Bloggen

|| Tag || De rotklusjes van het ouderschap

Het ouderschap is niet altijd rozengeur en maneschijn, er horen ook rotklusjes bij! De rotklusjes van het ouderschap, welke ouders kennen ze niet? Ik vond een leuke tag hierover en heb hem ingevuld, lees je mee?

De rotklusjes van het ouderschap

Ik vind het ouderschap een bijzondere ervaring, misschien wel de meest mooie van mijn hele leven (tot nu toe?). Voor mijn gevoel zijn wij de ouders van het meest knappe, schattige, liefste en slimste kind van de wereld… Heb je al een teiltje nodig? Hahaha, nee grapje, maar ik denk dat alle ouders trots zijn op hun kind en er van houden. Ondanks al die liefdevolle gevoelens kent het ouderschap dus ook rotklusjes en daar gaat deze tag over.

Hoe vaak knip je de nagels van je kind?

Ik knip ze helemaal niet, dat mag Menno doen… Eigenlijk is dat er vanaf de geboorte van Daan zo ingegroeid en het is altijd zo gebleven. Meestal doen ze het als Daan lekker in bad is geweest, hoe vaak verschilt heel erg. We kijken echt naar zijn nageltjes wanneer het weer tijd is voor een knip beurt.

En de teennagels?

Eigenlijk doen we het met de teennagels hetzelfde als met de nagels van de vingertjes. Het is eigenlijk รฉรฉn handeling en als de heren het samen doen dan is het zo gepiept.

Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?

Dit doe ik sowieso iedere week, maar meestal vaker. Niet omdat ik dat zo leuk vind hoor, maar Daan wil in de nacht nog wel eens doorlekken en ik laat hem natuurlijk niet in een vies bed liggen. Het wil dus wel gebeuren dat ik in een week bijna dagelijks zijn bed moet verschonen, maar ja, dat is niet anders.

Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?

Als Daan in bad zit dan wassen we hem helemaal en hij zichzelf trouwen ook. Zo lief om te zien hoe goed hij al geleerd heeft hoe hij zichzelf moet wassen! De randjes in zijn oren ga ik, als ze vies zijn, met een wattenstaafje bij langs. Hij heeft wel vaker dat er wat geel smeersel direct bij de oorgang zit, dat vind ik wel lastiger schoonmaken, want ik wil het niet zijn oren induwen.

Wie verschoont de vieze luiers (of mag op de wc de vieze billen poetsen)?

Dit doen wij allebei, het is maar net wie er bij Daan is of wie Daan roept… Op de รฉรฉn of andere manier heeft Menno vaak het geluk om een poepluiers te mogen verschonen ๐Ÿ˜‰ Wat vervelend voor mij hรฉ…

Wie staat er โ€˜s nachts op als je kindย wakker wordt?

Gelukkig wordt Daan tegenwoordig niet meer zo vaak wakker in de nachts, maar als hij wel wakker wordt dan gaat Menno er meestal uit. Ten eerste hoort hij hem eerder (je kan een bom naast mij af laten gaan, maar als ik eenmaal diep slaap, dan word ik niet zomaar wakker) en ten tweede slaapt Menno weer sneller. Als ik er ‘s nachts uit moet, dan kan ik echt niet weer slapen en van een hele nacht wakker liggen wordt niemand gelukkig als het niet nodig is.

Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?

Meestal ga ik met Daan prikjes halen, gewoon even in de houdgreep houden en dan is het zo klaar. Meestal moeten we ook naar het consultatiebureau als Menno aan het werk is, dus heel logisch dat ik dan met hem heen ga.

Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan?

Eigenlijk gaan we nooit echt een avondje uit! Sinds dat Daan er is hebben we dat nog maar รฉรฉn keer gedaan volgens mij. Slecht eigenlijk, we zouden dat best eens vaker kunnen doen! Als we een oppas zoeken dan vraag ik meestal bij mijn familie of ze op kunnen passen en Menno bij zijn familie. Als er op het kinderdagverblijf iets geregeld moet worden, dan mail ik altijd zelf.

Dit was de tag over de rotklusjes van het ouderschap! Ik tag Noraย en Annemarie om hem ook in te vullen.ย Charlotte van Aukjeswereld heeft deze tag bedacht dus alle credits gaan naar haar toe.ย 

[AdSense-A]

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.