voordelen van wandelen in de herfst
Activiteiten & Uitjes

7 voordelen van wandelen in de herfst.

Lekker wandelen kan natuurlijk in ieder seizoen, maar als je gaat wandelen in de herfst, dan laat de natuur je prachtige plaatjes zien! Vergeet tijdens een wandeling dus zeker niet om je camera mee te nemen, want die prachtige plaatjes wil je natuurlijk wel vastleggen. Naast de mooie plaatjes zijn er nog meer voordelen van wandelen in de herfst, daarover in dit artikel meer.

De herfst is uitermate geschikt om mooie foto´s te maken. De vele verschillende herfstkleuren zijn volop te zien, dus mocht je nog mooie foto´s van je kinderen, je gezin of de familie willen maken, dan is de herfst daar een heel geschikt moment voor. Daarnaast is wandelen natuurlijk goed voor je lichaam en het werkt stress verminderend, allemaal voordelen waar ik straks nog even op terugkom.

Wandelen in de herfst

Voordelen van wandelen in de herfst, hopelijk kan ik je hiermee een zetje geven om een heerlijke herfstwandeling te maken! Misschien zelfs wel als je eigenlijk helemaal niet zo van wandelen houdt! Sommige voordelen gelden natuurlijk alleen voor de herfst, maar andere kan je als voordeel meenemen in ieder seizoen.

Prachtige kleuren, geschikt voor mooie fotomomenten!

Kijk om je heen en zie al die prachtige herfstkleuren, ik benoemde het eerder in dit artikel natuurlijk al. In de herfst veranderen de bladeren in een pallet van prachtige warme en levendige kleuren. Geniet tijdens je wandeling van al deze prachtige kleuren die de natuur je te bieden heeft. Dankzij deze prachtige kleuren is de herfst dus erg geschikt om foto’s te maken, leg de mooie herinneringen vast!

voordelen van wandelen in de herfst fotomomenten

Milde temperaturen en een schone lucht

Wat het weer in de zomer doet is natuurlijk altijd een verrassing, maar de herfst brengt mildere temperaturen met zich mee. Meestal niet te warm en ook niet te koud, ideaal weer om lekker buiten te zijn dus! De paraplu moet misschien wel even mee, maar zolang je niet van suiker bent, kan je rustig in de regen buiten zijn heb ik altijd geleerd.

Heb je het al geroken? De herfstlucht is meestal heerlijk fris en schoon! Adem tijdens je wandeling geregeld eens diep in en uit en ervaar die frisse lucht. Deze heerlijke fijne frisse lucht draagt eraan bij dat je een fitter gevoel ervaart, mooi meegenomen toch.

Gezonde lichaamsbeweging en stress verminderend

Dat wandelen een gezonde manier van lichaamsbeweging is, dat is waarschijnlijk geen nieuwtje voor je. Voordeel tijdens de herfst is dat je lekker actief kan zijn in een prachtige omgeving. Wist je dat wandelen in de herfst ook bij kan dragen aan stressvermindering? Hoor die rustgevende geluiden, zie die prachtige kleuren, voel de frisse wind… Het heeft allemaal een kalmerend effect op de geest.

Verbinding met de natuur, zonder drukte!

In vergelijking met de zomermaanden is wandelen in de herfstmaanden vaak veel minder druk op populaire plekken. Je kunt dus in alle rust genieten van een heerlijke wandeling. Zoek verbinding met de natuur en bekijk hem eens van dichtbij. Bewonder de leuke paddenstoelen, de prachtige herfstkleuren in de bomen (of inmiddels op de grond) en ontdek alle andere flora en fauna die bij de herfst horen.

Verbinding met elkaar

Naast verbinding met de natuur zoeken, kan je tijdens je herfstwandeling ook goed verbinding maken met elkaar! Voer een goed gesprek, houd elkaar vast en geniet samen van de natuur. Heb je kinderen? Dan is het natuurlijk heel erg leuk om samen een herfst speurtocht te gaan doen. Verzamel daarnaast alle mooie bladeren die jullie kunnen vinden, want je kunt heerlijk knutselen met herfstbladeren.

voordelen van wandelen in de herfst fotomomenten

Heerlijke herfst lekkernijen

Ieder seizoen kent zijn eigen lekkernijen. De herfst wordt veelal geassocieerd met lekkernijen zoals pompoen, appelcider en kaneelbroodjes. Trakteer jezelf dan ook lekker op (één) van deze heerlijke lekkernijen, dat heb je wel verdiend na een heerlijke wandeling. Als we een fijne wandeling gaan maken, dan zet ik vaak de slowcooker aan met één van mijn lekkere recepten uit de slowcooker. Wanneer we dan thuiskomen, dan staat er direct een heerlijke warme maaltijd klaar.

Bereid je voor op de winter

De herfst is een overgang tussen de zomer en de winter en die overgang hebben je lichaam en geest en over het algemeen wel nodig. Je lichaam en geest bereiden zich in de herfst voor op de koude wintermaanden. De herfst is dan ook ideaal om nog even lekker actief te blijven voordat het buiten echt koud wordt.

Kortom, wandelen in de herfst heeft dus veel verschillende voordelen!
Wat vind jij een voordeel van wandelen in de herfst?

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.