Wetenschapsboeken voor kinderen
Activiteiten & Uitjes

4 Toffe wetenschapsboeken voor kinderen

De wetenschap, veel kinderen roepen dat ze dat saai vinden, maar ondertussen willen ze wel een heleboel dingen weten! Er zijn dan ook diverse wetenschapsboeken voor kinderen te krijgen. Ook zijn er veel boeken over de natuur, dit is natuurlijk geen wetenschap, maar het zijn wel boeken die veel vragen van kinderen beantwoorden.

Wetenschapsboeken voor kinderen

Het bijzondere beestjes boek

Beestjes, je vindt ze overal op de wereld! Zo ook in dit boek vol met bijzondere beestjes!

 • Hoe langzaam gaat een slak?
 • Zijn beestjes bang in het donker?
 • Waarom lopen mieren in een rijtje?

Het zijn allemaal vragen waarbij je misschien wel benieuwd bent naar het antwoord! Dat antwoord vind je in dit bijzondere beestjes boek. Je ontmoet verschillende vliegende, stekende en wriemelende beestjes van over de hele wereld! Je gaat ontdekken wat ze eten, hoe ze jagen, waar hun baby’s vandaan komen, wie er op het water kan lopen en nog meer leuke feitjes!

Kun je ook alle beestjes vinden die zich in dit boek verstopt hebben?

“Het bijzondere beestjes boek” kopen

Proefjesboek

Is jouw kind (ongeveer 8+) ook zo geïnteresseerd in natuurkunde, scheikunde en biologie? Misschien is dit proefjesboek dan wel wat. In het boek staan 65 proefjes die de kinderen zelf kunnen doen met gewone huis-tuin-en-keukenspullen. Ze worden dus onderzoeker, maar zonder gevaar voor hun eigen leven, ook wel een fijn idee!

Ieder proefjes begint met vragen waarover ze eerst even na moeten denken;

 • Wat denk je dat er gaat gebeuren?
 • Waarom denk je dat?

Uiteraard volgt er ook een uitleg, die eerst eenvoudig en beknopt is voor de jongere kinderen. Vervolgens volgt er een uitgebreidere uitleg voor oudere kinderen en het is natuurlijk ook leuk voor volwassenen!

“Proefjesboek” kopen

Encyclopedie van alle belangrijke dingen

Een encyclopedie is natuurlijk altijd fijn om in huis te hebben! Natuurlijk hebben we ook het internet, maar lekker door een boek snuisteren is natuurlijk veel leuker. Zeker voor kinderen, want in een boek zijn zoveel leuke dingen te ontdekken. Zo ook in deze kinderencyclopedie (6+) vol belangrijke dingen.

 • Welke dieren leven er in de woestijn?
 • Wat zit er binnen in een vulkaan?
 • Hoe lang duurt het om met een raket naar de maan te reizen?
 • Wat is het grootste orgaan van je lichaam?
 • Hoeveel soorten wolken bestaan er?

Allemaal uiteenlopende vragen waarvan je de antwoorden in deze toffe encyclopedie kunt ontdekken.

“Encyclopedie van alle belangrijke dingen” kopen 

De Britannica Kinderencyclopedie

Wij hebben zelf de Britannica kinderencyclopedie in huis. Ik hoorde heel regelmatig: “Mama… Mama? Mama, weet jij…?” Soms heb ik het idee dat Daan denkt dat ik een wandelende encyclopedie ben. Met de Britannica Kinderencyclopedie heb ik nu een heleboel antwoorden paraat! Alles staat in duidelijke kindertaal uitgelegd, over het algemeen aan de hand van mooie illustraties. Eigenlijk zou je met het internet helemaal geen encyclopedie nodig hebben, al vind ik het veel fijner om lekker door een boek te bladeren! Het leuke aan door een boek bladeren is dat je ook een heleboel dingen tegen komt waar je niet naar op zoek was. Hoewel de Britannica Kinderencyclopedie voor kinderen is, heb ik er zelf ook al heel wat uurtjes in zitten lezen.

Waarom?

Het boek: “Waarom?” staat vol met duidelijke antwoorden op heel veel moeilijke vragen die kinderen kunnen stellen. Kinderen zijn natuurlijk super nieuwsgierig en willen alles weten. Het fijne is dat veel kinderen dezelfde soorten vragen stellen, waardoor dit soort boeken ook geschikt zijn voor veel kinderen.

 • Hoeveel dieren zijn er op de wereld?
 • Waarom regent het?
 • Kun je leven op de maan?

Dit boek geeft je nieuwsgierige aagje antwoord op heel veel vragen. Het is een naslagwerk voor kinderen (8+) over de ruimte, de aarde, planten en dieren, geschiedenis, wetenschap en het menselijk lichaam.

“Waarom?” kopen 

Heb jij nog een leuke tip voor een wetenschapsboek dat alle kinderen in de kast zouden moeten hebben staan? Laat dan vooral even een reactie achter! Of nog leuker, wat is jou favoriete wetenschapsboek of proefje?

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron beeld; MART PRODUCTION Pexels (Gratis stockfoto – Canva

De avonturen van Steef Superscheet
De avonturen van Steef Superscheet, een heerlijk boek in de categorie vieze praatjes! En zodra het over vieze praatjes gaat, dan is Daan wel te porren om het boek te lezen. Herkenbaar, want zelf houd ik ook wel van dat soort boeken. Helemaal als de boeken mij ook nog een heerlijke lachbui kunnen bezorgen. Met heel veel plezier heeft dan ook niet alleen Daan het boek gelezen, zelf heb ik er ook van genoten! Gerelateerd
Space Buddy, de ideale oplossing bij ruimtegebrek!
Of ik de Space Buddy wilde proberen? Deze vraag kreeg ik via de mail binnen tijdens onze vakantie. Natuurlijk wil ik de Space Buddy proberen! Ik kreeg een super mooi pakket met Space Buddy’s toegestuurd en ik kan je vertellen dat een groot deel van de Space Buddy’s al met volle tevredenheid in gebruik is genomen! In dit artikel vertel ik je meer over de Space Buddy vacuümzakken en ik heb een leuke kortingscode voor je! Gerelateerd
De beste shampoo bars
Shampoo bars, je kent ze vast wel! Ze worden steeds populairder en met de beste shampoo bars zorg je voor een goede haarverzorging. Ze hebben vele voordelen en zijn al voor veel verschillende haartypes verkrijgbaar. Shampoo bars dragen bij aan het verminderen van plastic in het milieu, je draagt dus ook nog bij aan een beter milieu! Gerelateerd
Een fijne en gezellige woonkamer zonder elektrische verwarming
Steeds meer mensen kiezen ervoor om met een elektrische verwarming het huis te verwarmen. Ook wij hebben hiervoor gekozen, alleen doen wij het met kleine convector kacheltjes. Tegenwoordig zijn er ook andere manieren om je huis elektrisch te verwarmen. Manieren waarbij je geen convector kacheltjes door je hele huis hoeft te zetten. Klinkt ideaal toch? Gerelateerd
Comfortabele damessneakers, voor een zomer vol plezier!
In de zomer is het natuurlijk heerlijk om sandalen en slippers te dragen. Toch is de zomer ook het moment waarop wij veel leuke uitjes in de buitenlucht plannen. Er wordt dan veel gewandeld en dat doe ik het liefste op comfortabele damessneakers. Wat comfort is, is natuurlijk voor iedereen anders! Toch zijn er wel dingen waar ik op let als ik nieuwe sneakers koop en deze tips deel ik graag met jullie! Gerelateerd

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.