|| Tag || Peuterspeelzaaltag
Bloggen

|| Tag || Peuterspeelzaaltag

Ik ben door IrmaΒ getagd om de “peuterspeelzaaltag” in te vullen! Daan gaat al een tijdje naar het kdv, maar gaat daar nu de overstap maken naar de peuterochtenden. Deze peuterochtenden zijn een soort peuterspeelzaal, maar draaien gewoon met de kdv groepen mee.

Waarom heb je ervoor gekozen om je kind naar de peuterspeelzaal te laten gaan?

Toen ik na mijn zwangerschapsverlof weer aan het werk ging, ging Daan naar het kdv. Onze keuze was snel gemaakt en ik heb nog altijd een veilig en vertrouwd gevoel bij zijn plekje. Ik vind het belangrijk dat hij leer om gaan met andere kinderen, thuis is hij toch maar alleen. Hij leert er samen te spelen en te delen en om rekening met elkaar te houden. Daarnaast is Daan zoals jullie weten geen spraakwonder en daarom is het des te belangrijk dat hij naar de peuterochtenden gaat.

Hoe oud was je kind toen hij of zij voor het eerst naar de peuterspeelzaal ging?

Zoals ik hierboven al schreef gaat Daan al van kleins af aan naar het kdv. Hij gaat nu de overstap naar de peuterochtenden maken, die dus eigenlijk meedraaien in de groep waar hij nu al in zit. Toen Daan 3,5 maand oud was ging hij voor het eerst heen en nu hij 2,5 jaar is gaat hij naar de peuterochtenden.

Hoe vond je kind zijn of haar eerste dag?

Daan heeft er nooit veel moeite mee gehad om weg gebracht te worden. Hij heeft het altijd helemaal prima gevonden en dat is nog steeds zo. Wel heeft hij een ochtend humeur en is hij aan het begin van de ochtend altijd super chagrijnig. Gelukkig is dat altijd snel over. Zijn eerste dag op de peuterochtend moet nog komen, maar aangezien hij niet van groep veranderd komt dat helemaal goed. Hij gaat nu alleen minder lang heen op een ochtend.

En hoe vond jij het?

Ik vind het absoluut niet erg om hem weg te brengen. Hij kan lekker met vriendjes spelen en heeft ook veel plezier. Als hij niet thuis is, ben ik lekker bezig met het huishouden en de blog, dus ik vermaak me ook prima.

Wat doet je kind het liefst op de peuterspeelzaal?

Er is zoveel te doen en zoals ik het begrijp doet Daan altijd met alles mee. Hij heeft in alles plezier en heeft niet echt een voorkeur. Wel vindt hij het heerlijk om met de andere jongens te donderjagen.

Staat je kind vaak vooraan, of is hij of zij wat meer afwachtend?

Dat weet ik eigenlijk niet zo goed, ik kan het wel eens vragen! Dan kan zich prima redden en hij kan ook goed zijn mannetjes staan. Wel is hij in nieuwe situatie het eerste kwartier even afwachtend, maar daarna gaat hij wel lekker los.

Is je kind veranderd sinds hij of zij op de peuterspeelzaal zit?

Omdat Daan al van kleins af aan naar het kdv gaat, weet ik niet echt of er een verschil in zit. Wel heb ik gemerkt dat één dagdeel eigenlijk te weinig is. Hij heeft dan niet de kans om zijn plekje te vinden. Hij gaat straks vier peuterochtend (ivm zijn spraak is dit aangeraden vanuit het CB) heen, waardoor hij er een lekker ritme in krijgt. Alleen mama moet er denk ik wel even aan wennen dat hij ineens vier ochtenden weg is. Ik weet dat het voor hem goed is en daarvoor doen we het ook!

Heeft je kind beste vriendjes of vriendinnetjes?

