Boekbericht Papa, ik mis je
Boekbericht

Boekbericht: Papa, ik mis je

Papa, ik mis je is een prachtige gedichtenbundel, geschreven door Mireille Reus. In de gedichtenbundel staat een beladen onderwerp centraal; de dood van een ouder. Het boek is voorzien van prachtige illustraties van Evy van Guyse. Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar. Ik vertel je iets meer over dit leuke boek in een kort boekbericht!

Papa, ik mis je

Papa, ik mis je is een gedichtenbundel van Mireille Geus. De gedichten zijn geschreven vanuit een kind dat geconfronteerd wordt met het ergste dat hem of haar kan overkomen: de dood van een ouder.

In de loop van de gedichten komen alle gevoelens aan bod: het ongeloof, de wanhoop, de woede, het verscheurende gemis… maar uit alles spreekt dat wat achterblijft: de herinneringen en de liefde.

Een weergaloos mooi boek op indrukwekkende wijze geïllustreerd door Evy Van Guyse.

Aangrijpende gedichten over liefde en gemis.

Over de schrijfster

Mireille Geus houdt van schrijven. Van prentenboeken, boeken voor beginnende lezers en tienplus tot young adult, romans voor volwassenen en boeken over de kunst van het schrijven. Ook helpt ze als schrijfcoach nieuwe schrijvers om hun stem te vinden.
Mireille haalt het beste uit de door haar geschapen werelden en personages en bereikt zo de harten van vele kinderen.
Voor haar jeugdboek Big won ze de Gouden Griffel en haar werk verscheen in tien landen. In 2023 viert ze haar twintigjarig jubileum als schrijver.

Over de illustrator

Evy van Guyse was als kind al altijd in de weer met potlood en papier en het is dan ook geen wonder dat ze in die richting doorstudeerde. Ze haalde een bachelordiploma interieurvormgeving en volgde grafische – en illustratieve vormgeving aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Sint-Niklaas. Voor Mireille Geus illustreerde ze eerder twee prentenboeken: Schatkamer en Te klein.

Titel: Papa, ik mis je | Auteur: Mireille Geus | Illustrator: Evy Van Guyse | Uitgeverij: Lemniscaat | Taal: Nederlandstalig | Aantal bladzijden: 48 | Uitgave: Hardcover | Verschijning: Oktober 2023 | Leeftijd: vanaf 9 jaar

Nieuwsgierig naar meer boekberichten?
Lees hier alle boekberichten.

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron (uitgelichte) afbeelding(en); rejina studio 09 van 은주이’s Images, Sketchify van sketchify (Gratis stockfoto – Canva) 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.