Goede zorg is onmisbaar, dat heb ik al meerdere keren ervaren!
Beauty & Gezondheid

Goede zorg is onmisbaar, dat heb ik al meerdere keren ervaren!

Goede zorg is onmisbaar in een mensenleven. Je weet nooit wat je nog te wachten staat in je leven, garanties worden immers niet afgegeven! Zo had ik tot mijn twintigste eigenlijk nog nooit in het ziekenhuis gelegen, terwijl ik in die tien jaar daarna drie keer in het ziekenhuis mocht logeren. Dat niet alleen, ook had ik specialistische zorg nodig en dan besef je je eigenlijk pas dat goede zorg onmisbaar is!

Wij hadden hulp nodig bij het zwanger worden, wat fijn dat dat dankzij de goede zorg hier mogelijk was! Ook tijdens de bevalling was ik afhankelijk van goede zorg, want zonder keizersnede was het met mij of Daan niet goed gekomen. Eerder kreeg ik al een maagverkleining en daarnaast heb ik nog een hele tijd met een hernia rondgelopen. Allemaal zaken waarbij ik dankzij goede zorg er weer bovenop gekomen ben! Dan heb ik het alleen over de zorg met betrekking tot het lichaam, want ik weet dat daarnaast psychische zorg ook heel belangrijk is!

Goede zorg, zo belangrijk!

Goede zorg is natuurlijk heel erg fijn, er hangt alleen ook een prijskaartje aan. Die prijzen zie je wel als je een specialistische behandeling hebt gehad en je checkt even de declaraties bij je zorgverzekering. Op zo’n moment ben je heel blij dat je verzekert bent, al is die premie natuurlijk ook verschrikkelijk hoog. Afhankelijk van je verzekering kan je zelf kiezen voor een behandelaar of ziekenhuis.

Zorg in het Nederlandse grensgebied

Zelf kiezen voor een behandelaar of ziekenhuis is natuurlijk heel prettig. In de tijd dat ik met een hernia (een rughernia, andere soorten hernia zijn bijvoorbeeld een nekhernia, liesbreuk of littekenbreuk) rondliep hoorde ik veel positieve ervaringen van mensen die een hernia operatie ondergingen net over de grens. Dit is iets wat je waarschijnlijk vaker hoort als je in een grensgebied woont.

Positieve verhalen!

Het is gelukkig alweer een tijd geleden dat ik last had van mijn hernia, maar wat mij destijds opviel was dat er net over de grens veel sneller geopereerd werd dan hier in Nederland. Hoe het nu precies zit weet ik niet, maar destijds was hier een operatie echt de allerlaatste optie. Ik hoorde veel positieve verhalen over de behandeling in het buitenland (wat bij ons dus gewoon even over de grens is).

Op dat moment wilde ik door de hevige pijnen graag geopereerd worden, maar dat deden ze niet en daar baalde ik er enorm van. Daan was destijds nog heel klein en ik kon de zorgen voor hem eigenlijk niet dragen als mijn man aan het werk was. Ik koos er voor om niet naar het buitenland te gaan, dat was een zorgvuldige afweging van allemaal voor- en nadelen trouwens.

Dankzij goede zorg herstellen

Eigenlijk ben ik van bijna alle specialistische trajecten die ik heb moeten volgen hersteld. Soms met een operatie, maar bij bijvoorbeeld de hernia is dit zonder operatie gelukt. Ik moet wel zeggen dat ik soms nog echt wel wat voel, maar het is te dragen. Wel heb ik altijd medicatie in huis om de scherpe randjes eraf te halen. Of het met een operatie beter was geweest? Tja, als ik een glazen bol had gehad, dan had ik dat graag even gecheckt. Ik denk dat de artsen gelijk hebben gehad en dat dit de beste optie voor mij was.

Spreek je uit!

Wat ik wel heb geleerd is dat je je uit moet spreken als je de juiste zorg wilt hebben. De eerste keren vond ik alles wel prima, maar ik heb geleerd dat ik het wel moet zeggen als er wat is. Niet om kritiek te hebben op de zorg, maar zorgmedewerkers weten niet wat ik voel of wat er in je omgaat als je dat niet uitspreekt. Ik vond het een drempeltje, omdat ik geen zeur wilde zijn en geen kennis van zaken had. Toch heeft het mij wel goed gedaan, behandelingen konden immers beter op mij afgesteld worden en dat heeft zeker goed gedaan!

