Activiteiten & Uitjes

The Art of Brick, HET LEGO uitje voor het hele gezin!

The Art of the Brick is een veel besproken expositie van de Amerikaanse kunstenaar Nathan Sawaya. Vanaf 10 december is de expositie tijdelijk terug in Nederland en wel in Amsterdam! Een super leuk uitje voor alle kleine en grote LEGO fans. Je vindt in de expositie meer dan 100 unieke kunstwerken die gebouwd zijn met meer dan 1 miljoen LEGO-stenen! The Art of the Brick is door CNN uitgeroepen tot één van de tien tentoonstellingen ter wereld die je gezien moet hebben en trok wereldwijd al miljoenen bezoekers!

Deze expositie is een feest van herkenning voor alle leeftijden!

The Art of Brick

The Art of BrickÉén van de tien tentoonstellingen ter wereld die je gezien moet hebben dus! In 2014 was de expositie als een groot succes en nu is The Art of Brick dus weer terug in Nederland. Er zijn meer dan 100 kunstwerken te bewonderen, welke een feest van herkenning zijn voor alle leeftijden, van LEGO-fans tot kunstliefhebbers. Aan deze expositie is de prachtige galerie In Pieces toegevoegd. Het is een multimediale samenwerking van kunstenaar Sawaya met de bekroonde Australische fotograaf Dean West.

Kunstenaar Nathan Swaya uit Ney York heeft LEGO speelgoed verheven tot een kunstvorm en weet daarmee jong en oud te inspireren. Als bezoeker zie je hoe je met verbeelding en veel creativiteit eindeloos veel mogelijkheden hebt om te kunnen bouwen. Denk bijvoorbeeld aan de publieksfavoriet Yellow en een T-Rex van zes meter lang. Maar er zijn ook interpretaties van wereldwijd bekende kunstwerken van Da Vinci, Vermeer en Rembrandt.

Over Nathan Sawaya

Nathan Sawaya is de enige persoon ter wereld die zowel de titel LEGO Certified Professional als de titel LEGO Master Builder draagt. Hij was de eerste kunstenaar ooit die het bekende speelgoed transformeerde tot kunst. Hij was vroeger net als heel veel andere kinderen dol op LEGO, hij bouwde een hele stad waarin hij zelf rond kon lopen. Toen hij graag een hond wilde, maar die niet kreeg, besloot hij er dan maar één van LEGO te bouwen. Hij maakte eerst carrière als bedrijfsjurist, maar is nu schrijver, spreken en één van de meest populaire hedendaagse kunstenaars.

Familie uitje voor alle leeftijden

De expositie is een echt familie uitje en heel ruim opgezet in een ruimte van meer dan 3000m2. Alles wordt volgende de geldende corona richtlijnen georganiseerd. Er wordt gebruik gemaakt van een vaste route met één ingang en één uitgang. Vanaf 10 december 2020 is de expositie open voor publiek in de Kalverpassage (Kalverstraat 212-220) in Amsterdam. Tickets worden gefaseerd beschikbaar gesteld en zijn verkrijgbaar vanaf € 14,90 via www.artofthebrick.nl. Er is een speciaal familieticket beschikbaar. De expositie is geopend van 1000-1800 uur (de laatste toegang is om 1630). Op maandagen is de expositie gesloten (behalve tijdens schoolvakanties).

Slechts enkele maanden in Nederland te zien.

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron beeld; gebruikt met toestemming en in samenwerking met Triple P Entertainment (persbericht)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.