Beauty & Gezondheid

Tips om genoeg water te drinken!

Het valt niet altijd mee om genoeg water te drinken. Ik zeg het uit ervaring, want ik moet mezelf er echt altijd toe zetten! Heb jij er ook moeite mee? Lees dan even deze blog, wie weet heb je iets aan de tips die ik voor je heb!

Je lichaam heeft dagelijks ongeveer 2,8 liter vocht nodig. je halt ongeveer een liter uit je voeding en er ontstaan ongeveer 300 ml. bij allerlei processen in je lichaam. Er blijft dan dus nog ongeveer 1,5 liter over wat je moet drinken.

Neem altijd een flesje mee

Als je altijd water binnen handbereik hebt, dan drink je makkelijker. Zelf vind ik de Dopper flesjes ideaal! Ik heb eigenlijk altijd รฉรฉn in mijn tas, als hij leeg is vul ik hem weer bij. Was wel regelmatig je waterflesje af met afwasmiddel, zo blijft hij lekker schoon!

De dopper is onder andere verkrijgbaar bij; Blokker | De Bijenkorf | Bever.nl

Een gewoonte er van maken

Wanneer iets een gewoonte is in je dagelijkse routine, dan is het veel makkelijker vol te houden. Je kan jezelf aanleren op om gezette tijden een glas water te drinken. Bijvoorbeeld direct een glas als je opstaan en bij elke maaltijd en tussendoortje een glas water.

Water met een smaakje!

Vind je gewoon water niet zo lekker? Voeg dan lekkere kruiden of vers fruit toe. Zo maak je je eigen lekkere dorstlesser, zonder extra calorieรซn. Ik heb al een keer lekkere ideeรซn gedeeld voor water met een smaakje, je kunt ze hier terug vinden.

Ook koffie en thee tellen mee

Wist jij dat koffie en thee ook meetellen voor je dagelijkse vochtinname? Het gaat hier dan wel om je kopjes koffie en thee zonder melk en suiker. Een gezonde volwassene kan zonder problemen ongeveer vier koppen koffie of tien koppen thee per dag drinken. in plaats van zwarte thee, is groene thee of kruidenthee een gezonde variant.

Heb jij nog een goede tip om meer water te drinken die hier niet tussen staat? Laat het dan vooral even weten, wie kan je een ander er nog mee helpen ๐Ÿ™‚ .


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. affiliate link(s).
Bron uitgelichte afbeelding; Canva


One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.