Activiteiten & Uitjes

TextielMuseum, een uitje vol ontdekkingen!

Zin in een verantwoord uitstapje in de kerstvakantie? Denk dan eens aan het TextielMuseum in Tilburg. Een bezoek aan het TextielMuseum is het perfecte familie-uitje! In het museum is van alles te beleven, voor jong en oud. Er zijn verschillende kinderactiviteiten en terwijl de kinderen daaraan meedoen, kan je zelf een kijkje nemen in de oude textielfabriek. Maar dat niet alleen, er zijn kunst- en design tentoonstellingen en een hypermodern TextielLab! Klinkt interessant, of niet?

Kerstvakantie in het TextielMuseum

Een ware ontdekkingstocht voor de kinderen, dat is hoe je een bezoek aan het TextielMuseum het beste kan omschrijven. Ze kunnen bijvoorbeeld meedoen aan een activiteit, waarbij ze aan de hand van verschillende opdrachten kunnen voelen hoe het is om een kunstenaar of een tentoonstellingsmaker te zijn. Daarnaast kunnen ze met het TextielMuseum in een boekje door het TextielLab wandelen. Ze komen alles te weten over de verschillende textieltechnieken die daar worden toegepast.Het Museum Dobbelspel is ook een leuke en vooral speelse manier om te ontdekken wat textiel kan doen.

Natuurlijk worden ook de volwassenen niet vergeten. Voor volwassenen zijn er verschillende workshops tijdens de kerstvakantie. Denk bijvoorbeeld aan het ontwerpen van een lichtobject dat helemaal in jouw interieur past, met een Japanse vlechttechniek en de mooiste garens.

Kerstvakantie in het TextielMuseum - museumboekje
Bron afbeelding; Textiel Museum foto: Tommy de Lange

Tentoonstellingen

Er zijn diverse kunst- en design tentoonstellingen die je kunt bezoeken in het museum. Zo stap je in de tentoonstelling ‘Gedachtespinsels | Dutch Design door Kiki van Eijk‘ in de wondere wereld van de Nederlandse ontwerper en ontdek je de hoogtepunten uit haar 20-jarig oeuvre. In de tentoonstelling ‘Rode draden | Oude en nieuwe verhalen in kunst en design‘ ontdek je aan de hand van persoonlijke verhalen en culturele perspectieven dat er meer dan één verhaal over onze wereld te vertellen valt. Ook presenteren de Kunstkameraden – jonge nieuwkomers die samenwerken met kunstenaars – hun werken binnen het thema ‘vlinder’, waarmee ze hun persoonlijke kijk op de wereld delen.

Tickets & openingstijden

Het is noodzakelijk om voorafgaand aan je bezoek een ticket en tijdslot te reserveren. Dit kan via de website van het museum, waar tevens de actuele openingstijden te vinden zijn. Daarnaast is het voor alle bezoekers vanaf 13 jaar verplicht om een mondkapje te dragen.

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron beeld; gebruikt met toestemming en in samenwerking Textiel Museum foto: Tommy de Lange

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.