Verzorgde voeten
Beauty & Gezondheid

Verzorgde voeten…

Deze blog heb ik toen ik net begon met bloggen al eens geschreven, maar het werd tijd om hem eens een upgrade te geven! De stijl waarin hij geschreven was past totaal niet bij hoe mijn blog nu is. En met het (hopelijk) mooie weer deze zomer, zijn verzorgde voeten wel fijn!

Verzorgde voeten

Zoals ik hierboven al schreef hoop ik toch op mooi weer deze zomer. Lekker slippertjes aan en de sokken weer uit! Ik vind verzorgde voeten belangrijk. Veel mensen gaan naar een pedicure, maar ik heb geen idee hoe dat is, want ik ben er nog nooit geweest. Je kan het immers ook gewoon zelf doen met een paar hulpmiddelen.

Stap 1

Of je het nu wilt of niet, onder je voeten ontstaat vaak eelt. Dit kan bijvoorbeeld komen door wrijving in je schoenen. Om het eelt te verwijderen heb je een eeltschaaf nodig of elektrische eelt verwijderaar nodig. Als je de eeltschaaf gebruikt, dan moet je ervoor zorgen dat je voeten helemaal droog zijn, omdat het dan makkelijker gaat. Van de elektrische verwijderaars heb je soorten voor zowel droge als natte voeten. De dode huid verwijder je door langzaam langs je voeten te gaan met de schaaf/vijl. Concentreer je vooral op je hakken, de bal van je voet en aan de buitenkanten van je voet.

Stap 2

Vul een grote plastic bak met warm water en doe er voetenzeep in die je voeten reinigt, bijvoorbeeld soda (kan je gewoon in de supermarkt kopen) of speciale bruistabletten. Blijf ongeveer tien minuten met je voeten in het water zitten en masseer ze zelf even lekker in het water.

Stap 3

Masseer je voeten met een lekkere voeten scrub, zodat je ook de laatste dode huidcelen verwijderd en je voeten lekker zacht worden.

Stap 4

Droog je voeten goed af, vooral tussen je tenen! Gebruik daarna een bokkepootje om je nagelriemen naar beneden te schuiven. Doe dit heel voorzichtig en niet te hard, anders gaan ze ontsteken.

Stap 5

Knip je nagels nu zo als je ze graag wilt hebben. Een aantal tips;
* Knip je nagels in de winter korter zodat ze geen gaten in je sokken kunnen prikken.
* Knip je nagels niet in één keer maar in kleine stukjes, op deze manier is de kans kleiner dat je nagels scheuren.
Gebruik een vijl om je nagels mooi rond te vijlen en om de harde hoekjes weg te halen. Je kan zelf bepalen in welke vorm je je nagels vijlt.

Stap 6

Masseer je voeten met een lekkere lotion!

Stap 7

Kies nu welke kleur je op je nagels wilt en breng twee laagjes aan. Als je twee keer nagellak aanbrengt, blijft het beter zitten en is de kleur mooier. Je kan natuurlijk ook gewoon een base coat kiezen met een natuurlijke kleur die ervoor zorgt dat je nagels sterker worden.

Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Chentusoul (Pixabay)

Mijn Interactieve Video Microscoop van VTech!
Mijn Interactieve Video Microscoop van VTech is Speelgoed van het Jaar in Nederland! Wederom super leuk en leerzaam speelgoed voor de wat oudere kinderen. Alle kleine en grote professoren; welkom in de wereld van virussen en cellen! Mijn Interactieve Video Microscoop valt zeker in de smaak bij alle wijsneuzen van 7 tot 99 jaar! Natuurlijk mag je er ook gewoon mee spelen als je 100 bent 😉 . Turen naar de grootste geheimen van het aardse leven is natuurlijk super indrukwekkend, wie wil dat nu niet? Gerelateerd
Verder Lezen
Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2022 Winnaars Vakjury
De vakjury heeft de winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2022 bekend gemaakt! Tijdens de zomervakantie hebben ze 156 stuks speelgoed uitgebreid getest en beoordeeld. Hier zijn uiteinde drie winnaars in 15 categorieën uitgekomen! Vanaf nu mag het publiek, dus ook jij, stemmen op hun favoriet. Dit kan tot en met 28 oktober 2022 en je maakt daarbij ook nog eens kans op een mooie prijs als je stemt! Gerelateerd
Verder Lezen
Badmode 2022, zeker niet te missen in deze prachtige zomer!
Wat een prachtige zomer hebben we dit jaar hè! Ik kan daar zeker van genieten! Fijne badmode mag dan ook zeker niet ontbreken deze zomer, al voel ik mij soms wel onzeker in badmode. Gelukkig staat de Badmode 2022 bij veel verschillende lichamen, zo vind ik het bijvoorbeeld heel fijn om een jurkje of rokje over mijn badkleding te dragen. Ook dat kan natuurlijk gewoon, lekker dat dragen waar je je prettig in voelt. Gerelateerd
Verder Lezen
Langer zelfstandig blijven wonen, denk eens aan het plaatsen van een mantelzorgwoning
Het plaatsen van een mantelzorgwoning kan bijdragen aan de wens om langer zelfstandig te blijven wonen. Langer zelfstandig blijven wonen is een wens van steeds meer mensen die hulpbehoevend zijn. Ik begrijp dat wel, want wie wil er nu niet in zijn fijne vertrouwde omgeving blijven wonen? Een mantelzorgwoning is een woning voor mensen die mantelzorg behoeven, een fijne woonoplossing voor hen die graag in een vertrouwde omgeving willen blijven wonen. Gerelateerd
Verder Lezen
De voordelen van Perzische tapijten(1)
Ben je van plan om binnenkort je interieur een nieuwe boost te geven? In dat geval is het zeker geen slecht idee om een Perzisch tapijt aan te kopen. Het is namelijk om meerdere redenen voordelig om deze aan te kopen. In dit artikel gaan we wat dieper in op de verschillende voordelen. Gerelateerd
Verder Lezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.