Verzekeringen genoeg, maar een cyberverzekering?

Cyberverzekering

Verzekeringen genoeg, maar een cyberverzekering?

Ons leven speelt zich steeds meer in de digitale wereld af. Gewild en ongewild laten we een heleboel van onze gegevens achter op het wereldwijde web. We vertrouwen erop dat bedrijven netjes met onze gegevens omgaan. Ook ik moet netjes met jullie gegevens omgaan en dat doe ik natuurlijk ook! Een cyberverzekering, is dat iets dat ik nodig heb en wat houdt het überhaupt in?

Wat is een cyberverzekering?

Verzekeringen sluit je af om ervoor te zorgen dat je bij een incident niet alleen voor de kosten opdraait. Nu zul je denken, online kan je toch bijna geen schade maken? Dat dacht ik ook, maar ondertussen weet ik beter!

Met een cyberverzekering ben je verzekerd voor schade die door cybercrime ontstaat, waardoor er bij anderen schade is aangebracht. Denk hierbij aan het feit dat er persoonsgegevens of betaalgegevens verkregen zijn. Dit zijn natuurlijk zaken, waarvan je niet wilt dat ze op straat belanden. Als dit wel gebeurd, dan kan je als bedrijf zijnde aansprakelijk gesteld worden. De kosten kunnen hoog oplopen en daarnaast is het natuurlijk wel fijn als je hulp in kan schakelen om alle zaken op te lossen.  Hierbij kan een cyberverzekering dus van pas komen.

Een cyberverzekering kan onder andere de volgen kosten dekken;

 • Aansprakelijkheid (kosten van verweer bij aansprakelijkheid, administratieve boetes van de Autoriteit Pesoonsgegevens, kosten van intern onderzoek en kosten en boetes in verband met elektronische betaaldiensten (PCI-DSS).
 • Eigen schade (bedrijfsschade, digitale afpersing, cyberdiefstal, telefoon hacking, programmatuur en data).
 • Crisismanagementkosten (bij een cyberverzekering heb je de mogelijkheid om contact op te nemen met een incident manager die je op verschillende vlakken kan ondersteunen).

Risico scan

Gelukkig zijn er ook een heleboel maatregelen die je kunt treffen om cybercrime te proberen voorkomen. Hiervoor is een cyber Risicoscan beschikbaar. Door deze scan in te vullen, ontdek je binnen 10 minuten welke voorzorgsmaatregelen je zou moeten/kunnen treffen. Een kleine moeite, maar het kan je veel ellende besparen!

Voor wie is een cyberverzekering van belang?

Een cyberverzekering is in principe voor ieder bedrijf van belang. Want hoe groot of klein je bedrijf ook is, iedereen kan te maken krijgen met cybercrime of een datalek. Dit wil natuurlijk niet niemand, daarom vragen opdrachtgevers steeds vaker of leveranciers een goede cyberverzekering hebben. Daarnaast is natuurlijk ook de cyberbeveiliging van belang. Vooral bedrijven die werken met persoonsgegevens, geautomatiseerde processen of bedrijven die een digitale dienstverlening verschaffen zijn gevoel voor cybercrime. Hierbij kan je denken aan de volgende bedrijven;

 • Groothandel en detailhandel
 • Financiële en zakelijke dienstverlening
 • Logistieke dienstverlening
 • ICT gerelateerd bedrijven
 • Bedrijven en organisaties in de medische sector.

Een cyberverzekering voor mij?

Ik heb het één ander ook even goed onder de loep genomen. Met mijn blog zijn er niet veel gegevens die op straat kunnen belanden. Regelmatig controleer ik of alles nog in orde is met de beveiliging en ook mijn host houdt hier toezicht op.

Heb jij een eigen bedrijf en maak je gebruik van online media?Ik ben wel erg nieuwsgierig of jij voor een cyberverzekering hebt gekozen.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.
Bron uitgelichte afbeelding; Canva


14 thoughts on “Verzekeringen genoeg, maar een cyberverzekering?

 1. Jeetje zeg, ja daar heb ik nog nooit over nagedacht maar voor bedrijven is dit natuurlijk wel een verzekering die helemaal niet onverstandig is. want je wilt toch niet dat jij en je klanten het slachtoffer worden van cybercrime.

 2. Geen cyberverzekering, maar wel een man die een echte geek is en heel erg staat op online veiligheid.
  Als hij zeker is dat het oké is, dan weet ik dat het zo is!

 3. Voor bedrijven is dit wel echt een must. Ik ben zelf ook blogger en is mijn host inderdaad goed beveiligd. Je moet er niet aan denken dat jouw gegevens of anderen lekken.

 4. Ik wist niet eens dat dit bestond maar zeker niet te missen deze tijd.. tegenwoordig gebeurd er zoveel en denk dat het alleen nog maar gekker word

 5. Ik had er eigenlijk ook niet van gehoord. Vind het wel wat hoor, overal een verzekering voor moeten nemen… Snap het nut absoluut, maar tegelijkertijd weet ik niet of ik hem zou aanschaffen. Nou ja, iets om over na te denken in elk geval!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
Copyright © 2020 Happinessfromme. - Op deze blog lees je gesponsorde content en affiliate links. Lees hier meer over in de disclaimer. Tevens kan je in de privacyverklaring alles lezen over hoe we je privacy waarborgen en meer over de cookie policy. Happinessfromme is onderdeel van Nadia Media en staat bij de KvK geregistreerd onder nummer 73544523.
error: Helaas...