Boekbericht Twee nieuwe boeken van Stip de pony!
Boekbericht

2 nieuwe boeken van Stip de pony!

Nieuws van Stip de pony! Pony- en paardenliefhebbers opgelet: er zijn maar liefst twee nieuwe boeken over Stip verschenen, de leukste pony van Nederland! Stip – Ponyfeest en Stip – 101 ponyweetjes en verhalen. Deze boeken zijn het perfecte cadeautje voor alle pony- en paardenliefhebbers! Natuurlijk lees je in dit artikel meer over de nieuwe boeken van Stop de pony.

Hier in huis geen paardenliefhebber, maar toch wilde ik deze nieuwe boeken graag met jullie delen! Vaak doe ik dat natuurlijk door het schrijven van een recensie, maar een boek aanvragen dat wij hier niet lezen vind ik jammer. Vandaar dus even een boekbericht waarin jullie toch iets meer vertel over de nieuwe boeken van Stip de pony!

Nieuwe boeken van Stip de pony

Stip is een ondeugende, grappige en lieve shetlandpony vol met stippen. Hij is kampioen ontsnappen en altijd in voor een nieuw avontuur. Stip bestaat echt! Kom je hem ook een keer knuffelen op de Avonturenboerderij Molenwaard?

Stip – Ponyfeest

Stip is de laatste tijd wel erg ondeugend. Emma maakt zich zorgen, want de buurman heeft genoeg van Stips ponystreken. Dan wordt er een buurtfeest georganiseerd. Emma belooft dat Stip netjes in zijn stal zal blijven. Stip denkt daar duidelijk anders over… en rent recht op het buurtfeest af! Is het feest nu verpest, of toch niet?

Emma en haar vriend Mads bedenken een plan zodat de hele buurt ziet dat Stip niet alleen de ondeugendste, maar ook de allerliefste pony uit de buurt is!

Titel: Stip – Ponyfeest | Auteur: Sam Verhoeven | Illustrator: Nick Driessen | Uitgeverij: Witte Leeuw | Taal: Nederlandstalig | Aantal bladzijden: 48 | Uitgave: Hardcover | Verschijning: September 2023 | Leeftijd: vanaf 6 jaar

Stip – 101 ponyweetjes en verhalen

Wist je dat paarden staand kunnen slapen? Dat paarden elkaar kunnen horen op een afstand van 4,5 kilometer? Dat sommige paarden een snor hebben? En dat ze geen boeren laten? Dat paarden even zweven als ze in galop zijn? En wist je dat paarden beste vrienden kunnen hebben, die ze nooit meer vergeten?

Ontdek met Stip alles wat je wilt weten over pony’s en paarden, afgewisseld met vrolijke verhalen over Stip. Boordevol paardenfoto’s en -illustraties. Voor echte pony- en paardenfans!

Titel: Stip – 101 ponyweetjes en verhalen | Uitgeverij: Witte Leeuw | Taal: Nederlandstalig | Aantal bladzijden: 64 | Uitgave: Hardcover | Verschijning: Oktober 2023 | Leeftijd: vanaf 5 jaar

Enthousiast geworden?

Ben je nu enthousiast geworden over Stip de pony? Dan kan ik je vertellen dat er nog veel meer leuke boeken van Stip de pony zijn! Ik zet ze hieronder even op een rijtje voor je.

Stip – Pony met streken

Emma moet een spreekbeurt houden in de klas. Dat vindt ze superspannend. Maar… wat als ze haar spreekbeurt over pony’s en paarden doet? Met Stip als model?
Emma’s beste vriend Mads helpt haar met filmpjes maken, waarop Emma met Stip laat zien hoe je een pony moet verzorgen. Terwijl Emma haar best doet op haar spreekbeurt, heeft Stip duidelijk andere plannen. Als dat maar goed komt!

Stip – Pony op avontuur

Niet ver van Emma’s nieuwe huis staat een pony. Helemaal alleen in een weiland bij een vervallen boerderij. Hij zit onder de modder. Emma weet niet veel van paarden, maar ze ziet wel dat deze pony een vriend kan gebruiken. Ze noemt hem Stip. Maar… van wie is Stip eigenlijk? En waar is zijn baasje? Samen met Mads, een jongen uit de buurt, gaat Emma op zoek.
Een vrolijk verhaal voor echte pony- en paardenfans! Dit is Stip, een ondeugende, grappige en lieve Shetlandpony vol met stippen. Hij is kampioen ontsnappen en door de modder rollen, en is altijd in voor een avontuur (en een lekker hapje).

Leren lezen AVI M3 – stip, pas op!

Leren lezen saai? Niet met dit leuke boek over Stip, de ondeugende pony die een grappig avontuur beleeft. Grappig boek over de lieve pony Stip. Nou ja, lief … Hij maakt de was vies. Hoe lost Emma dat nou weer op? Lees het hele avontuur in dit boek op AVI M3, dus voor kinderen van 6-7 jaar om zelf te lezen. Dat is nog eens leuk leeskilometers maken.

Stip – Ponyhandboek

In dit vrolijke handboek laat Stip zien hoe je een pony het beste kunt borstelen, hoe je zijn manen en staart kunt invlechten en zijn hoeven verzorgt. Leer paardentaal en ontdek hoe je een goede band met je pony krijgt.
Weet jij al hoe je een pony wast of de stal uitmest? Of hoe je een paardenknoop maakt? En ken je de eerste stappen om te leren paardrijden?
Dit ponyhandboek is perfect voor echte pony- en paardenfans, boordevol leuke tips, duidelijke stap-voor-stapfoto’s met Stip en DIY-opdrachten voor jou en je lievelingspony.

Stip – Doeboek

Het leukste doeboek voor pony- en paardenfans. Met kleurplaten, doolhoven, puzzels, knutseltips en nog veel meer! Ben jij ook zo gek op pony’s en paarden?
Voor alle echte ponyfans is er nu dit leuke doeboek van Stip. Boordevol leuke kleur- en knutselopdrachten, puzzels, doolhoven, verhalen, recepten voor jouw lievelingspony en nog veel meer. Maak een ponytaart of echte paardenshampoo. Een must have voor echte ponyfans!

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron (uitgelichte) afbeelding(en); WPG Kindermedia

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.