Verzorgde voeten
Beauty & Gezondheid

Verzorgde voeten…

Deze blog heb ik toen ik net begon met bloggen al eens geschreven, maar het werd tijd om hem eens een upgrade te geven! De stijl waarin hij geschreven was past totaal niet bij hoe mijn blog nu is. En met het (hopelijk) mooie weer deze zomer, zijn verzorgde voeten wel fijn!

Verzorgde voeten

Zoals ik hierboven al schreef hoop ik toch op mooi weer deze zomer. Lekker slippertjes aan en de sokken weer uit! Ik vind verzorgde voeten belangrijk. Veel mensen gaan naar een pedicure, maar ik heb geen idee hoe dat is, want ik ben er nog nooit geweest. Je kan het immers ook gewoon zelf doen met een paar hulpmiddelen.

Stap 1

Of je het nu wilt of niet, onder je voeten ontstaat vaak eelt. Dit kan bijvoorbeeld komen door wrijving in je schoenen. Om het eelt te verwijderen heb je een eeltschaaf nodig of elektrische eelt verwijderaar nodig. Als je de eeltschaaf gebruikt, dan moet je ervoor zorgen dat je voeten helemaal droog zijn, omdat het dan makkelijker gaat. Van de elektrische verwijderaars heb je soorten voor zowel droge als natte voeten. De dode huid verwijder je door langzaam langs je voeten te gaan met de schaaf/vijl. Concentreer je vooral op je hakken, de bal van je voet en aan de buitenkanten van je voet.

Stap 2

Vul een grote plastic bak met warm water en doe er voetenzeep in die je voeten reinigt, bijvoorbeeld soda (kan je gewoon in de supermarkt kopen) of speciale bruistabletten. Blijf ongeveer tien minuten met je voeten in het water zitten en masseer ze zelf even lekker in het water.

Stap 3

Masseer je voeten met een lekkere voeten scrub, zodat je ook de laatste dode huidcelen verwijderd en je voeten lekker zacht worden.

Stap 4

Droog je voeten goed af, vooral tussen je tenen! Gebruik daarna een bokkepootje om je nagelriemen naar beneden te schuiven. Doe dit heel voorzichtig en niet te hard, anders gaan ze ontsteken.

Stap 5

Knip je nagels nu zo als je ze graag wilt hebben. Een aantal tips;
* Knip je nagels in de winter korter zodat ze geen gaten in je sokken kunnen prikken.
* Knip je nagels niet in één keer maar in kleine stukjes, op deze manier is de kans kleiner dat je nagels scheuren.
Gebruik een vijl om je nagels mooi rond te vijlen en om de harde hoekjes weg te halen. Je kan zelf bepalen in welke vorm je je nagels vijlt.

Stap 6

Masseer je voeten met een lekkere lotion!

Stap 7

Kies nu welke kleur je op je nagels wilt en breng twee laagjes aan. Als je twee keer nagellak aanbrengt, blijft het beter zitten en is de kleur mooier. Je kan natuurlijk ook gewoon een base coat kiezen met een natuurlijke kleur die ervoor zorgt dat je nagels sterker worden.

Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Chentusoul (Pixabay)

De Smoezels in Ridderland
De Smoezels zijn terug met een heel nieuw boek! “De Smoezels in Ridderland”, een nieuw verhaal waarin je stinkende vriendjes een nieuw avontuur gaan beleven! Ze gaan samen met oma Smoezel terug in de tijd, naar de middeleeuwen, naar Ridderland! Dit keer geen prentenboek of een AVI-versie, maar echt een (voor)leesboek! Gerelateerd
Verder Lezen
Vreemde Vogels
Komt uitstelgedrag jou een beetje bekend voor? Mies, Mo en Cato uit het boek “Vreemde Vogels” hebben daar ook wel een beetje last van! De vakantie naar Afrika is geboekt en het is bijna tijd om te gaan! Buiten wordt het namelijk steeds kouder en Mies, Mo en Cato houden helemaal niet van koude voetjes. Gerelateerd
Verder Lezen
Veiligheid in en rondom je huis, voor een fijn gevoel zo belangrijk!
Je veilig voelen in je eigen huis vind ik echt één van de belangrijkste dingen die er is. Je huis is je veilige haven, de plek waar je je ten aller tijden fijn moet voelen. Helaas zijn er zaken waar je zelf weinig invloed op hebt, maar die wel maken dat je je niet zo veilig voelt in je huis. Gelukkig zijn er systemen die je een handjes helpen met de veiligheid in en rondom je huis. Gerelateerd
Verder Lezen
VTech babylijn voorjaar 2022; Je bent nooit te jong om te leren!
VTech speelgoed vinden wij helemaal leuk, zo verrast de VTech babylijn voorjaar 2022 mij ook weer! Waar ze laatst een lijn uitbrachten voor de wat grotere kinderen, waar onder andere de Kidi DJ Mix in zat, hebben ze dit voorjaar een leuke babylijn! Daarmee houden ze dus rekening met kinderen in alle leeftijden, wat ik alleen maar toe kan juichen. Je bent nooit te jong om te leren is het motto en dat zie je terug in de VTech babylijn voorjaar 2022. Gerelateerd
Verder Lezen
Top Trumps kaartspel Dinosaurussen
Ben jij een kleine geluksvogel? Wellicht is het Top Trumps kaartspel met als thema Dinosaurussen (of één van de andere edities) dan wel wat voor jou! Bij deze game moet je vertrouwen op je geluk, want je hebt niet heel veel opties om het spel echt te sturen! Dino’s zijn het op dit moment helemaal hier thuis, dankzij dit spelletje worden wij ook nog eens wijzer over de dino’s! Gerelateerd
Verder Lezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paasactie 2022

30% Korting !

Op alle betaalde downloads...

Met de code Pasen2022!

Deze code is niet geldig in combinatie met andere acties en geldt alleen voor downloads.
Deze code is geldig van vrijdag 15 april 2022 tot en met maandag 18 april 2022.