Wetenschapsboeken voor kinderen
Activiteiten & Uitjes

4 Toffe wetenschapsboeken voor kinderen

De wetenschap, veel kinderen roepen dat ze dat saai vinden, maar ondertussen willen ze wel een heleboel dingen weten! Er zijn dan ook diverse wetenschapsboeken voor kinderen te krijgen. Ook zijn er veel boeken over de natuur, dit is natuurlijk geen wetenschap, maar het zijn wel boeken die veel vragen van kinderen beantwoorden.

Wetenschapsboeken voor kinderen

Het bijzondere beestjes boek

Beestjes, je vindt ze overal op de wereld! Zo ook in dit boek vol met bijzondere beestjes!

 • Hoe langzaam gaat een slak?
 • Zijn beestjes bang in het donker?
 • Waarom lopen mieren in een rijtje?

Het zijn allemaal vragen waarbij je misschien wel benieuwd bent naar het antwoord! Dat antwoord vind je in dit bijzondere beestjes boek. Je ontmoet verschillende vliegende, stekende en wriemelende beestjes van over de hele wereld! Je gaat ontdekken wat ze eten, hoe ze jagen, waar hun baby’s vandaan komen, wie er op het water kan lopen en nog meer leuke feitjes!

Kun je ook alle beestjes vinden die zich in dit boek verstopt hebben?

“Het bijzondere beestjes boek” kopen

Proefjesboek

Is jouw kind (ongeveer 8+) ook zo geïnteresseerd in natuurkunde, scheikunde en biologie? Misschien is dit proefjesboek dan wel wat. In het boek staan 65 proefjes die de kinderen zelf kunnen doen met gewone huis-tuin-en-keukenspullen. Ze worden dus onderzoeker, maar zonder gevaar voor hun eigen leven, ook wel een fijn idee!

Ieder proefjes begint met vragen waarover ze eerst even na moeten denken;

 • Wat denk je dat er gaat gebeuren?
 • Waarom denk je dat?

Uiteraard volgt er ook een uitleg, die eerst eenvoudig en beknopt is voor de jongere kinderen. Vervolgens volgt er een uitgebreidere uitleg voor oudere kinderen en het is natuurlijk ook leuk voor volwassenen!

“Proefjesboek” kopen

Encyclopedie van alle belangrijke dingen

Een encyclopedie is natuurlijk altijd fijn om in huis te hebben! Natuurlijk hebben we ook het internet, maar lekker door een boek snuisteren is natuurlijk veel leuker. Zeker voor kinderen, want in een boek zijn zoveel leuke dingen te ontdekken. Zo ook in deze kinderencyclopedie (6+) vol belangrijke dingen.

 • Welke dieren leven er in de woestijn?
 • Wat zit er binnen in een vulkaan?
 • Hoe lang duurt het om met een raket naar de maan te reizen?
 • Wat is het grootste orgaan van je lichaam?
 • Hoeveel soorten wolken bestaan er?

Allemaal uiteenlopende vragen waarvan je de antwoorden in deze toffe encyclopedie kunt ontdekken.

“Encyclopedie van alle belangrijke dingen” kopen 

De Britannica Kinderencyclopedie

Wij hebben zelf de Britannica kinderencyclopedie in huis. Ik hoorde heel regelmatig: “Mama… Mama? Mama, weet jij…?” Soms heb ik het idee dat Daan denkt dat ik een wandelende encyclopedie ben. Met de Britannica Kinderencyclopedie heb ik nu een heleboel antwoorden paraat! Alles staat in duidelijke kindertaal uitgelegd, over het algemeen aan de hand van mooie illustraties. Eigenlijk zou je met het internet helemaal geen encyclopedie nodig hebben, al vind ik het veel fijner om lekker door een boek te bladeren! Het leuke aan door een boek bladeren is dat je ook een heleboel dingen tegen komt waar je niet naar op zoek was. Hoewel de Britannica Kinderencyclopedie voor kinderen is, heb ik er zelf ook al heel wat uurtjes in zitten lezen.

