Activiteiten & Uitjes

Vakantieplannen maken voor volgend zomer!

Vakantieplannen? Jazeker! Ik verlang altijd erg naar de zomer, ik ben gewoon niet zo’n wintermens. Ik vind het dan ook heerlijk om juist in deze tijd met onze volgende zomervakantie bezig te zijn! Want naast de vakantieweken op de camping, willen we eigenlijk ook wel graag een weekje naar het buitenland! Maar waar willen we heen en wat moet daarvoor geregeld worden?

Zomervakantie

Ja hoor, ik weet dat het nog heel lang duurt, maar plannen maken kan altijd toch? Ieder jaar genieten wij heerlijk op de camping als we vakantie hebben. Daan kan er heerlijk spelen en afgelopen jaar zaten we midden in de hittegolf, wat ik totaal niet erg vond! Maar je moet in Nederland maar net geluk hebben met het weer. Dit jaar willen we eigenlijk ook een weekje naar de zon. Met het vliegtuig naar een vreemd land, het lijkt ons geweldig om Daan dit mee te laten maken. Mijn oog is op Egypte gevallen, niet zomaar hoor! Vroeger heb ik al eens een werkstuk gemaakt over de piramides en ze zijn me altijd blijven fascineren. Het lijkt me dan ook geweldig om ze te bezoeken en met een kameel door de woestijn te trekken. Of dat laatste geschikt is met een peuter vraag ik me af, maar de piramides bezoeken kan zeker!

Egypte

Egypte dus. Een land met prachtige resorts, die gelukkig ook heel betaalbaar zijn als je naar andere vakantie bestemmingen kijkt. Het is er heerlijk weer en de omgeving trekt me aan. Ja, ik zie me daar helemaal zitten, als het aan mij lag zou ik direct boeken πŸ˜‰ . Of het dit jaar lukt, dat weten we nog niet, er moet nog hard gespaard worden voordat we de reis kunnen boeken. Toch droom ik weg bij die prachtige foto’s van de resorts en de omgeving, hopend dat we echt kunnen gaan dit jaar.

Documenten regelen

Als je op reis gaat is het van belang dat je in het bezit bent van de juiste reisdocumenten. Iets waar je voor jezelf als volwassenen al goed op moet letten, maar met een kind erbij helemaal.

Legitimatie

Vanuit Nederland mag je alleen met een paspoort naar Egypte reizen. Dit paspoort moet daarbij ook nog een bepaalde tijd geldig zijn na aankomst in Egypte. Zorg dat je op tijd controleert en eventueel nieuwe documenten aanvraagt. Een identiteitskaart is dus niet voldoende.

Visum

Als je naar Egypte gaat, dan moet je in het bezit zijn van een visum (dit geldt trouwens niet alleen voor Egypte, maar voor meer landen). Een visum kan je tegenwoordig heel gemakkelijk online aanvragen, echter zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan de eerder genoemde geldigheidsduur van je paspoort. Op de website van EVisumEgypte is alle informatie te vinden over het visum. Daarnaast kan je het visum daar direct aanvragen. Een visum kost € 34,95 per persoon (hiermee kan je één keer het land in) en krijg je na aanvraag elektronisch toegestuurd. Je moet hem wel printen en bij je dragen.

Alleen met je kind reizen

Reizen met kinderen is leuk, maar als niet beide ouders mee reizen, dan zijn er vaak extra documenten nodig! Er wordt streng gecontroleerd en dat is ook niet zo gek met al die kinder ontvoeringen naar het buitenland. Welke documenten je nodig hebt, hangt af van de situatie, maar mijn advies is om dit wel goed uit te zoeken en tijdig de juiste documenten aan te vragen of in orde te maken. Beter te veel documenten dan te weinig! Ik adviseer je om de site reizen met kinderen van de rijksoverheid te bezoeken. Daar is een heleboel informatie terug te vinden.

