Beauty & Gezondheid

Haarverzorging met de beste shampoo bars!

Shampoo bars, je kent ze vast wel! Ze worden steeds populairder en met de beste shampoo bars zorg je voor een goede haarverzorging. Ze hebben vele voordelen en zijn al voor veel verschillende haartypes verkrijgbaar. Shampoo bars dragen bij aan het verminderen van plastic in het milieu, je draagt dus ook nog bij aan een beter milieu!

Als je kijkt naar de vorm van een shampoo bar, dan lijkt hij erg op een zeepje. Je shampoo zit niet meer in de traditionele fles, maar wordt gemaakt in de vorm van een schijfje of een blokje. Doordat de shampoo niet meer in een plastic fles zit, is het veel milieuvriendelijker. In dit artikel vertel ik je meer over shampoo bars en wellicht is het ook iets voor jou om te proberen!

Haarverzorging met de beste shampoo bars!

Een shampoo bar is dus eigenlijk gewoon shampoo, maar dan in een vastere vorm, zonder plastic verpakking en met natuurlijke producten. Ieder haartype vraagt natuurlijk om een bepaalde verzorging, maar ook dat kan gewoon met een shampoo bar. Er zijn verschillende shampoo bars voor de verschillende haartypes. Het gebruik van een shampoo bar is ook heel gemakkelijk en als de bars je bevallen, kan je voor nog meer verschillende bars kiezen! Met de beste shampoo bars haal je het beste uit je haar!

Verschillende soorten shampoo bars

Ieder mens is natuurlijk verschillend, zo is ook ons haar niet allemaal hetzelfde. Gelukkig zijn er voor veel verschillende haartypes passende shampoo bars verkrijgbaar. Ze bevatten verschillende ingrediënten, waardoor ze voor de optimale haarverzorging zorgen! De beste shampoo bars zijn er bijvoorbeeld voor; krullend haar, droog haar, vet haar, zilvershampoo, gevoelige hoofdhuid, anti-roos en voor baby’s en kinderen.

Andere soorten bars

Denk je nou, zo’n shampoo bar lijkt mij ideaal? Dan ben je vast blij als ik je vertel dat er nog veel meer soorten bars zijn. Allemaal hebben ze hun eigen functie en ze zijn ook ideaal om in combinatie met elkaar te gebruiken. Je kan dan denken aan een haar conditioner bar, een haarmasker bar, een body bar, een face bar, een shaving bar en zelfs deodorant! Er zijn dus genoeg soorten om een keer uit te proberen.

Hoe gebruik je een shampoo bar?

Je haren wassen met een shampoo bar is niet moeilijk, maar het is wel even wennen als je shampoo uit een fles gewend bent. In vijf simpele stappen zijn je haren weer lekker fris!

  1. Maak je handen nat.
  2. Wrijf met de shampoo bar tussen je handen totdat het gaat schuimen.
  3. Breng het schuim aan op  het haar en masseer het lekker in.
  4. Spoel de shampoo goed uit.
  5. Bewaar de shampoo bar op een droge plek!

Persoonlijk vind ik het fijner om de shampoo direct op het haar aan te brengen. Je wrijft dan met de shampoo bar gewoon over je natte haren om het vervolgens lekker in te masseren.

Een bijdrage aan een beter milieu!

Bij Shampoo Bars kan je ook kiezen voor een palmolie vrije shampoo. Zoals je wellicht weet wordt palmolie in veel producten verwerkt, maar draagt het winnen van palmolie wel bij aan de ontbossing van onze aarde. Door voor een shampoo bar uit de palmolie vrije lijn te kiezen draag je niet alleen je steentje bij aan een beter milieu doordat er geen plastic nodig is, maar ook nog eens doordat er geen palmolie in de bars verwerkt wordt.

Shampoo bars zijn ook er handig voor op reis, ze nemen immers maar weinig ruimte in!

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…


Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Ümran Gün van Pexels (Gratis stockfoto – Canva)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.