Mijn Blog Essentials
Bloggen

5x Mijn blog essentials!

Nog altijd vind ik het heerlijk om te schrijven. Soms wat meer, soms wat minder. Het ligt er echt aan hoeveel tijd ik heb en hoe ik mijzelf voel! Bloggen moet geen “moetje” worden, als dat het wel wordt, dan loop ik al snel vast. Toch zijn er een aantal blog essentials, waar ik echt niet zonder kan! Want waarom zou je het jezelf moeilijk maken, als het makkelijker kan?

Bij mijn blog essentials draait het dus vooral om gemak. Het gemak wat elektronica tegenwoordig te bieden heeft, maar ook een fijne agenda is wat mij betreft onmisbaar! Een agenda zorgt voor rust in het hoofd, iets wat ik echt heel belangrijk vind!

Mijn Blog essentials

Wat ik zoal gebruik, waar ik echt niet zonder kan en de keuzes die ik maak? In dit artikel ga ik je er meer over vertellen.

Mijn Smartphone!

Echt, het zal je niet verbazen, maar ik zou echt niet kunnen bloggen zonder mijn smartphone. Ik gebruik hem als camera, edit er foto’s mee, maak er vaak mijn social media posts op, lees mijn werkmail erop, heb een fijne app waarin ik mijn ideeën noteer en ga zo maar door.

Een aantal jaren geleden koos ik ervoor om zelf een telefoon aan te schaffen en deze te koppelen aan een sim only abonnement. Dit scheelt aardig in de maandelijkse kosten en mijn telefoon gaat over het algemeen veel langer mee dan de duur van een abonnement.

Ik ben echt fan van Samsung. Natuurlijk heb ik andere merken geprobeerd, maar niets beviel zo goed als Samsung. Ondertussen heb ik dan ook alweer een tijdje een Samsung S10, die eigenlijk alweer ‘verouderd’ is in deze snel veranderende technische wereld.

Stiekem ben ik verliefd op de Samsung Galaxy S21

Als ik zou zeggen dat ik nog geen nieuwe telefoon zou willen, dan zou ik liegen. Natuurlijk lonken de nieuwste modellen! Kijk naar de Samsung Galaxy S21, wat een prachtig toestel is het. Op vele fronten is hij gemoderniseerd ten opzichte van van mijn S10. De camera van de Samsung Galaxy S21 is veel beter, iets wat de foto’s van mijn blog ook zeker ten goed zou komen.

Moderner op alle fronten en fijne features betekent natuurlijk ook een prijskaartje. Vind ik hem mooi? Ja! Zou ik hem willen hebben? Ja! Heb ik al een nieuwe telefoon nodig? Uhhh… nee… Het is een grote aanschaf, maar op dit moment niet nodig, dus hij komt er niet. Dat betekent natuurlijk niet dat ik de nieuwste ontwikkelingen niet in de gaten houd, want op een dag komt er wel een nieuwe beauty van Samsung!

De juiste hulpmiddelen om foto’s te maken

Iets wat ik heel leuk vind om te doen is foto’s maken. Aangezien ik al mijn foto’s met mijn mobiel maak, is het soms even zoeken. Op dit moment ben ik veel nieuwe dingen aan het leren dankzij een heel fijn boek.

Ik kwam erachter dat er hele fijne hulpmiddelen zijn, die je helpen bij het maken van mooie foto’s. Denk bijvoorbeeld aan een speciale lamp, een standertje voor je telefoon, leuke achtergronden en foto props!

Foto props

Iets wat ik eigenlijk mistte, waren foto props. Natuurlijk zag ik het bij anderen, maar ik wist mij er eigenlijk geen raad mee. Ondertussen heb ik een leuke verzameling en kan ik helemaal los gaan bij het maken van foto’s! Ik vind het heerlijk om er creatief mee bezig te zijn en leer nog altijd bij.

Een fijne agenda/planner

Naast eigen onderneemster ben ik ook werknemer en natuurlijk moeder! Allemaal hartstikke leuk, maar het vereist wel de nodige planning. Veel dingen zitten wel in mijn hoofd, maar ik noteer ook alles. Zo heb ik een Purpuz Planner, die heel fijn in gebruik is! Ik ben er heel blij mee, maar hij is ook aardig groot. Je gooit hem niet even in de tas, dus heb ik ook een fijne handzame agenda.

In mijn agenda noteer ik werkelijk alles! Onze werktijden, alle afspraken en natuurlijk onze weekmenu’s. Voor mijn blog had ik altijd een aparte planner, maar sinds kort noteer ik dit ook in de gewone agenda. Er is ruimte voor en het zorgt voor een compleet overzicht, wat mij enorm veel rust geeft. Mijn agenda behoort dus ook absoluut tot mijn blog essentials!

Mijn tablet en laptop!

Almost last, but not least, mijn tablet en laptop! Mijn tablet, ook van Samsung trouwens, is ideaal als ik geen zin heb om achter de laptop te kruipen. Ik schrijf er graag mijn concept berichten op uit, omdat het zo lekker handzaam is! Daarnaast is een tablet natuurlijk ook heel gemakkelijk mee te nemen.

Qua elektronica is de laptop het laatste wat ik gebruik bij het bloggen. Nadat ik de ideeën van mijn telefoon uitgewerkt heb op de tablet, moet alles natuurlijk nog opgemaakt worden. De opmaak van de teksten doe ik allemaal via de laptop, dat werkt toch wel het fijnste. Via de laptop loop ik de blogpost na, voeg ik passende foto’s toe en zet ik alles online.

DE Menno!

Huh? DE Menno? Jazeker! Mijn man (Menno dus) is iets, of eigenlijk iemand, waar ik niet zonder kan. Hij is de eerste die al mijn artikelen leest en van het nodige commentaar voorziet. Denk aan de zinsopbouw (waar we geregeld leuke discussies over hebben) en de spelling. Als je zelf een tekst schrijft, dan lees je al snel over je eigen fouten heen. Dat hij mij wil helpen, vind ik dus heel erg fijn! Daarom verdient hij ook een plekje tussen mijn blog essentials.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.