Activiteiten & Uitjes

Lekker zwemmen met je kind…

Met je gezin er op uit gaan is heerlijk. Wij doen vaak leuke dingen met zijn drieën, soms gaan we een hele dag weg, maar vinden het ook heerlijk om op zondag ochtend lekker te gaan zwemmen. Want wat is er nou leuker dan zwemmen met je kind?

Zwemmen met je kind

Wij gaan dus regelmatig een keer op zondag ochtend zwemmen. Daan vind het heerlijk om in het peuterbadje te spelen, in het diepe vind hij nog een beetje eng. In het begin vond ik het een beetje eng om met hem naar het zwembad te gaan, want waar moet je op letten, wat moet je allemaal mee nemen en hoe gaat alles in zijn werk? Voor alle mama’s die deze vragen ook hebben, lees vooral even verder!

Zwembad kiezen

Het begint natuurlijk met het kiezen van een zwembad waar je heen wilt. Als je kindje nog erg klein is, kies dan wel een zwembad uit waar het water lekker warm is. Wij gaan altijd naar hetzelfde zwembad, we wonen er tegenover en het is dus super makkelijk. Daarnaast is er een tropisch zwem gedeelte, een wedstrijdbad en een peuterbadje. Ideaal dus!

Waar moet je op letten?

Zoals ik hierboven al schreef, let er even op dat het water niet te koud is. Houd je kindje dus even goed in de gaten. Zorg dat je drijf hulpmiddelen voor je kindje bij je hebt. In de meeste zwembaden is dit verplicht! Je kan altijd even informeren bij een zwembad wat aangeraden wordt. Wij twijfelden of Daan al bandjes om kon op een gegeven moment, dus we hebben even gebeld. Hier is de regel dat zodra ze kunnen lopen, ze bandjes om kunnen. Voorbeelden van drijf hulpmiddelen zijn;

Iets wat ik eerst niet wist, was dat de zwembanden (voor de baby’s) en de zwembandjes (lopende kinderen) ook nog allemaal verschillende maten hebben. Let hier dus even goed op, mocht je er één aanschaffen. Wij hebben ook de zwemtrainer gebruikt, hij werkte erg goed en Daan had alle ruimte om zijn beentje te bewegen. Nu gebruiken we zwembandjes en de Easyswim. De zwembandjes heeft hij in het peutergedeelte om en in het diepe draagt hij de Easyswim. Ik vind het echt ideaal, hij blijft goed drijven en heeft met zijn armen en benen de juiste vrijheid om ook de zwemslagen te oefenen.

Wat moet je mee nemen?

De eerste keer naar het zwembad leek hier wel een hele volksverhuizing, want ja, wat moet je allemaal mee nemen? Ik ben altijd al bang dat ik te weinig mee heb, maar zo ziet de inhoud van onze tas er ongeveer uit.

Toen Daan nog een baby was;
* Zwemluier(s)
* Zwembroekje (of badpakje/bikini voor de meiden)
* Zwemband
* Omslagdoek
* Handdoek
* Een voeding (alles voor flesvoeding/borstvoeding)
* Schone luiers + alle benodigdheden voor het verschonen
Volgens mij was dit hem, het is alweer een poosje geleden, dus als ik iets mis, laat het me even weten, dan vul in de lijst even aan!

Tegenwoordig, Daan drie jaar;
* Zwemluiers
* Zwembroek (of badpak/bikini voor de meiden)
* Zwembandjes en Easyswim
* Speelgoed voor in het peuterbadje
* Poncho
* Handdoek
* Drinken en fruit/koekje/iets lekkers
* Schone luiers + alle benodigdheden voor het verschonen

Aanrader!

Ik vind lekker samen zwemmen echt een aanrader. Je bent helemaal gefocust op je kindje en kan hem lekker tegen je aanhouden. Zodra ze wat ouder worden kunnen ze het water zelf ontdekken en dat is zo leuk om te zien! Daarnaast helpt het je kindje om niet te bang voor water te worden, wat dan weer handig is als ze straks zwemles krijgen.

Gaan jullie wel eens samen zwemmen? Heb je nog een aanrader qua zwembad?

Meer lezen over veiling zwemmen? Lees dan eens de volgende blog; Veilig zwemmen met je kind.

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron beeld; SHVETS Production Pexels (Gratis stockfoto – Canva

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.