|| Tag || Peuterspeelzaaltag
Bloggen

|| Tag || Peuterspeelzaaltag

Ik ben door Irma getagd om de “peuterspeelzaaltag” in te vullen! Daan gaat al een tijdje naar het kdv, maar gaat daar nu de overstap maken naar de peuterochtenden. Deze peuterochtenden zijn een soort peuterspeelzaal, maar draaien gewoon met de kdv groepen mee.

Waarom heb je ervoor gekozen om je kind naar de peuterspeelzaal te laten gaan?

Toen ik na mijn zwangerschapsverlof weer aan het werk ging, ging Daan naar het kdv. Onze keuze was snel gemaakt en ik heb nog altijd een veilig en vertrouwd gevoel bij zijn plekje. Ik vind het belangrijk dat hij leer om gaan met andere kinderen, thuis is hij toch maar alleen. Hij leert er samen te spelen en te delen en om rekening met elkaar te houden. Daarnaast is Daan zoals jullie weten geen spraakwonder en daarom is het des te belangrijk dat hij naar de peuterochtenden gaat.

Hoe oud was je kind toen hij of zij voor het eerst naar de peuterspeelzaal ging?

Zoals ik hierboven al schreef gaat Daan al van kleins af aan naar het kdv. Hij gaat nu de overstap naar de peuterochtenden maken, die dus eigenlijk meedraaien in de groep waar hij nu al in zit. Toen Daan 3,5 maand oud was ging hij voor het eerst heen en nu hij 2,5 jaar is gaat hij naar de peuterochtenden.

Hoe vond je kind zijn of haar eerste dag?

Daan heeft er nooit veel moeite mee gehad om weg gebracht te worden. Hij heeft het altijd helemaal prima gevonden en dat is nog steeds zo. Wel heeft hij een ochtend humeur en is hij aan het begin van de ochtend altijd super chagrijnig. Gelukkig is dat altijd snel over. Zijn eerste dag op de peuterochtend moet nog komen, maar aangezien hij niet van groep veranderd komt dat helemaal goed. Hij gaat nu alleen minder lang heen op een ochtend.

En hoe vond jij het?

Ik vind het absoluut niet erg om hem weg te brengen. Hij kan lekker met vriendjes spelen en heeft ook veel plezier. Als hij niet thuis is, ben ik lekker bezig met het huishouden en de blog, dus ik vermaak me ook prima.

Wat doet je kind het liefst op de peuterspeelzaal?

Er is zoveel te doen en zoals ik het begrijp doet Daan altijd met alles mee. Hij heeft in alles plezier en heeft niet echt een voorkeur. Wel vindt hij het heerlijk om met de andere jongens te donderjagen.

Staat je kind vaak vooraan, of is hij of zij wat meer afwachtend?

Dat weet ik eigenlijk niet zo goed, ik kan het wel eens vragen! Dan kan zich prima redden en hij kan ook goed zijn mannetjes staan. Wel is hij in nieuwe situatie het eerste kwartier even afwachtend, maar daarna gaat hij wel lekker los.

Is je kind veranderd sinds hij of zij op de peuterspeelzaal zit?

Omdat Daan al van kleins af aan naar het kdv gaat, weet ik niet echt of er een verschil in zit. Wel heb ik gemerkt dat één dagdeel eigenlijk te weinig is. Hij heeft dan niet de kans om zijn plekje te vinden. Hij gaat straks vier peuterochtend (ivm zijn spraak is dit aangeraden vanuit het CB) heen, waardoor hij er een lekker ritme in krijgt. Alleen mama moet er denk ik wel even aan wennen dat hij ineens vier ochtenden weg is. Ik weet dat het voor hem goed is en daarvoor doen we het ook!

Heeft je kind beste vriendjes of vriendinnetjes?

Volgens mij maakt het Daan niet zoveel uit met wie hij speelt, hij kan het volgens mij met de meeste kindertjes wel vinden. Wel weet ik dat hij graag met de jongens loopt te donderjagen.

Heeft je kind al speelafspraakjes gehad?

Nee nog niet, alleen met zijn neefjes 😉

Kijkt je kind al uit naar de basisschool?

Nee, hij heeft nog geen idee wat dat is. Hij is nu 2,5 jaar en nog een heerlijk peuter. Ik denk dat het over een jaartje wel gaat spelen! Wij moeten natuurlijk ook nog een schoolkeuze gaan maken. Daar zijn we snel uit denk ik, want we hebben zo onze voorkeuren. We twijfelen nu nog tussen twee scholen, dus dat komt helemaal goed!

Dit was de tag! Bedankt Irma voor het taggen.  Malou heeft deze tag bedacht dus alle credits gaan naar haar toe.

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron beeld; Ksenia Chernaya Pexels (Gratis stockfoto – Canva)

Speelgoed met liefde voor kleintjes én de wereld
VTech wil spelend leren mogelijk maken voor de huidige generaties en generaties die volgen. Dat vraagt om meer eco-vriendelijk speelgoed. VTech is al enkele jaren bezig om verpakkingen en producten steeds duurzamer te maken en introduceerde vorig jaar de Play Green lijn. Gerelateerd
Verder Lezen
Toy^2 Track Connectors Slopes
Duurzamer spelen kan door klassiek speelgoed met elkaar te combineren. Eerder schreef ik al over de Toy^2 Track Connectors, waarmee je je houten spoor met Duplo kan combineren! Beide soorten speelgoed waren hier in een doos op zolder beland, maar de track connectors maakten dat Daan er weer graag mee speelde. Een nieuw onderdeel van het Toy^2 speelgoed zijn de Slopes, waar wij een setje van kregen. Wederom werd het “oude” speelgoed weer aantrekkelijk om mee te spelen. Gerelateerd
Verder Lezen
Dodo bordspel
Wij spelen graag samen spelletjes! Het Dodo bordspel is dan ook een super leuke aanvulling op onze bestaande collectie spellen. In dit artikel ga ik je meer vertellen over dit leuke bordspel. Het is niet zomaar een bordspelletje, het is een coöperatief spel en dat betekent dat je goed samen moet werken om het ei van de Dodo te redden! Gerelateerd
Verder Lezen
Een boekhoudprogramma gebruiken of niet
Soms twijfel ik ontzettend! Waarover? Over de administratie van mijn bedrijf… Moet ik een boekhoudprogramma gebruiken, of lukt het weer om alles zelf te doen? Het is misschien een vraag waar veel kleine ondernemers mee zitten. De hulp van een boekhouder of boekhoudprogramma kan heel fijn zijn, maar daar zijn natuurlijk ook kosten aan verbonden. In dit artikel neem ik je mee in mijn twijfels en overwegingen. Gerelateerd
Verder Lezen
De VTech Marble Rush Super Action Set!
Trends in speelgoed komen en gaan. Maar sommige trends zijn gewoon te goed om af te schrijven. Het beste voorbeeld dat ik kan bedenken? Dat zijn absoluut de knikkers! Waar opa’s en oma’s in hun jonge jaren eindeloos met knikkers speelden, doen (klein)kinderen dat vandaag nog steeds. Wel in een 2.0-versie. Een kuiltje in ‘t zand is leuke nostalgie, knikkerbanen van Marble Rush zijn de hit van nu! Gerelateerd
Verder Lezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.