Waarom?

Het boek: “Waarom?” staat vol met duidelijke antwoorden op heel veel moeilijke vragen die kinderen kunnen stellen. Kinderen zijn natuurlijk super nieuwsgierig en willen alles weten. Het fijne is dat veel kinderen dezelfde soorten vragen stellen, waardoor dit soort boeken ook geschikt zijn voor veel kinderen.

 • Hoeveel dieren zijn er op de wereld?
 • Waarom regent het?
 • Kun je leven op de maan?

Dit boek geeft je nieuwsgierige aagje antwoord op heel veel vragen. Het is een naslagwerk voor kinderen (8+) over de ruimte, de aarde, planten en dieren, geschiedenis, wetenschap en het menselijk lichaam.

“Waarom?” kopen 

Heb jij nog een leuke tip voor een wetenschapsboek dat alle kinderen in de kast zouden moeten hebben staan? Laat dan vooral even een reactie achter! Of nog leuker, wat is jou favoriete wetenschapsboek of proefje?

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron beeld; MART PRODUCTION Pexels (Gratis stockfoto – Canva

Zar en de gouden druppel
Zar en de gouden druppel is één van de boeken uit de nieuwe leesboeken serie van; Ik leer lezen met Zwijsen! Deze serie is geschreven door bekende schrijvers. Leren lezen wordt nog leuker met deze boeken voor beginnende lezers. Paul van Loon, Bette Westera, Manon Sikkel, Yorick Goldewijk en nog veel meer andere schrijvers werkten mee aan de nieuwe serie Ik leer lezen met Zwijsen. Wij lazen het boek “Zar en de gouden druppel” en in dit artikel lees je meer over dit boek. Gerelateerd
Verder Lezen
Snoozle Loop Krabpaal voor Katten Lana
Een krabpaal voor katten is bij ons in huis echt nodig! We hebben twee schatten van katten, maar die nageltjes… Beide katten hebben we uit een benarde situatie gered en ik zou echt niet zonder ze willen. Wel zonder hun nageltjes trouwens! Nu hadden we natuurlijk wel een krabpaal in huis, maar dat was het niet. Nu mochten we de Snoozle Loop krabpaal proberen en ik kan je al verklappen dat iedereen daar blij mee is! Gerelateerd
Verder Lezen
De tuin klaarmaken voor de lente en de zomer!
Lentekriebels! Wanneer het zonnetje na de donkere winterdagen steeds vaker tevoorschijn komt, komen de lentekriebels! De tuin klaarmaken voor de lente en de zomer vind ik altijd heerlijk om te doen. In de herfst en in de winter doen wij niet zo heel veel in de tuin. We beginnen de lente dus altijd met “puinruimen”. Gerelateerd
Verder Lezen
Een appelboom, voor appels uit je eigen tuin!
Wij hebben een klein appel monstertje in huis wonen! Dat maakt dat ik benieuwd ben of een appelboom in onze tuin een optie is. Naast dat het appels kopen scheelt, is het natuurlijk ook super leuk als je appels uit je eigen tuin hebt! Nu hebben we wel een moestuin met bijvoorbeeld aardbeien, frambozen en besjes. Een appelboom is alleen wel even wat anders! Gerelateerd
Verder Lezen
Een origami 3D Pauw vouwen!
Een origami 3D pauw vouwen, ik had zelf nooit bedacht om dit setje te kopen als ik eerlijk ben! Aangezien we het wel altijd leuk vinden om nieuwe dingen uit te proberen gingen we de uitdaging aan om een origami 3D pauw in elkaar te vouwen. In dit artikel ga ik je er meer over vertellen, maar ik kan je wel vertellen dat geduld een schone zaak is en je een flinke dosis doorzettingsvermogen nodig hebt! Gerelateerd
Verder Lezen

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.