Bloggen

LinkinBio Instagram | De tip voor meer verkeer!

Gebruik jij een externe site om meerdere links in je Instagram bio weer te geven? Niet meer doen! Je wilt de bezoekers toch op je eigen site hebben en niet op die van een ander! Geen idee hoe? No worries… Ik leg je uit hoe je dit makkelijk kunt doen – Linkinbio Instragram !

Instagram

Instagram is natuurlijk het platform om je mooiste foto’s te promoten! Wat betreft mijn timeline heb ik nog aardig wat te leren, ik weet het… Mijn Instafeed is niet om van de daken te schreeuwen. Ik ben nog druk aan leren en mijn eigen manier te zoeken, maar hé, alles op zijn tijd! Daarentegen weet ik wel de mensen op mijn site te krijgen! In deze blog ga ik ook aan jou uitleggen hoe je dit moet doen. Als je het nou toegepast hebt is het natuurlijk leuk als je even laat weten of het te doen was en of het resultaat heeft!

LinkinBio Instagram

Bij je biografie in Instagram kan je natuurlijk een link invullen, als onderschrift wordt natuurlijk veel # LinkinBio gebruikt. Via deze link kan je je bezoekers doorsturen naar je website. Via de feed kan dit niet (correct me if I’m  wrong) en via je stories kan dit alleen met voldoende volgers (10.000). Veel, met name bloggers, gebruiken een website die (gratis) hun diensten aanbiedt om een handige link pagina te maken. Via die link kom je op de pagina van die andere website, waarop je een mooi overzichtje met je handmatig geplaatste links ziet. Bevalt het de lezer? Dan klikken ze misschien door, maar velen haken ook af zonder überhaupt op je eigen website geweest te zijn. Dat is doodzonde, want je mist zo verkeer! Hoe je de mensen direct op je website krijgt? Lees hieronder verder….

Zelf gebruik ik WordPress, dus als je dit ook gebruikt kan je onderstaande stappen makkelijk volgen. Als niet, gebruik het dan ter inspiratie, want ik denk dat dit op elke site kan!

Instagram pagina

De eerste stap is het maken van een nieuwe pagina. Ik ga ervan uit dat je weet hoe dit werkt, als niet, laat gerust een reactie achter, dan leg ik het graag uit. Het adres van deze pagina kan er het beste als volgt uitzien: www.website.nl/instagram . Dit is namelijk de link die je straks in je Instagram bio gaat zetten, dus waarom zou je hem te ingewikkeld maken?

Instagram pagina vullen

Een lege pagina heb je natuurlijk niet zoveel aan, tijd om te vullen dus! Houd er rekening mee dat mensen meestal via hun telefoon/tablet via Instagram naar je site komen en deze pagina dus goed leesbaar moet zijn voor deze devices.

– Foto/logo van jezelf/het bedrijf , zo herkennen ze het direct!
– Shortcode naar je laatste berichten, echt een must want het scheelt je zoveel werk en tijd! (hieronder lees je hoe).
– Link naar andere belangrijke dingen (bijvoorbeeld lees meer, een winactie, mediakit of andere social media kanalen)

Houd het kort, mensen willen niet te lang zoeken.

Shortcode naar je laatste berichten

Bij de websites die als tussenstation dienen, moet je steeds handmatig je linkjes aanpassen. Dit moet je helemaal niet willen, want het kost gewoon veel te veel tijd! Het is toch veel handiger als je nieuwste posts hier automatisch verschijnen? Klinkt ingewikkeld, is het niet!

Download de plugin: “Shortcodes Ultimate” en installeer hem. In WordPress heb je nu de mogelijkheid om shortcut naar je laatste posts in te voeren. Het is heel gemakkelijk, als je een bericht schrijft dan zie je naar media toevoegen (of in ieder geval in dat rijtje) het knopje insert shortcode staan. Kies daar voor posts en vul alle instellingen in zoals jij dat zelf wilt.

Ik gebruik trouwens nog de oude versie van de tekst editor van wordpress (dankzij een hele fijne plugin), die voor wat ik begreep nog tot 2020 ondersteund wordt. Met gemak kan ik naar de blockeditor switchen en ook daar zie ik de mogelijkheid om de laatste posts in te voeren. Ik heb de plugin al geïnstalleerd, dus of dit standaard is of niet, daar heb ik geen idee van!

Maar goed, je kunt de laatste posts zo weer laten geven als je zelf wilt (met of zonder foto/samenvatting en ook de aantal weer te geven posts kan je zelf kiezen). Zelf heb ik gekozen voor 10 berichten, dat is ongeveer een week als ik kijk naar de nieuwe blog posts die online komen. Maar het is natuurlijk iets dat per blogger/bedrijf verschilt. Kijk gewoon naar wat jij bij jezelf vindt passen.

Eenmaal ingesteld? Klaar is Kees (of Klara of wie dan ook)! Je hoeft niet meer steeds linkjes te wisselen en bezoekers hebben direct een mooi overzichtje.

Link naar overige zaken

Naast de shortcode naar de laatste berichten, heb ik ook nog een paar vaste linkjes. Dit zijn linkjes die ik zelden of nooit vervang. Dit kan ook via een plugin “Forget About Shortcode Buttons”. Zodra je hem gedownload heb, zie j een knopje in je toolbar staan – insert button. Hiermee kan je mooie blokjes maken in een kleur en vorm naar keuze. Het is maar net wat bij je website past!

Wat ik hier voor linkjes neer zet?

– Winacties (Ik heb er niet zoveel en meestal loopt er maar één tegelijk, met meerdere winacties wordt dit misschien lastiger of je kiest voor een linkje naar je winactie pagina.)
– Lees meer… (Een link naar de homepage, van waaruit lezers makkelijker kunnem navigeren over de site.)
– Social media kanalen (FB, Pinterest, Youtube, Twitter… Maar net wat je zelf wilt.)
– Mediakit (Heel belangrijk als je graag samenwerking aan gaat!!!)

Afsluiting

Ik sluit de pagina af met mijn vaste handtekening en heb ervoor gekozen dat als mensen verder naar beneden scrollen ze de sidebar wel te zien krijgen. Dit kan je natuurlijk uit zetten, maar het belangrijkste hebben ze gezien. Mochten ze verder iets lezen wat ze interesseert is het allemaal maar mooi meegenomen denk ik dan.

Vergeet je niet je nieuwe link in je Insta bio te zetten! 😉 Hieronder vind je mijn link:

https://www.happinessfromme.com/instagram

Mijn eigen ervaring is goed. Ik heb dit nu een maand zo staan (gebruikte hiervoor ook een externe website) en zie nu meer verkeer via Instagram komen. Het is nog te kort voor keiharde cijfers, maar lezers komen direct op mijn blog en hoeven op de externe website niet meer te kiezen of ze wel of niet doorklikken naar mijn site. Ik ben er blij mee!

Ik ben heel benieuwd wat je van deze tip vindt… Kende je hem al? Of heb je er echt iets aan gehad? Nog leuker voor mij om te weten, heb je bovenstaande toegepast of komt het op je to-do lijstje?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Bron uitgelichte afbeelding; Canva


5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.