Goede zorg is onmisbaar, dat heb ik al meerdere keren ervaren!
Beauty & Gezondheid

Goede zorg is onmisbaar, dat heb ik al meerdere keren ervaren!

Goede zorg is onmisbaar in een mensenleven. Je weet nooit wat je nog te wachten staat in je leven, garanties worden immers niet afgegeven! Zo had ik tot mijn twintigste eigenlijk nog nooit in het ziekenhuis gelegen, terwijl ik in die tien jaar daarna drie keer in het ziekenhuis mocht logeren. Dat niet alleen, ook had ik specialistische zorg nodig en dan besef je je eigenlijk pas dat goede zorg onmisbaar is!

Wij hadden hulp nodig bij het zwanger worden, wat fijn dat dat dankzij de goede zorg hier mogelijk was! Ook tijdens de bevalling was ik afhankelijk van goede zorg, want zonder keizersnede was het met mij of Daan niet goed gekomen. Eerder kreeg ik al een maagverkleining en daarnaast heb ik nog een hele tijd met een hernia rondgelopen. Allemaal zaken waarbij ik dankzij goede zorg er weer bovenop gekomen ben! Dan heb ik het alleen over de zorg met betrekking tot het lichaam, want ik weet dat daarnaast psychische zorg ook heel belangrijk is!

Goede zorg, zo belangrijk!

Goede zorg is natuurlijk heel erg fijn, er hangt alleen ook een prijskaartje aan. Die prijzen zie je wel als je een specialistische behandeling hebt gehad en je checkt even de declaraties bij je zorgverzekering. Op zo’n moment ben je heel blij dat je verzekert bent, al is die premie natuurlijk ook verschrikkelijk hoog. Afhankelijk van je verzekering kan je zelf kiezen voor een behandelaar of ziekenhuis.

Zorg in het Nederlandse grensgebied

Zelf kiezen voor een behandelaar of ziekenhuis is natuurlijk heel prettig. In de tijd dat ik met een hernia (een rughernia, andere soorten hernia zijn bijvoorbeeld een nekhernia, liesbreuk of littekenbreuk) rondliep hoorde ik veel positieve ervaringen van mensen die een hernia operatie ondergingen net over de grens. Dit is iets wat je waarschijnlijk vaker hoort als je in een grensgebied woont.

Positieve verhalen!

Het is gelukkig alweer een tijd geleden dat ik last had van mijn hernia, maar wat mij destijds opviel was dat er net over de grens veel sneller geopereerd werd dan hier in Nederland. Hoe het nu precies zit weet ik niet, maar destijds was hier een operatie echt de allerlaatste optie. Ik hoorde veel positieve verhalen over de behandeling in het buitenland (wat bij ons dus gewoon even over de grens is).

Op dat moment wilde ik door de hevige pijnen graag geopereerd worden, maar dat deden ze niet en daar baalde ik er enorm van. Daan was destijds nog heel klein en ik kon de zorgen voor hem eigenlijk niet dragen als mijn man aan het werk was. Ik koos er voor om niet naar het buitenland te gaan, dat was een zorgvuldige afweging van allemaal voor- en nadelen trouwens.

Dankzij goede zorg herstellen

Eigenlijk ben ik van bijna alle specialistische trajecten die ik heb moeten volgen hersteld. Soms met een operatie, maar bij bijvoorbeeld de hernia is dit zonder operatie gelukt. Ik moet wel zeggen dat ik soms nog echt wel wat voel, maar het is te dragen. Wel heb ik altijd medicatie in huis om de scherpe randjes eraf te halen. Of het met een operatie beter was geweest? Tja, als ik een glazen bol had gehad, dan had ik dat graag even gecheckt. Ik denk dat de artsen gelijk hebben gehad en dat dit de beste optie voor mij was.

Spreek je uit!

Wat ik wel heb geleerd is dat je je uit moet spreken als je de juiste zorg wilt hebben. De eerste keren vond ik alles wel prima, maar ik heb geleerd dat ik het wel moet zeggen als er wat is. Niet om kritiek te hebben op de zorg, maar zorgmedewerkers weten niet wat ik voel of wat er in je omgaat als je dat niet uitspreekt. Ik vond het een drempeltje, omdat ik geen zeur wilde zijn en geen kennis van zaken had. Toch heeft het mij wel goed gedaan, behandelingen konden immers beter op mij afgesteld worden en dat heeft zeker goed gedaan!

