Leuke Kerstfilms voor het hele gezin!(1)
Activiteiten & Uitjes

9 Leuke kerstfilms voor het hele gezin!

De dagen worden donkerder en kouder, we zijn meer binnen samen aan het cocoonen en de Kerstdagen komen eraan! Het is de tijd om leuke kerstfilms voor het hele gezin te gaan bekijken! Lekker op de bank met een dekentje en een hapje en drankje erbij… Klinkt niet vervelend toch? Maar wat zijn nu echt leuke kerstfilms voor het hele gezin? Ik heb wel een paar leuke tips voor je!

De films in dit artikel zijn over het algemeen ook wel op de streamingdiensten te vinden. Ik ga mijn best doen om dit erbij te vermelden, maar wij hebben niet alle streamingdiensten, dus ik kan niet alles voor je opzoeken. Daarnaast wisselt het aanbod natuurlijk regelmatig, maar het is het zeker waard om je streamingdienst even te checken. Veel films zijn natuurlijk ook op dvd verkrijgbaar of eenmalig te huren via verschillende platforms!

Kerstfilms voor het hele gezin

Kerst is bij uitstek een leuk thema om een film over te maken! Er zijn dan ook ontzettend veel kerstfilms, sommige doen het al jaren goed rond de feestdagen, andere films komen net om de hoek kijken. In mijn overzicht probeer ik om er een leuke mix van te maken.

Frozen

Frozen is enorm populair en waarschijnlijk ken je het ook wel. In het begin had ik het idee dat het vooral een film voor de meiden was, maar ik moet zeggen dat Daan hem ook erg leuk vindt! Naast Frozen is er ook Frozen 2, waarin het avontuur verder gaat! (Te zien op Disney+.)

Frozen

De dappere Anna beleefd samen met de ruige bergman Kristoff en zijn rendier Sven een spannend avontuur. Anna is op zoek naar haar zus Elsa, die met haar krachten het koninkrijk Arendelle in een eeuwige winter gevangen heeft. Anna en Kristoff krijgen gezelschap, een super grappige sneeuwpop genaamd Olaf. Samen trotseren ze de winterse omstandigheden, ontmoeten ze mystieke trollen en staan er magische verrassingen op ze te wachten. Lukt het ze om Arendelle op tijd te redden van de barre omstandigheden?

Frozen 2

In Frozen 2 volg je Anna, Elsa, Olaf, Kristoff & Sven in een nieuw en spannend avontuur. Hoe kan het dat Elsa geboren werd met magische krachten? Er volgt een nieuwe bedreiging voor het koninkrijk van Elsa. Samen met Anna, Kristoff, Olaf en Sven gaat ze een spannend avontuur tegemoet om antwoorden te vinden. In Frozen vreesde Elsa dat haar krachten te veel voor de wereld waren, maar nu hoopt ze dat ze sterk genoeg is.

Home alone!

Home alone is een echte kerstklassieker die je een keer gezien moet hebben. Kevin, een achtjarige jongen, wordt door zijn familie vergeten als ze op vakantie gaan. Kevin is dus alleen thuis en tijdens deze dagen beschermt hij het huis op hilarische wijze tegen twee domme inbrekers. De man des huize is dol op deze film en Daan giert het ondertussen ook uit! Ik vind de films ook wel leuk, maar dan met name Home alone 1&2, de andere delen vind ik wat minder. (Te zien op Disney+.)

The Polar Express

Het is tijd voor de rit van je leven in The Polar Express! Het wordt een kerstavond om nooit te vergeten… Welkom aan boord van de The Polar Express, waarin je op en neer zult roetsjen over hoge bergen. Je glijdt langs uitgestrekte ijsvelden en drinkt warme chocolademelk die geserveerd wordt door zingende obers! (Te zien op Netflix.)

Niko

Ook van de film Niko zijn meerder delen! Is deel één uit, dan kan je dus direct verder met het volgende deel… (Te zien op Videoland.)

Niko en de vliegende brigade

In Niko en de vliegende brigade gaat het jonge, maar dappere rendier Niko op zoek naar zijn biologische vader. Zijn biologische vader maakt deel uit van de mythische Vliegende Brigade. Niko heeft enorme hoogtevrees, maar toch wil hij graag vlieglessen. Julius, een oudere vliegende eekhoorn gaat Niko daarmee helpen! Wilma, een zingende nerst, staat Niko bij tijdens zijn gevaarlijke zoektocht.

Niko 2

In Niko 2 is het Niko zijn wens dat zijn vader en moeder weer bij elkaar komen en ze samen een gezin worden. Op een dag heeft zijn moeder een nieuwtje voor hem! Ze heeft ene Lenni leren kennen, een rendiervent, en hij en zijn zoontje Jonni komen bij hen wonen. Niko zijn wereld staat op zijn kop en als het nog niet erg genoeg is, wordt Jonni ook nog eens ontvoerd! Lukt het om Jonni te redden en kan Niko zijn nieuwe familie accepteren?

Harry Potter

Met het kijken van alle acht Harry Potter films ben je wel even zoet! Je ontmoet Harry Potter en beleefd in iedere film een nieuw avontuur met hem, Ron en Hermelien. Ze beleven spannende avonturen en moeten vaak vechten voor hun leven. Harry Potter is geen film voor de jongste kinderen, maar wel erg leuk voor jezelf of als de kinderen al een beetje ouder zijn! (Te zien op Amazone Prime.)

