Beauty & Gezondheid

Verzorgde voeten…

Deze blog heb ik toen ik net begon met bloggen al eens geschreven, maar het werd tijd om hem eens een upgrade te geven! De stijl waarin hij geschreven was past totaal niet bij hoe mijn blog nu is. En met het (hopelijk) mooie weer deze zomer, zijn verzorgde voeten wel fijn!

Verzorgde voeten

Zoals ik hierboven al schreef hoop ik toch op mooi weer deze zomer. Lekker slippertjes aan en de sokken weer uit! Ik vind verzorgde voeten belangrijk. Veel mensen gaan naar een pedicure, maar ik heb geen idee hoe dat is, want ik ben er nog nooit geweest. Je kan het immers ook gewoon zelf doen met een paar hulpmiddelen.

Stap 1

Of je het nu wilt of niet, onder je voeten ontstaat vaak eelt. Dit kan bijvoorbeeld komen door wrijving in je schoenen. Om het eelt te verwijderen heb je een eeltschaaf nodig of elektrische eelt verwijderaar nodig. Als je de eeltschaaf gebruikt, dan moet je ervoor zorgen dat je voeten helemaal droog zijn, omdat het dan makkelijker gaat. Van de elektrische verwijderaars heb je soorten voor zowel droge als natte voeten. De dode huid verwijder je door langzaam langs je voeten te gaan met de schaaf/vijl. Concentreer je vooral op je hakken, de bal van je voet en aan de buitenkanten van je voet.

Stap 2

Vul een grote plastic bak met warm water en doe er voetenzeep in die je voeten reinigt, bijvoorbeeld soda (kan je gewoon in de supermarkt kopen) of speciale bruistabletten. Blijf ongeveer tien minuten met je voeten in het water zitten en masseer ze zelf even lekker in het water.

Stap 3

Masseer je voeten met een lekkere voeten scrub, zodat je ook de laatste dode huidcelen verwijderd en je voeten lekker zacht worden.

Stap 4

Droog je voeten goed af, vooral tussen je tenen! Gebruik daarna een bokkepootje om je nagelriemen naar beneden te schuiven. Doe dit heel voorzichtig en niet te hard, anders gaan ze ontsteken.

Stap 5

Knip je nagels nu zo als je ze graag wilt hebben. Een aantal tips;
* Knip je nagels in de winter korter zodat ze geen gaten in je sokken kunnen prikken.
* Knip je nagels niet in één keer maar in kleine stukjes, op deze manier is de kans kleiner dat je nagels scheuren.
Gebruik een vijl om je nagels mooi rond te vijlen en om de harde hoekjes weg te halen. Je kan zelf bepalen in welke vorm je je nagels vijlt.

Stap 6

Masseer je voeten met een lekkere lotion!

Stap 7

Kies nu welke kleur je op je nagels wilt en breng twee laagjes aan. Als je twee keer nagellak aanbrengt, blijft het beter zitten en is de kleur mooier. Je kan natuurlijk ook gewoon een base coat kiezen met een natuurlijke kleur die ervoor zorgt dat je nagels sterker worden.

Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Chentusoul (Pixabay)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.