Natuurlijk valt het ook weleens tegen

Niet alles is natuurlijk rozengeur en maneschijn. Zo werd er bij mijn bevalling door een leerling ongeveer zes keer mis geprikt bij de ruggenprik. Niet fijn en eigenlijk had ik op dat moment veel eerder moeten zeggen dat ik geen prik pop was en het echt niet meer wilde. Mijn angst voor de ruggenprik is uiteindelijk op de operatiekamer weggenomen, dat kwam doordat de beste man wist wat hij deed en alles vlekkeloos ging. Natuurlijk moet iedereen het leren, dat gun ik iedereen in opleiding ook! Mocht dit weer gebeuren dan zet ik mijzelf wel op één en de opleiding van de student op twee, want in dat geval vind ik mijzelf toch net even belangrijker.

Goede zorg, dat is voor iedereen anders natuurlijk!

Helaas heeft niet iedereen dezelfde positieve ervaringen als ik heb gehad. Dat is ontzettend vervelend en dat kan eigenlijk ook niemand wegnemen. Natuurlijk worden er soms vreselijke fouten gemaakt, wat enorm verdrietig is. Toch denk ik dat, als we over het algemeen naar de kwaliteit van ons zorgsysteem kijken, we niet veel te klagen hebben. Zeker niet als ik kijk naar minder ontwikkelde landen, dan mogen wij ons (ondanks de enorme kosten soms) in de handjes knijpen.

Vind jij over het algemeen gezien dat er hier goede zorg geleverd wordt?

 

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron beeld; Karolina Grabowska Pexels (Gratis stockfoto – Canva)

Mijn Interactieve Video Microscoop van VTech!
Mijn Interactieve Video Microscoop van VTech is Speelgoed van het Jaar in Nederland! Wederom super leuk en leerzaam speelgoed voor de wat oudere kinderen. Alle kleine en grote professoren; welkom in de wereld van virussen en cellen! Mijn Interactieve Video Microscoop valt zeker in de smaak bij alle wijsneuzen van 7 tot 99 jaar! Natuurlijk mag je er ook gewoon mee spelen als je 100 bent 😉 . Turen naar de grootste geheimen van het aardse leven is natuurlijk super indrukwekkend, wie wil dat nu niet? Gerelateerd
Verder Lezen
Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2022 Winnaars Vakjury
De vakjury heeft de winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2022 bekend gemaakt! Tijdens de zomervakantie hebben ze 156 stuks speelgoed uitgebreid getest en beoordeeld. Hier zijn uiteinde drie winnaars in 15 categorieën uitgekomen! Vanaf nu mag het publiek, dus ook jij, stemmen op hun favoriet. Dit kan tot en met 28 oktober 2022 en je maakt daarbij ook nog eens kans op een mooie prijs als je stemt! Gerelateerd
Verder Lezen
Badmode 2022, zeker niet te missen in deze prachtige zomer!
Wat een prachtige zomer hebben we dit jaar hè! Ik kan daar zeker van genieten! Fijne badmode mag dan ook zeker niet ontbreken deze zomer, al voel ik mij soms wel onzeker in badmode. Gelukkig staat de Badmode 2022 bij veel verschillende lichamen, zo vind ik het bijvoorbeeld heel fijn om een jurkje of rokje over mijn badkleding te dragen. Ook dat kan natuurlijk gewoon, lekker dat dragen waar je je prettig in voelt. Gerelateerd
Verder Lezen
Langer zelfstandig blijven wonen, denk eens aan het plaatsen van een mantelzorgwoning
Het plaatsen van een mantelzorgwoning kan bijdragen aan de wens om langer zelfstandig te blijven wonen. Langer zelfstandig blijven wonen is een wens van steeds meer mensen die hulpbehoevend zijn. Ik begrijp dat wel, want wie wil er nu niet in zijn fijne vertrouwde omgeving blijven wonen? Een mantelzorgwoning is een woning voor mensen die mantelzorg behoeven, een fijne woonoplossing voor hen die graag in een vertrouwde omgeving willen blijven wonen. Gerelateerd
Verder Lezen
De voordelen van Perzische tapijten(1)
Ben je van plan om binnenkort je interieur een nieuwe boost te geven? In dat geval is het zeker geen slecht idee om een Perzisch tapijt aan te kopen. Het is namelijk om meerdere redenen voordelig om deze aan te kopen. In dit artikel gaan we wat dieper in op de verschillende voordelen. Gerelateerd
Verder Lezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.