Rijbewijs

Houd er even rekening mee dat je Nederlandse rijbewijs zonder IRB (internationaal rijbewijs) niet geldig is in Egypte. Bij iedere ANWB-winkel kan je persoonlijk een IRB afhalen. Hiervoor heb je je rijbewijs en een recente pasfoto nodig. Je krijgt hem direct mee en hij is één jaar geldig. Let er bij een verhuurbedrijf wel op dat er specifieke eisen gesteld kunnen worden, zoals bijvoorbeeld een minimum- of maximumleeftijd of het aantal jaren dat je al in het bezit bent van een rijbewijs.

Na regelen komt genieten

Je bent er niet zomaar zoals je kunt lezen, maar gelukkig zijn de meeste dingen heel gemakkelijk en snel te regelen. Heb je niet de benodigde documenten? Vraag ze op tijd aan! Houd hierbij rekening met alle bijkomende kosten die je voor de kiezen krijgt. Wel handig om die alvast in de calculeren in het vakantie budget. Loop je tegen dingen aan die je niet zeker weet? Ga informeren, want je kunt beter teveel vragen dan dat je straks ergens staat en niet verder kunt. Na het regelen komt het genieten! Als ik de verhalen van de mensen om ons heen hoor, dan is het zeker genieten in Egypte! Het land staat in ieder geval op één van onze lijst met vakantiebestemmingen!

Ben jij al eens in Egypte geweest (met kinderen)? Dan ben ik erg benieuwd naar je do’s en dont’s! Kom maar door met al die leuke tips van het land.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.
Bron uitgelichte afbeelding; Canva


 

15 Comments

 • Denise Follow my footprints

  Ja, ik ben met de kinderen in Egypte geweest. In m’n eentje. Als je tips wil moet je maar op mijn blog kijken. Daar vind je het fijne plaatsje waar we zaten (schoon en veilig) en wat je er allemaal kunt doen. Ook staan er hoteltips in en wat filmpjes van mij en de kinderen in Egypte.
  Toen ze kleiner waren ging ik vaak (ook met mijn ex nog) naar Turkije. Dat is ook een superfijn land om met kinderen naartoe te gaan. Ook dat vind je op mijn blog. En ook in TunesiΓ« ben ik met ze geweest. Turkije en TunesiΓ« kan vaak net wat goedkoper dan Egypte, maar in Egypte is het meer maanden echt lekker warm weer.

 • Marion

  Ik ben nog nooit naar Egypte geweest dus ik kan je helaas geen tips geven. Maar er zijn vast bloggers te vinden die je aan tips en trucks kunnen helpen. Daarnaast heb je zelf al heel veel belangrijke dingen zelf uitgezocht.

 • Wanda

  Nee, nog nooit in Egypte geweest, maar ik weet ook niet of het direct een bestemming is voor ons. We zijn namelijk absoluut niet van het hele all inclusive gebeuren wat je daar volgens mij wel veel hebt, maar dat kan ook mijn eigen vooroordeel zijn hoor. Hier ook druk met vakantieplannen, maar nog niet concreet voor de zomer dan.

 • Life is a Catwalk

  Hey! Egypte is erg makkelijk hoor met een kind. En voor jezelf kan je een fun dive doen in de prachtige rode zee! Absoluut een aanrader Die piramides vind ik niet te doen met een kleintje, het is bloedheet in de zomervakantie, en daarom ga ik liever in niet in de zomer. Je zit zomaar vanuit bijv. Hurghada 5 uur opgepropt in een te klein busje naar Luxor. Dus dit zou ik zeker zonder kind ondernemen.
  Maar denk ook even aan de resorts in Turkije, daar gaan we ook graag heen als we tussendoor even een weekje gaan relaxen in de herfstvakanties of meivakanties. Turkije vind ik voor Europe oprecht een nummer 1 (de 5 sterren resorts) zeker voor kids! Egypte ga ik dit voorjaar weer eens boeken, daar schijnt de zon tenminste al lekker en nog niet in Turkije of op de Canarische eilanden. Maar onze voorkeur is echt lekker naar Azie en rondreizen. Kijk je even op mijn blog? Misschien kan ik je inspireren πŸ˜‰

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

|| WIN - Lichtgevende Miniset van Klorofil

Klik op de afbeelding
om naar de winactie te gaan!

Lichtgevende minisets van Klorofil, lekker spelen