Activiteiten & Uitjes

Maurits Muis viert online kerstvakantie in het Mauritshuis

De kerstvakantie is natuurlijk het perfecte moment om samen de mooiste schilderijen te ontdekken. Dan zou je normaal in het Mauritshuis kunnen doen, maar op dit moment mogen we helaas nergens naartoe. Toch kunnen de kinderen een kijkje nemen in het Mauritshuis, want speciaal voor de feestdagen heeft het museum een online-programma voor kinderen samengesteld! Maurits Muis neemt je mee naar leuke en creatieve activiteiten voor kinderen tot en met 12 jaar.

Bekijk de leukste schilderijen, gewoon thuis op de bank. Lekker met een warme kop thee, chocolademelk of limonade. Aanschouw sprookjesachtige wintertaferelen uit de collectie zoals IJsvermaak van Hendrick Avercamp. Maurits Muis laat je graag zijn eigen huis zien, het museum, en zijn vrienden uit de schilderijen! Luister naar het spannende avontuur dat hij beleefde of ga zelf thuis aan de slag met doe-opdrachtjes.

Maurits Muis zorgt voor actie!

Maurtis Muis zorgt voor een beetje actie met de activiteiten voor kinderen tot en met 12 jaar. Hij heeft leuke filmpjes gemaakt van zijn avonturen, klik hier om ze allemaal te kijken. Daarnaast kan je ook luisteren naar de spannende avonturen van Maurits Muis en de klokkenmaker. Tijdens het luisteren kun je zelf aan de slag gaan met het maken van een tekening van dit sprookjesachtige verhaal!

Een voorproefje;

Winter in het Mauritshuis

Wandel door een virtueel Mauritshuis en bekijk de schilderijen tot in het allerkleinste detail. Kan jij alle winterschilderijen vinden? Bezoek het virtuele museum via de Mauritshuis Second Canvas app. Deze is gratis te downloaden in de AppStore en Google Play.

Doe-opdrachten

Ben je niet zo van het kijken en luisteren, maar doe je liever iets actiefs? Dat kan natuurlijk ook, want er zijn ook leuke doe-opdrachten!

Ontwerp een warme muts voor Rembrandt
Rembrandt heeft heel veel schilderijen van mensen gemaakt, dat noem je portretten. Vaak schilderde hij hen met bijzondere kleding en gekke hoeden. Aan jou de taak om een nieuwe hoed, muts of pet te maken voor Rembrandt.

Maak samen een winterverhaal
Ieder schilderij vertelt zijn eigen verhaal en iedereen die het schilderij bekijkt ziet weer zijn of haar eigen verhaal. Wat zie jij? Maak samen een winterverhaal bij een schilderij door om de beurt een zin toe te voegen. Schrijf het op dan kun je het later nog eens teruglezen of met het Maurtishuis delen op social media.

Je eigen meesterwerk
Een witte kerst is natuurlijk prachtig. Zou het dit jaar weer gaan sneeuwen? Maak alvast je eigen witte kerst, zodat je geen sneeuw hoeft te missen. Kijk op onze website wat je allemaal nodig hebt om een echt winterlandschap te knutselen.

Ik vind dit zo leuk gedaan hรจ! Zo kunnen de kinderen toch nog iets nieuws ondernemen, terwijl ze gewoon thuis zijn! Op de site staat nog veel meer leuke dingen, dus ga daar ook zeker een kijkje nemen. Veel plezier!

Alle activiteiten en linkjes zijn te vinden op: www.mauritshuis.nl/kerst

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks… โ™ฅ

Bron beeld; gebruikt met toestemming en in samenwerking met Mauritshuis Den Haag

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.