuleren om te Vakantielezen is niet altijd even gemakkelijk, maar de bibliotheken helpen jou! Vanaf 1 juli lanceren 93 bibliotheekorganisaties in heel Nederland de zomerleescampagne voor kinderen: Vakantielezen. De campagne is gericht op kinderen van 6 tot 9 jaar en stimuleert hen om tijdens de vakantie vooral te blijven lezen. Gerelateerd
Verder Lezen
4x Speelgoed voor een fijne en leerzame vakantie!
Speelgoed voor een fijne en leerzame vakantie, welk kind wil dat nu niet? Natuurlijk is leren in een vakantie niet het belangrijkste, maar wat als je dit nu kan doen zonder dat je het merkt? De zomervakantie staat ondertussen alweer voor de deur en jeetje, wat is de tijd dit jaar voorbij gevlogen! Wij zijn wel toe aan lekker vakantie vieren, lekker uitrusten en spelen! Gerelateerd
Verder Lezen
mooie grote keukentafel
Een keukentafel is natuurlijk best een groot object in je huis. Dat mag wat mij betreft ook wel, want een mooie grote keukentafel is voor mij de plek om samen te zijn als gezin. Wij hebben een keukentafel voor zes personen, terwijl wij maar met zijn drieën zijn. Toch hebben we soms nog ruimte gebrek! Voor mij is een mooie grote keukentafel dus echt een must… Gerelateerd
Verder Lezen
XOO Sieraden
Sieraden, ik vind ze prachtig en ben ook altijd weer enthousiast als ik iets aan mijn collectie toe mag voegen! Zeker sieraden waar voor mij een betekenis achter zit draag ik graag. Een tijdje geleden werd ik door XOO sieraden geattendeerd op hun mooie merk. Ik zocht vervolgens twee mooie sieraden uit, die totaal buiten mijn comfortzone zijn, maar waar ik toch ontzettend blij mee ben! Gerelateerd
Verder Lezen
Horse Academy, hoe snel galoppeer jij naar de finish
Horse Academy is een nieuw spel van SmartGames! Super leuk voor paardenfans, maar daarnaast natuurlijk voor iedereen die van een spelletje houdt! Je hoeft namelijk helemaal geen paardenfan te zijn om dit leuke spel te spelen. Horse Academy is een super leuke uitbreiding op alle spelletjes van SmartGames die al op de markt zijn. Gerelateerd
Verder Lezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paasactie 2022

30% Korting !

Op alle betaalde downloads...

Met de code Pasen2022!

Deze code is niet geldig in combinatie met andere acties en geldt alleen voor downloads.
Deze code is geldig van vrijdag 15 april 2022 tot en met maandag 18 april 2022.