|| Tag || Peuterspeelzaaltag
Bloggen

|| Tag || Peuterspeelzaaltag

Ik ben door IrmaΒ getagd om de “peuterspeelzaaltag” in te vullen! Daan gaat al een tijdje naar het kdv, maar gaat daar nu de overstap maken naar de peuterochtenden. Deze peuterochtenden zijn een soort peuterspeelzaal, maar draaien gewoon met de kdv groepen mee.

Waarom heb je ervoor gekozen om je kind naar de peuterspeelzaal te laten gaan?

Toen ik na mijn zwangerschapsverlof weer aan het werk ging, ging Daan naar het kdv. Onze keuze was snel gemaakt en ik heb nog altijd een veilig en vertrouwd gevoel bij zijn plekje. Ik vind het belangrijk dat hij leer om gaan met andere kinderen, thuis is hij toch maar alleen. Hij leert er samen te spelen en te delen en om rekening met elkaar te houden. Daarnaast is Daan zoals jullie weten geen spraakwonder en daarom is het des te belangrijk dat hij naar de peuterochtenden gaat.

Hoe oud was je kind toen hij of zij voor het eerst naar de peuterspeelzaal ging?

Zoals ik hierboven al schreef gaat Daan al van kleins af aan naar het kdv. Hij gaat nu de overstap naar de peuterochtenden maken, die dus eigenlijk meedraaien in de groep waar hij nu al in zit. Toen Daan 3,5 maand oud was ging hij voor het eerst heen en nu hij 2,5 jaar is gaat hij naar de peuterochtenden.

Hoe vond je kind zijn of haar eerste dag?

Daan heeft er nooit veel moeite mee gehad om weg gebracht te worden. Hij heeft het altijd helemaal prima gevonden en dat is nog steeds zo. Wel heeft hij een ochtend humeur en is hij aan het begin van de ochtend altijd super chagrijnig. Gelukkig is dat altijd snel over. Zijn eerste dag op de peuterochtend moet nog komen, maar aangezien hij niet van groep veranderd komt dat helemaal goed. Hij gaat nu alleen minder lang heen op een ochtend.

En hoe vond jij het?

Ik vind het absoluut niet erg om hem weg te brengen. Hij kan lekker met vriendjes spelen en heeft ook veel plezier. Als hij niet thuis is, ben ik lekker bezig met het huishouden en de blog, dus ik vermaak me ook prima.

Wat doet je kind het liefst op de peuterspeelzaal?

Er is zoveel te doen en zoals ik het begrijp doet Daan altijd met alles mee. Hij heeft in alles plezier en heeft niet echt een voorkeur. Wel vindt hij het heerlijk om met de andere jongens te donderjagen.

Staat je kind vaak vooraan, of is hij of zij wat meer afwachtend?

Dat weet ik eigenlijk niet zo goed, ik kan het wel eens vragen! Dan kan zich prima redden en hij kan ook goed zijn mannetjes staan. Wel is hij in nieuwe situatie het eerste kwartier even afwachtend, maar daarna gaat hij wel lekker los.

Is je kind veranderd sinds hij of zij op de peuterspeelzaal zit?

Omdat Daan al van kleins af aan naar het kdv gaat, weet ik niet echt of er een verschil in zit. Wel heb ik gemerkt dat één dagdeel eigenlijk te weinig is. Hij heeft dan niet de kans om zijn plekje te vinden. Hij gaat straks vier peuterochtend (ivm zijn spraak is dit aangeraden vanuit het CB) heen, waardoor hij er een lekker ritme in krijgt. Alleen mama moet er denk ik wel even aan wennen dat hij ineens vier ochtenden weg is. Ik weet dat het voor hem goed is en daarvoor doen we het ook!

Heeft je kind beste vriendjes of vriendinnetjes?

Volgens mij maakt het Daan niet zoveel uit met wie hij speelt, hij kan het volgens mij met de meeste kindertjes wel vinden. Wel weet ik dat hij graag met de jongens loopt te donderjagen.

Heeft je kind al speelafspraakjes gehad?

Nee nog niet, alleen met zijn neefjes πŸ˜‰

Kijkt je kind al uit naar de basisschool?

Nee, hij heeft nog geen idee wat dat is. Hij is nu 2,5 jaar en nog een heerlijk peuter. Ik denk dat het over een jaartje wel gaat spelen! Wij moeten natuurlijk ook nog een schoolkeuze gaan maken. Daar zijn we snel uit denk ik, want we hebben zo onze voorkeuren. We twijfelen nu nog tussen twee scholen, dus dat komt helemaal goed!

Dit was de tag! Bedankt IrmaΒ voor het taggen.Β  MalouΒ heeft deze tag bedacht dus alle credits gaan naar haar toe.

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks… β™₯

Bron beeld; Ksenia Chernaya Pexels (Gratis stockfoto – Canva)

De Smoezels in Ridderland
De Smoezels zijn terug met een heel nieuw boek! “De Smoezels in Ridderland”, een nieuw verhaal waarin je stinkende vriendjes een nieuw avontuur gaan beleven! Ze gaan samen met oma Smoezel terug in de tijd, naar de middeleeuwen, naar Ridderland! Dit keer geen prentenboek of een AVI-versie, maar echt een (voor)leesboek! Gerelateerd
Verder Lezen
Vreemde Vogels
Komt uitstelgedrag jou een beetje bekend voor? Mies, Mo en Cato uit het boek “Vreemde Vogels” hebben daar ook wel een beetje last van! De vakantie naar Afrika is geboekt en het is bijna tijd om te gaan! Buiten wordt het namelijk steeds kouder en Mies, Mo en Cato houden helemaal niet van koude voetjes. Gerelateerd
Verder Lezen
Veiligheid in en rondom je huis, voor een fijn gevoel zo belangrijk!
Je veilig voelen in je eigen huis vind ik echt één van de belangrijkste dingen die er is. Je huis is je veilige haven, de plek waar je je ten aller tijden fijn moet voelen. Helaas zijn er zaken waar je zelf weinig invloed op hebt, maar die wel maken dat je je niet zo veilig voelt in je huis. Gelukkig zijn er systemen die je een handjes helpen met de veiligheid in en rondom je huis. Gerelateerd
Verder Lezen
VTech babylijn voorjaar 2022; Je bent nooit te jong om te leren!
VTech speelgoed vinden wij helemaal leuk, zo verrast de VTech babylijn voorjaar 2022 mij ook weer! Waar ze laatst een lijn uitbrachten voor de wat grotere kinderen, waar onder andere de Kidi DJ Mix in zat, hebben ze dit voorjaar een leuke babylijn! Daarmee houden ze dus rekening met kinderen in alle leeftijden, wat ik alleen maar toe kan juichen. Je bent nooit te jong om te leren is het motto en dat zie je terug in de VTech babylijn voorjaar 2022. Gerelateerd
Verder Lezen
Top Trumps kaartspel Dinosaurussen
Ben jij een kleine geluksvogel? Wellicht is het Top Trumps kaartspel met als thema Dinosaurussen (of één van de andere edities) dan wel wat voor jou! Bij deze game moet je vertrouwen op je geluk, want je hebt niet heel veel opties om het spel echt te sturen! Dino’s zijn het op dit moment helemaal hier thuis, dankzij dit spelletje worden wij ook nog eens wijzer over de dino’s! Gerelateerd
Verder Lezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paasactie 2022

30% Korting !

Op alle betaalde downloads...

Met de code Pasen2022!

Deze code is niet geldig in combinatie met andere acties en geldt alleen voor downloads.
Deze code is geldig van vrijdag 15 april 2022 tot en met maandag 18 april 2022.