Beethoven

Ook van Beethoven zijn acht films uitgebracht! Beethoven kwijlt je er helemaal onder, hij weegt bijna honderd kilo, maar heeft ook een hart van goud. Ga mee met Beethoven en beleef samen met hem hondsdolle avonturen!

Sjakie en de chocoladefabriek

Wat voor wonderbaarlijke dingen staan je allemaal te wachten in de fabriek van Willy Wonka in Sjakie en de Chocoladefabriek? In de chocoladekamer kan je suikergras verkennen, langs de Chocoladerivier waren in een boot van suiker of je kaken lam kauwen op de eindeloze toverballen uit de uitvindkamer. Je zult er veel grappige en geheimzinnige avonturen beleven! (Te zien op Netflix.)

Ice Age the Christmas Special

In Ice Age the Chrismas Special gaan je favoriete ijshelden een gloednieuw vakantieavontuur beleven! Wanneer Sid per ongeluk het erfstuk van Manny vernield en de Kerstman hem op zijn lijst met stoute deugnieten zet, begint hij aan een hilarische zoektocht naar de Noordpool om het goed te maken… althans, hij maakt alles alleen maar erger. Manny moet nu samen met zijn prehistorische vrienden de krachten bundelen om Kerstmis te redden! (Te zien op Disney+.)

Annie

Annie, de film waar ik mee opgegroeid ben rond de kerstdagen! Wat een prachtige film vond ik dat… Of vond, ik vind hem nog steeds geweldig! Annie is het verhaal van het moedige, roodharige weesmeisje. Op een dag wordt Annie gekozen om een week te gaan logeren bij de beroemde miljardair “Daddy” Warbucks. Een week worden meerdere weken en de enige persoon die Annie’s plezier vergalt, is Miss Hannigan, de tirannieke directrice van het weeshuis.

Wat vind jij leuke kerstfilms voor het hele gezin?

Kerstfilms voor kinderen?

Ik schreef al eens een artikel over kerstfilms voor kinderen op de streamingdiensten. Als je benieuwd bent naar deze films, lees dan zeker even het artikel over kerstfilms voor kinderen!

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron beeld; Olya Kobruseva Pexels (Gratis stockfoto – Canva)

beste zorg voor je huisdier Lana
De beste zorg voor je huisdier, dat willen we toch allemaal? Wij zijn dol op onze huisdieren en doen er dan ook alles aan om te zorgen dat ze het hier goed hebben. Op dit moment hebben wij twee vissen, genaamd Jut en Jul. Zij hebben niet zoveel zorg nodig. Onze katten heb je misschien al eerder ontmoet hier op de blog! Noor, een jonge spring in het veld en Lana, ons oude besje. Ik denk dat ze het hier heel fijn hebben in huis, al kunnen ze zelf niet praten natuurlijk… Gerelateerd
Verder Lezen
Badmode, draag wat jij zelf fijn vindt zitten!
Zoveel mensen, zoveel wensen! Als je kijkt naar badmode, dan zie je veel mooie items en trends. Toch is het denk ik het belangrijkste dat je draagt waar jij je fijn in voelt. Want als je je fijn voelt in wat je draagt, dan straal je dat niet alleen uit, je voelt het ook echt! Welk postuur je ook hebt, draag wat jij zelf fijn vindt zitten! Andere mensen hebben er toch wel een mening over… Waarom ik dat zeg? Omdat er nog altijd veel vrouwen zijn, met welk postuur dan ook, die niet alles durven dragen. Gerelateerd
Verder Lezen
Zar en de gouden druppel
Zar en de gouden druppel is één van de boeken uit de nieuwe leesboeken serie van; Ik leer lezen met Zwijsen! Deze serie is geschreven door bekende schrijvers. Leren lezen wordt nog leuker met deze boeken voor beginnende lezers. Paul van Loon, Bette Westera, Manon Sikkel, Yorick Goldewijk en nog veel meer andere schrijvers werkten mee aan de nieuwe serie Ik leer lezen met Zwijsen. Wij lazen het boek “Zar en de gouden druppel” en in dit artikel lees je meer over dit boek. Gerelateerd
Verder Lezen
Snoozle Loop Krabpaal voor Katten Lana
Een krabpaal voor katten is bij ons in huis echt nodig! We hebben twee schatten van katten, maar die nageltjes… Beide katten hebben we uit een benarde situatie gered en ik zou echt niet zonder ze willen. Wel zonder hun nageltjes trouwens! Nu hadden we natuurlijk wel een krabpaal in huis, maar dat was het niet. Nu mochten we de Snoozle Loop krabpaal proberen en ik kan je al verklappen dat iedereen daar blij mee is! Gerelateerd
Verder Lezen
De tuin klaarmaken voor de lente en de zomer!
Lentekriebels! Wanneer het zonnetje na de donkere winterdagen steeds vaker tevoorschijn komt, komen de lentekriebels! De tuin klaarmaken voor de lente en de zomer vind ik altijd heerlijk om te doen. In de herfst en in de winter doen wij niet zo heel veel in de tuin. We beginnen de lente dus altijd met “puinruimen”. Gerelateerd
Verder Lezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.