Activiteiten & Uitjes

Winter Festival, met ‘s wereld enige watermuzikant!

Deze kerstvakantie heeft het Maritiem Museum in Rotterdam een heel speciaal evenement georganiseerd; het Winter Festival. Van 19 december t/m 3 januari kunnen bezoekers een exclusieve rondvaart maken door het Maritiem District of genieten van warme chocolademelk en glühwein. In het museum zijn activiteiten voor het hele gezin, er leggen gastschepen aan en er is muziek van ‘s wereld enige watermuzikant! Klinkt super gaaf toch?

Het Winter Festival

Het Winter Festival brengt licht in donkere dagen! Deze kerstvakantie heeft Maritiem Museum (Rotterdam) dagelijks voor een afwisselen programma gezorgd. Er is bijvoorbeeld een unieke ‘kunst-experience’ te ontdekken op een museumschip en wordt de enige varende carillon uit de wereld tentoongesteld. Als bezoeker kan je meedoen aan creatieve museumactiviteiten, zoals kerststerren maken van zeekaarten. Natuurlijk zijn er ook tentoonstellingen; ‘Zeemonsters’, ‘Offshore Experience’ en Professor Plons. Voor het meest actuele programma verwijs ik je even door naar de site van het Maritiem Museum. Uiteraard wordt er alles aan gedaan om te zorgen dat jij een prettig en veilig bezoek aan het museum kunt brengen. Dankzij het ruim opgezette museum en de haven is dat ook goed mogelijk.

Winter Festival - Zeemonsters
Bron beeld; gebruikt met toestemming en in samenwerking met Maritiem Museum Rotterdam, foto: Marco de Swart

Exclusieve rondvaarten

Je kunt een rondvaartarrangement boeken, waarbij je met een elektrische fluisterboot, de Waterbus, door de feestelijk verlichte stadshavens van het Maritiem District vaart. Daar hoort natuurlijk een kan met warme winterthee of chocolademelk bij, daarnaast gaan ook lekkere koeken en een dekentje mee aan boort. Niet met de boot maar toch een lekkere versnapering? Dat kan bij het ‘take-away’-chalet, waar je bijvoorbeeld chocolademelk, glühwein of marshmallows op te roosteren boven een vuurtje.

Kunst-experience in een museumschip

Aan boord van het museumschop Geertruida kan je je de hele kerstvakantie onderdompelen in een spannende experience. ‘Dark Harbour / Nieuw licht’ is een kunstinstallatie en lichtshow; bezoekers kunnen de Rotterdamse haven ontdekken in een symfonie van beeld, licht en geluid. Al je zintuigen worden geprikkeld door schilderijen en gedichten van Caroline Bijvoet, welke een extra dimensie krijgen door het lichtontwerp van Iris Dijkstra. Soms lijkt het maanlicht, maar het kan ook zomaar weer ochtend rood zijn!   In de sfeervolle soundscape van Sebastiaan Pos zijn geluiden van de stad en de haven te herkennen

‘s Wereld enige watermuzikant

Muzikant Reinier Sijpkens is ‘s werelds enige watermuzikant en een graag geziene gast bij het Maritiem Museum. Op 2 en 3 januari 2021 komt hij het nieuwe jaar inluiden met zijn levende, maritieme carillon. Mede daarom wordt in de kerstvakantie muziekboot Cecilia tentoongesteld. Cecilia is en uniek kunstwerk en het enige varende carillon ter wereld! Bezoekers kunnen Cecilia van dichtbij bewonderen en daarbij – dankzij videomateriaal uit binnen- en buitenland – ervaren hoe het is om dit schip te besturen, door de ogen van de kapitein.

Het Winter Festival vindt van zaterdag 19 december t/m zondag 3 januari plaats bij het Maritiem Museum Rotterdam.
Tickets zijn nu te koop via www.maritiemmuseum.nl/tickets.

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron uitgelicht beeld; gebruikt met toestemming en in samenwerking met Maritiem Museum Rotterdam, foto: Theo de Man.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.