Activiteiten & Uitjes

Taartrovers Festival gaat deze zomer- en herfstvakantie op tour!

Na een lange tijd niet op pad te kunnen, gaat Taartrovers Festival deze zomer- en herfstvakantie een tour maken langs Forum in Groningen, Eye in Amsterdam en Natlab in Eindhoven. Taartrovers is er speciaal voor jonge kinderen vanaf twee jaar. Je gaat er niet alleen naar de film, maar je kan er ook zelf aan de slag in de Speeltuin van de Verbeelding, een kunstzinnig landschap met speelse installaties. Hier mag je vrij bewegen en van alles aanraken!

“Op Pad” is deze keer het verbindende thema en loopt als rode draad door de filmprogrammering en alle installaties. Onderweg kom je van alles tegen, namelijk nieuwe dingen om nader te onderzoeken. Zo ontdek je spelenderwijs de wereld om je heen en beweeg je niet alleen zelf, maar beweegt alles met je mee.

Taartrovers Festival programma

Bij Taartrovers zie je korte films. Er zijn programma’s voor peuters en kleuters maar ook voor kinderen van zeven. Er is animatie, live action en documentaire.

Knikkerprogramma “Voor het Echie”

In het knikkerprogramma Voor het Echie dompelen we ons onder in de fascinatie voor knikkers, hoe ze voelen, hoe ze klinken, hoe ze rollen en hoe ze schitteren. Knikkers als kinderschatten. Met de Koreaanse illustrator en animatiemaker ‘MIN Sung-ah’ gaan we naar buiten in het programma Goong Flap Flap! met drie korte films. Dit programma zet buitenspelen in het zonnetje. Op warme lome dagen, waarop niks lijkt te gebeuren, slaat de verveling toe. Maar eenmaal op pad, blijkt die saaie stille wereld vol beweging, opwinding en spanning. MIN Sung-ah brengt de liefde voor buiten over op het publiek met frisse illustraties en met grote aandacht voor de kleinste details.

Na de film kunnen alle kinderen zelf aan de slag in de Speeltuin van de Verbeelding. Hier ga je op pad en laat je van alles bewegen. Ga je lichtje achterna en ontdek hoe de vormen veranderen als je beweegt. Fabriceer een flipperkast en laat de knikkers rollen en tollen, breng auto’s in beweging met stop motion en ga hink stap sprong van de ene installatie naar de volgende. Moe van alle beweging? Zak dan weg met een verhaaltje op je oren en beweeg alleen nog in je verbeelding.

Taartrovers en verwondering

Taartrovers ontwikkelt programma’s met speelse installaties en kunstzinnige filmvoorstellingen voor kinderen vanaf twee jaar. Zo ontstaan er imaginaire werelden die aandacht vragen en ruimte scheppen voor verwondering. Taartrovers laat kinderen onderzoeken, spelen, maken en ontdekken om hen zelf vorm te kunnen laten geven aan hun gevoelens, beelden en verhalen. Hierdoor groeit het zelfbewustzijn en gevoel van eigenwaarde, een mooie basis voor het leven. Taartrovers doet er alles aan om deze programma’s op álle plekken in de samenleving te brengen.

Taartrovers Thuis

Kan je niet wachten tot het Taartrovers Festival begint of kan je gewoon geen genoeg krijgen van film? Bezoek dan Taartrovers Thuis zo vaak als je wilt. Dit online programma met vijftien korte films is altijd voor iedereen gratis te bezoeken. De films zijn stuk voor stuk verbonden met speelse en creatieve activiteiten voor jonge kinderen.

Vouw je moeder tot een vliegtuig en laat haar zweven door de lucht. Fabriceer met Monsieur Carton je eigen speelgoed van een doos. Speel met zon en schaduw, met kleuren en vormen. Kweek met Boontje een reuzen boon in een glazen huisje. Bouw een lange omvalbaan met Evi en haar opa Co en bak een feesttaart voor een picknick in huis of op de stoep, maar pas op voor de Taartrovers.

Taartrovers Film Festival 2021

  • Zaterdag 10 – vrijdag 17 juli 2021: Eye, Amsterdam
  • Zondag 18 – dinsdag 20 juli 2021: Forum Groningen
  • Woensdag 27 oktober – zondag 31 oktober: Natlab Eindhoven

Laten we hopen dat het Taartrovers Festival tegen die tijd gewoon door kan gaan! Wij zijn wel toe aan een leuk uitje!

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron beeld; gebruikt met toestemming en in samenwerking met Triple P Entertainment (persbericht)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.