Boekbericht Jefferson - Een verdwijning met een staartje
Boekbericht

Boekbericht: Jefferson – Een verdwijning met een staartje

Jefferson – Een verdwijning met een staartje, geschreven door Jean-Claude Mourlevat gaat over een vriendelijke egel. Samen met zijn vriend Gijsbert gaat hij op onderzoek! Dit boek is de winnaar van de Astrid Lindgren Memorial Award. Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar. Ik vertel je iets meer over dit leuke boek in een kort boekbericht!

Jefferson – Een verdwijning met een staartje

Het leven gaat gewoon zijn gangetje voor de vriendelijke egel Jefferson en zijn beste vriend Gijsbert het varken. Tot Simone, hun vroegere reisgenote, spoorloos verdwijnt.

Vastberaden om hun gevoelige vriendin te helpen gaan Jefferson en Gijsbert op onderzoek. Dat brengt hen in contact met oude bekenden en voert hen naar een onverwachte plek…

Een nieuw avontuur over de moedige egel van Jean-Claude Mourlevat, winnaar van de Astrid Lindgren Memorial Award.

Titel: Jefferson – Een verdwijning met een staartje | Auteur: Jean-Claude Mourlevat | Uitgeverij: Lannoo | Taal: Nederlandstalig | Aantal bladzijden: 272 | Uitgave: Hardcover | Verschijning: September 2023 | Leeftijd: vanaf 9 jaar

Astrid Lindgren Memorial Award

De Astrid Lindgren Memorial Award is een internationale kinderliteratuurprijs. De prijs wordt officieus ook wel de ‘Nobelprijs voor Kinderliteratuur’ genoemd. De prijs werd in 2002, na het overlijden van Astrid Lindgren, ingesteld door de Zweedse overheid als eerbetoon aan de schrijfster en wordt jaarlijks toegekend aan een schrijver, een illustrator, een verhalenverteller of een lees bevorderende instelling of persoon. Het werk van de winnaar moet van de hoogste kwaliteit zijn, maar ook in de geest van Astrid Lindgren zijn gemaakt. De kandidaten worden voorgedragen door organisaties van over de hele wereld, die zich bezighouden met kinder- en jeugdliteratuur. De prijs bestaat uit een bedrag van 5 miljoen Zweedse kronen.

De prijs wil de interesse in kinder- en jeugdliteratuur vergroten, en wereldwijd het recht van kinderen op toegang tot cultuur bevorderen.

Meer Jefferson

Eerder verscheen er al een ander boek razend spannend dierenverhaal vol humor over Jefferson.

Op een ochtend gaat de vriendelijke egel Jefferson naar de stad om zijn kuif bij te laten knippen. Maar als hij bij zijn kapper aankomt, ligt die languit op de grond. Dood, met een schaar in zijn borst. De enige getuige, een geit, beschuldigt Jefferson van de moord.

In paniek slaat Jefferson op de vlucht… maar zijn beste vriend Gijsbert overtuigt hem om samen op onderzoek te gaan. Hun doel: de échte dader ontmaskeren…

Hun speurwerk leidt hen naar de mensenstad. En daar doen ze een gruwelijke ontdekking.

Winnaar Filter Vertaalprijs voor Kinder- en Jeugdboeken 2023!

Nieuwsgierig naar meer boekberichten?
Lees hier alle boekberichten.

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron (uitgelichte) afbeelding(en); rejina studio 09 van 은주이’s Images, Sketchify van sketchify (Gratis stockfoto – Canva) 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.