Volgens mij maakt het Daan niet zoveel uit met wie hij speelt, hij kan het volgens mij met de meeste kindertjes wel vinden. Wel weet ik dat hij graag met de jongens loopt te donderjagen.

Heeft je kind al speelafspraakjes gehad?

Nee nog niet, alleen met zijn neefjes πŸ˜‰

Kijkt je kind al uit naar de basisschool?

Nee, hij heeft nog geen idee wat dat is. Hij is nu 2,5 jaar en nog een heerlijk peuter. Ik denk dat het over een jaartje wel gaat spelen! Wij moeten natuurlijk ook nog een schoolkeuze gaan maken. Daar zijn we snel uit denk ik, want we hebben zo onze voorkeuren. We twijfelen nu nog tussen twee scholen, dus dat komt helemaal goed!

Dit was de tag! Bedankt IrmaΒ voor het taggen.Β  MalouΒ heeft deze tag bedacht dus alle credits gaan naar haar toe.

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks… β™₯

Bron beeld; Ksenia Chernaya Pexels (Gratis stockfoto – Canva)

Mijn Interactieve Video Microscoop van VTech!
Mijn Interactieve Video Microscoop van VTech is Speelgoed van het Jaar in Nederland! Wederom super leuk en leerzaam speelgoed voor de wat oudere kinderen. Alle kleine en grote professoren; welkom in de wereld van virussen en cellen! Mijn Interactieve Video Microscoop valt zeker in de smaak bij alle wijsneuzen van 7 tot 99 jaar! Natuurlijk mag je er ook gewoon mee spelen als je 100 bent πŸ˜‰ . Turen naar de grootste geheimen van het aardse leven is natuurlijk super indrukwekkend, wie wil dat nu niet? Gerelateerd
Verder Lezen
Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2022 Winnaars Vakjury
De vakjury heeft de winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2022 bekend gemaakt! Tijdens de zomervakantie hebben ze 156 stuks speelgoed uitgebreid getest en beoordeeld. Hier zijn uiteinde drie winnaars in 15 categorieΓ«n uitgekomen! Vanaf nu mag het publiek, dus ook jij, stemmen op hun favoriet. Dit kan tot en met 28 oktober 2022 en je maakt daarbij ook nog eens kans op een mooie prijs als je stemt! Gerelateerd
Verder Lezen
Badmode 2022, zeker niet te missen in deze prachtige zomer!
Wat een prachtige zomer hebben we dit jaar hè! Ik kan daar zeker van genieten! Fijne badmode mag dan ook zeker niet ontbreken deze zomer, al voel ik mij soms wel onzeker in badmode. Gelukkig staat de Badmode 2022 bij veel verschillende lichamen, zo vind ik het bijvoorbeeld heel fijn om een jurkje of rokje over mijn badkleding te dragen. Ook dat kan natuurlijk gewoon, lekker dat dragen waar je je prettig in voelt. Gerelateerd
Verder Lezen
Langer zelfstandig blijven wonen, denk eens aan het plaatsen van een mantelzorgwoning
Het plaatsen van een mantelzorgwoning kan bijdragen aan de wens om langer zelfstandig te blijven wonen. Langer zelfstandig blijven wonen is een wens van steeds meer mensen die hulpbehoevend zijn. Ik begrijp dat wel, want wie wil er nu niet in zijn fijne vertrouwde omgeving blijven wonen? Een mantelzorgwoning is een woning voor mensen die mantelzorg behoeven, een fijne woonoplossing voor hen die graag in een vertrouwde omgeving willen blijven wonen. Gerelateerd
Verder Lezen
De voordelen van Perzische tapijten(1)
Ben je van plan om binnenkort je interieur een nieuwe boost te geven? In dat geval is het zeker geen slecht idee om een Perzisch tapijt aan te kopen. Het is namelijk om meerdere redenen voordelig om deze aan te kopen. In dit artikel gaan we wat dieper in op de verschillende voordelen. Gerelateerd
Verder Lezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.