Activiteiten & Uitjes

Disneyland Parijs, nummer één op mijn reis wensen lijstje!

Er zijn nog veel vakantiebestemmingen die op ons lijstje staan. Zowel lange als korte reizen. Toch is er één ding dat toch echt wel bovenaan staat en dat is Disneyland Parijs! En dan het liefste niet alleen naar Disney, maar direct een weekje Parijs er achteraan. Als je er dan toch bent! In Disney ben ik nog nooit geweest en in Parijs alleen als puber, dus nu beleef ik het alweer heel anders.

Disneyland Parijs

Ik ben er dus nog nooit geweest, maar het lijkt me echt geweldig! Zeker nu Daan al wat ouder wordt, lijkt het me fantastisch! Als ik de verhalen zo hoor en de foto’s en filmpjes zie, ja, dan ben ik echt verkocht. Het is alleen niet iets wat je even in een dagje doet, althans, zo zie ik dat niet voor me. Als we gaan, dan wil ik ook echt een lang weekend of een midweek, zodat we rustig de tijd hebben om alles te bekijken. Maar goed, daar hangt dan natuurlijk ook een prijskaartje aan 😉 . Dat is ook de grootste reden dat we er nog nooit geweest zijn, anders was ik direct in de auto gesprongen. Wel zijn we druk aan het sparen, maar soms zijn andere dingen nu eenmaal even belangrijker.

Parijs

Als we dan toch in Parijs zijn, dan zou ik ook graag weer naar de stad zelf gaan. Toen ik op de middelbare school zat ben ik er een keer geweest en ik vond het prachtig! Het is echt de stad van de liefde en het lijkt me dan ook geweldig om er samen met Menno heen te gaan. Of Daan het op deze leeftijd al echt allemaal meekrijgt, dat weet ik niet, maar ik laat hem niet thuis 😉 . Nou ja, als we het niet aan Disney zouden koppelen, dan zou ik best alleen met manlief willen gaan!

Hoe kom je er?

Parijs ligt natuurlijk niet om de hoek, dus hoe kom je er? Je kan natuurlijk vliegen, het lijkt misschien snel te gaan, maar door het wachten op het vliegveld ben je al snel veel geld kwijt. Met de trein is natuurlijk ook een optie, je bent zo in Parijs. Wij moeten alleen wel eerst naar het westen van het land, dat is minder. We kunnen natuurlijk ook gewoon met de auto gaan, wel zo praktisch. Ik vind het alleen een beetje eng, want hoe zit dat met tolwegen? Ook zijn in Frankrijk in sommige grote steden milieuvignetten verplicht. Je kunt een milieusticker Frankrijk via Ecovignetfrankrijk.be aanschaffen. Dat is dus zo geregeld. Ik denk dat als ik alles zo op een rijtje zet, de auto het meest handige is met bagage en mobiliteit, maar vliegen of met de trein is natuurlijk ook erg leuk. We hebben nog even om er over na te denken, want het spaarpotje is nog niet vol 😉 .

Ben jij al een keer naar Disneland Parijs geweest? Ben wel benieuwd hoe het was en hoe jullie er heen zijn gegaan.

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron beeld; Craig Adderley Pexels (Gratis stockfoto – Canva)

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.