Activiteiten & Uitjes

Vakantietheater, kijk 48 online theatervoorstellingen tijdens de voorjaarsvakantie!

Vanwege de naderende voorjaarsvakantie en de theatermakers die al maanden thuis zitten, bundelen jeugdtheaterorganisaties Bureau Vanaf2, Klein Amsterdam Producties en 2-ater Producties de krachten en lanceren Vakantietheater. Vanaf zaterdag 13 t/m zondag 28 februari 2021 deelt vakantietheater dagelijks drie online voorstellingen voor kinderen van 2 jaar tot 12 jaar. Kaarten zijn vanaf nu te koop via vakantietheater.nl.

Vakantietheater

De afgelopen dagen is keihard gewerkt aan een online programmering met 48 voorstellingen. Een aantal nieuwe voorstellingen zijn speciaal voor Vakantietheater opgenomen. In plaats van een enthousiast publiek moesten de makers het met alleen het toeziend oog van de camera doen. Marianne van Houten, actrice in ‘nijntje op de fiets’:

“Ik vond het heerlijk om weer op het toneel te staan en eindelijk de voorstelling te kunnen spelen. Het leukste is het natuurlijk met een zaal vol blije kinderen. Maar het idee dat we hen vanuit hun eigen huis mee op reis kunnen nemen in een verhaal is ook heel bijzonder”.

Naast gloednieuwe voorstellingen zijn ook eerdere succesvolle voorstellingen te zien zoals o.a. Lekker weertje, Dikkie Dik van Dirk Scheele. Een online ticket kost €7,50. Hiervoor krijg je een link naar de voorstelling die gedurende 24 uur te bekijken is met het hele gezin.

Vermaak voor kinderen thuis en een steuntje in de rug voor theatermakers!

Vakantietheater biedt niet alleen veel vermaak voor kinderen en ouders in de voorjaarsvakantie, maar geeft de theatermakers ook een steuntje in de rug. Initiatiefnemer Peter Lanting heeft in korte tijd diverse theatermakers én theaters door het hele land geënthousiasmeerd om Vakantietheater van de grond te krijgen. Lanting:

“Hèt onlinejeugdtheater voor het hele gezin tijdens de voorjaarsvakantie. Zo kunnen kinderen samen met hun ouders toch nog genieten van het theater, maar dan vanuit hun eigen woonkamer. We willen met Vakantietheater de trouwe theaterfans blij maken, maar hopen ook op een nieuw publiek die zo op een laagdrempelige manier kennis kan maken met jeugdtheater. We hopen van harte dat iedereen met kinderen de weg naar onze voorstellingen in het theater weer weet te vinden zodra het mag. Theater is iets magisch.”

Elke dag is om 10.00 uur een voorstelling voor peuters (vanaf 2 jaar), om 14.30 uur voor kleuters (4+) en om 16.00 uur een meer arthouse-achtige voorstelling. Telkens voor een andere leeftijd. De voorstellingen om 16.00 uur betreffen o.a. de voorstellingen Alice in Wonderland, Geel en Fatboys 6+. Klik hier voor het volledige programma. Peter Lanting:

“Dit zijn voorstellingen waar geen bekende figuren als nijntje of Dikkie Dik inzitten, maar zeker de moeite waard als je zin hebt om je een keer te laten verrassen! Op deze manier bieden we voor ieder wat wils, voor kinderen vanaf 2 tot 12 jaar”.

Veel kijkplezier!

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron beeld; gebruikt met toestemming en in samenwerking met Vakantietheater (persfoto)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.