Natuurlijk valt het ook weleens tegen

Niet alles is natuurlijk rozengeur en maneschijn. Zo werd er bij mijn bevalling door een leerling ongeveer zes keer mis geprikt bij de ruggenprik. Niet fijn en eigenlijk had ik op dat moment veel eerder moeten zeggen dat ik geen prik pop was en het echt niet meer wilde. Mijn angst voor de ruggenprik is uiteindelijk op de operatiekamer weggenomen, dat kwam doordat de beste man wist wat hij deed en alles vlekkeloos ging. Natuurlijk moet iedereen het leren, dat gun ik iedereen in opleiding ook! Mocht dit weer gebeuren dan zet ik mijzelf wel op één en de opleiding van de student op twee, want in dat geval vind ik mijzelf toch net even belangrijker.

Goede zorg, dat is voor iedereen anders natuurlijk!

Helaas heeft niet iedereen dezelfde positieve ervaringen als ik heb gehad. Dat is ontzettend vervelend en dat kan eigenlijk ook niemand wegnemen. Natuurlijk worden er soms vreselijke fouten gemaakt, wat enorm verdrietig is. Toch denk ik dat, als we over het algemeen naar de kwaliteit van ons zorgsysteem kijken, we niet veel te klagen hebben. Zeker niet als ik kijk naar minder ontwikkelde landen, dan mogen wij ons (ondanks de enorme kosten soms) in de handjes knijpen.

Vind jij over het algemeen gezien dat er hier goede zorg geleverd wordt?

 

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron beeld; Karolina Grabowska Pexels (Gratis stockfoto – Canva)

De Smoezels in Ridderland
De Smoezels zijn terug met een heel nieuw boek! “De Smoezels in Ridderland”, een nieuw verhaal waarin je stinkende vriendjes een nieuw avontuur gaan beleven! Ze gaan samen met oma Smoezel terug in de tijd, naar de middeleeuwen, naar Ridderland! Dit keer geen prentenboek of een AVI-versie, maar echt een (voor)leesboek! Gerelateerd
Verder Lezen
Vreemde Vogels
Komt uitstelgedrag jou een beetje bekend voor? Mies, Mo en Cato uit het boek “Vreemde Vogels” hebben daar ook wel een beetje last van! De vakantie naar Afrika is geboekt en het is bijna tijd om te gaan! Buiten wordt het namelijk steeds kouder en Mies, Mo en Cato houden helemaal niet van koude voetjes. Gerelateerd
Verder Lezen
Veiligheid in en rondom je huis, voor een fijn gevoel zo belangrijk!
Je veilig voelen in je eigen huis vind ik echt één van de belangrijkste dingen die er is. Je huis is je veilige haven, de plek waar je je ten aller tijden fijn moet voelen. Helaas zijn er zaken waar je zelf weinig invloed op hebt, maar die wel maken dat je je niet zo veilig voelt in je huis. Gelukkig zijn er systemen die je een handjes helpen met de veiligheid in en rondom je huis. Gerelateerd
Verder Lezen
VTech babylijn voorjaar 2022; Je bent nooit te jong om te leren!
VTech speelgoed vinden wij helemaal leuk, zo verrast de VTech babylijn voorjaar 2022 mij ook weer! Waar ze laatst een lijn uitbrachten voor de wat grotere kinderen, waar onder andere de Kidi DJ Mix in zat, hebben ze dit voorjaar een leuke babylijn! Daarmee houden ze dus rekening met kinderen in alle leeftijden, wat ik alleen maar toe kan juichen. Je bent nooit te jong om te leren is het motto en dat zie je terug in de VTech babylijn voorjaar 2022. Gerelateerd
Verder Lezen
Top Trumps kaartspel Dinosaurussen
Ben jij een kleine geluksvogel? Wellicht is het Top Trumps kaartspel met als thema Dinosaurussen (of één van de andere edities) dan wel wat voor jou! Bij deze game moet je vertrouwen op je geluk, want je hebt niet heel veel opties om het spel echt te sturen! Dino’s zijn het op dit moment helemaal hier thuis, dankzij dit spelletje worden wij ook nog eens wijzer over de dino’s! Gerelateerd
Verder Lezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paasactie 2022

30% Korting !

Op alle betaalde downloads...

Met de code Pasen2022!

Deze code is niet geldig in combinatie met andere acties en geldt alleen voor downloads.
Deze code is geldig van vrijdag 15 april 2022 tot en met maandag 18 april 2022.