Wetenschapboeken voor kinderen
Activiteiten & Uitjes

|| Boekenblog #11 || Wetenschapsboeken voor kinderen

De wetenschap, veel kinderen roepen dat ze dat saai vinden, maar ondertussen willen ze wel een heleboel dingen weten! Er zijn dan ook diverse wetenschapsboeken voor kinderen te krijgen. Ook zijn er veel boeken over de natuur, dit is natuurlijk geen wetenschap, maar het zijn wel boeken die veel vragen van kinderen beantwoorden.

Wetenschapsboeken voor kinderen

Het bijzondere beestjes boek

Hoe langzaam gaat een slak? Zijn beestjes bang in het donker? Waarom lopen mieren in een rijtje? Lees het allemaal – en nog veel meer – in dit bijzondere beestjesboek. Ontmoet allerlei vliegende, stekende en wriemelende beestjes van over de hele wereld. En ontdek wat ze eten, hoe ze jagen, waar ze hun baby’s krijgen, wie er op het water kan lopen en allerlei andere wonderlijke feitjes… Kun je ook alle beestjes vinden die zich in dit boek verstopt hebben?

“Het bijzondere beestjes boek” bestellen.

Proefjesboek

Met het Proefjesboek maken kinderen vanaf 8 jaar kennis met natuurkunde, scheikunde en biologie. Kinderen worden vanzelf onderzoekers โ€“ zonder gevaar voor eigen leven! Je kunt alle 65 proefjes uit dit boek doen met heel gewone huis-tuin-en-keukenspullen. Bij ieder proefje staan vragen die je eerst laten nadenken: Wat denk je dat er zal gebeuren? En waarom? Daarna volgt de uitleg. Eerst eenvoudig en beknopt voor 8-12 jaar en dan uitgebreider voor 12 jaar en ouder.

“Proefjesboek” bestellen.

Encyclopedie van alle belangrijke dingen

De perfecte encyclopedie voor kinderen
– Welke dieren leven er in de woestijn? – Wat zit er binnen in een vulkaan? – Hoe lang duurt het om met een raket naar de maan te reizen? – Wat is het grootste orgaan van je lichaam? – Hoeveel soorten wolken bestaan er? Ontdek alle belangrijke dingen in deze prachtige encyclopedie! Voor nieuwsgierige kinderen vanaf 6 jaar. 

“Encyclopedie van alle belangrijke dingen” bestellen.

Waarom?

Duidelijke antwoorden op heel wat moeilijke vragen van kinderen.
Waarom? Waarom? Kinderen vragen het voortdurend. Dit boek geeft nieuwsgierige aagjes het antwoord op de vaakst gestelde vragen. Hoeveel dieren zijn er op de wereld? Waarom regent het? Kun je leven op de maan? Een volledig naslagwerk voor kinderen vanaf acht jaar over de ruimte, de aarde, planten en dieren, geschiedenis, wetenschap en het menselijk lichaam.

“Waarom?” bestellen.

Bron afbeelding: Bol.com

Heb jij nog een leuke tip voor een wetenschapsboek dat alle kinderen in de kast zouden moeten hebben staan? Laat dan vooral even een reactie achter ๐Ÿ™‚ ! Of nog leuker, wat is jou favoriete wetenschapsboek of proefje?

Daan is nog iets te klein voor wetenschapsboeken, maar ik merk wel dat hij graag van alles op de hoogte is. Hij is erg nieuwsgierig naar hoe dingen werken en wat het doet, dus ik denk dat de wetenschapsboeken voor kinderen hier over een paar jaar ook wel in de kast staan!


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. affiliate link(s).
Bron uitgelichte afbeelding; Canva
Bron teksten; Bol.com


 

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.