Ik leer lezen met Zwijsen, 6 nieuwe titels toegevoegd!
Boekbericht

Ik leer lezen met Zwijsen, 6 nieuwe titels toegevoegd!

Uitgeverij Zwijsen breidt haar succesvolle serie ik leer lezen met Zwijsen uit met zes nieuwe titels. Deze AVI-serie (AVI Start t/m AVI E4) is speciaal voor kinderen tussen de 6 en 8 jaar die leren lezen. Alle verhalen zijn bedacht door bekende schrijvers en illustratoren. De verhalen zijn zo herkenbaar dat het moeilijk wordt om de boeken neer te leggen! Oefen thuis en op school met dit leuke leespakket.

De verhalen hebben een eenvoudige opbouw en zijn verdeeld in kleine hoofdstukken. De zinnen zijn kort, de bladspiegel is overzichtelijk en de illustraties kleurrijk. De boeken zijn hierdoor toegankelijk, leuk en herkenbaar voor alle beginnende lezers. Eerder lazen wij al twee boeken uit deze leuke serie; “Zar en de gouden druppel” en “Spekkie en Sproet, een speurder let altijd op“.

Ik leer lezen met Zwijsen

Om kinderen te ondersteunen bij het goed leren lezen hebben uitgeverij Zwijsen en WPG Kindermedia de handen ineengeslagen. Met de kennis van de leesexpert zijn kinderboekenschrijvers gevraagd nieuwe, spannende, grappige en vooral leuke kinderboeken te schrijven. Zo worden plezier in lezen en goed technisch leren lezen gecombineerd. De boeken zijn geïllustreerd door de beste illustratoren uit Nederland en Vlaanderen. Voor alle kinderen is er een geschikt boek: voor de lettervreters waarbij de leesontwikkeling als een speer verloopt en voor de letterpuzzelaars voor wie het lezen net wat moeizamer verloopt.

6 nieuwe titels!

De “Ik leer lezen met Zwijsen” serie bestond al uit 18 boeken en daar zijn nu 6 leuke boeken aan toegevoegd! Ik zet ze hieronder even voor je op een rijtje.

kijk, die puk en loe

Grappig dierenverhaal over kat Loe. Hij heeft een heerlijk leventje totdat er opeens een nieuwe huisgenoot komt: een pup met de naam Puk. Loe laat Puk niet zomaar in zijn leven toe. Voor beginnende lezers op AVI Start.

loe is een kat.
puk is een pup.
dit is mijn huis! zegt loe.
puk woont er ook, zegt de baas.
wen er maar aan!

een dier voor moos en mies

Moos en Mies zijn bijna jarig en willen allebei een dier voor hun verjaardag. Maar dat wil mama echt niet cadeau geven! Dan staat hun oom voor de deur met een mooi cadeau, en er komt nog meer bezoek met mooie cadeaus … Een verjaardag vol verrassingen! Heerlijk verhaal voor beginnende lezers op AVI Start.

moos wil een dier.
zijn zus mies wil dat ook.
maar mam wil geen dier in huis.
moos weet daar wel wat op.
hij belt oom moes en dan …

aan de kant!

Een paar kinderen laten hun hond uit, maar de hondenriemen raken helemaal in de knoop. Wat een ramp! De knoop met honden rent het plein op, de school in. Pas op, aan de kant! Supergrappig verhaal voor beginnende lezers op AVI M3.

sef laat sam uit.
maan laat moos uit.
ze gaan in de knoop.
dat is heel leuk.
tot ze een poes zien.
wat doet de knoop?
aan de kant!

kijk wat ik kan!

Kik laat zien wat hij kan en klimt de boom in. Boet, pap en mam laten op hun beurt zien wat zij kunnen. Zelfs de kat lijkt mee te doen. Gaat er ook iets mis? Lees maar! Boeiend beginnend lezers verhaal op AVI M3.

kijk wat ik kan, zegt kik.
kijk wat ik kan, zegt boet.
kijk wat ik kan, zegt mam.
dat gaat mis! roept pap uit.
dat gaat vast mis!

Een leeuw op het plein

Als het schoolplein wordt opgeknapt, bedenkt iedereen iets leuks. Een leeuw op het plein, een zwembad of een kermis? Wat zal het worden? Een heerlijk verhaal over school voor beginnende lezers op AVI M4.

Het schoolplein is oud en alles is er kapot.
De kinderen van groep 4 vinden het saai.
Ze mogen een nieuw plein bedenken,
maar ze vinden niet allemaal hetzelfde leuk.
Een zwembad, een dierentuin, een kermis …
Wat zal het worden?

Trein in de nacht

Spannend verhaal over een nachtelijke treinreis naar Spanje. Roel en zijn nicht Sam mogen met opa en oma mee naar Spanje, met de trein, én in de nacht. Leuk! Maar dan staat de trein opeens stil. Waarom doen die meneer en mevrouw Sol zo geheimzinnig? Voor beginnende lezers op AVI M4.

Opa en oma gaan met de slaaptrein naar Spanje.
Roel mag met hen mee.
En zijn nicht Sam ook.
Er stappen ook twee vreemde mensen in.
Het zijn meneer en mevrouw Sol.
In de nacht staat de trein opeens stil.
Wat vreemd!
Wat is er aan de hand?

Een mooie serie!

Er bestaan natuurlijk al vele series met boeken voor kinderen die leren lezen. Persoonlijk vind ik het enorm leuk dat er weer aan een nieuwe serie is gewerkt. Er zit voor ieder kind wel een boek tussen, ongeacht op welk niveau je kind leest. Mocht je nog meer informatie willen hebben over de “Ik  leer lezen met Zwijsen” dan verwijs ik je graag door naar de website van Zwijsen.

Een recensie volgt…

De boekjes zijn net nieuw en komen dus vers van de pers! Wij ontvangen binnenkort een recensie exemplaar. Daan krijgt het boekje; “Trein in de nacht”. Ik ben heel erg benieuwd wat hij van het boekje vindt en zodra hij binnen is en wij hem hebben gelezen, dan lees je dat natuurlijk terug op de blog!

Vind jij deze nieuwe serie ook zo leuk? Welke boekje zou bij jullie thuis favoriet zijn denk je?

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron beeld; gebruikt met toestemming en in samenwerking met Uitgeverij Zwijsen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.